Bouwsteen Taman Negara, avontuur in de jungle

Deze dagen verblijft u in één van ’s werelds oudste tropisch regenwouden. U reist per bus naar het plaatsje Kuala Tembeling, en vanaf hier verder per longboot over de rivier. Uw eindbestemming is Balai Serama, gelegen in het hart van het oerwoud. 

U kunt ter plaatse verschillende excursies boeken, zoals een canopywalk, boottochtje, raften en jungle trekkings. Een prachtige bouwsteen naar één van de mooiste plekjes in West-Maleisië.

Per longtailboot de jungle in
Loopbruggen tussen boomtoppen
Één van de oudste regenwouden
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Azie-maleisie-strand_2_605690
Evelyn
Maleisië heeft mijn hart gestolen. Ik heb 2,5 jaar in dit prachtige land gewoond en gewerkt. Ik heb de meest uiteenlopende plaatsen bezocht.
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Ik heb vijf jaar in Maleisië mogen wonen en ben verliefd geworden op de natuur, diverse cultuur, gastvrije bevolking en de eilanden.
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Maleisië is zo’n veelzijdig land. Geen enkel gedeelte is gelijk aan elkaar. Slapen in de jungle of in een oud Chinees Shophouse in Penang.

Reis van dag tot dag: Taman Negara

Dag 1   Naar Taman Negara

Dag 2   Taman Negara

Dag 3   Vertrek Taman Negara

100% maat werk

Dag 1 Naar Taman Negara

130531 5030_b(8) 130528 4765(8) Maleisie-WestMaleisie-TamanNegara-regenwoudrivierboot(8)

U wordt opgehaald bij uw hotel in Kuala Lumpur en naar de pier in Kuala Tembeling gebracht, een tocht van ongeveer 3 uur. Bij de pier zijn enkele eettentjes waar u kunt lunchen. Vanaf Kuala Tembeling vertrekt uw longtailboot; een lange smalle boot waarmee u samen met andere reizigers naar Taman Negara zult varen. Uw koffers kunt u ook meenemen in de boot. Alleen deze tocht is al een fantastische ervaring. U passeert kleine dorpjes en ziet de dichte diepe wouden aan weerszijden van de rivier. Onderweg zult u al veel mooie vogels zien. U komt in de namiddag, na circa 3 uur varen, aan in Kuala Tahan. Daar wordt u opgehaald en naar uw accommodatie gebracht.

 

Informatie Taman Negara:

Dit Nationale Park is één van de oudste regenwouden ter wereld; naar schatting zelfs 130 miljoen jaar oud. Dit prachtige groene regenwoud is relatief makkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur, vandaar dat dit gebied erg populair is bij natuurliefhebbers. U overnacht nabij het dorpje Kuala Tahan; gelegen aan de rivier. In Kuala Tahan vindt u wat kleine winkeltjes en diverse kleine eettentjes. Erg populair bij toeristen zijn de drijvende restaurants op de rivier. Logisch, want u zit hier natuurlijk prachtig.

Ter plaatse kunt u excursies voor deze dagen boeken en betalen. Bij aankomst zullen zich al enkele excursie verkopers aandienen; laat u zich niet overrompelen, maar vergelijkt u rustig. Er zijn veel ervaren lokale gidsen die u de mooie plaatsen van de jungle kunnen laten zien

 

Overnachting in Taman Negara.

Inclusief diner, transfers en boottocht.

Dag 2 Taman Negara

Maleisie-WestMaleisie-TamanNegara-regenwoudrivier(13)

Deze ochtend kunt u bijvoorbeeld samen met een lokale gids een wandeling naar Teresik Hill maken, vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft. Daarna bijvoorbeeld naar de canopywalk (hoge loopbruggen tussen de boomtoppen, maar liefst 40 à 50 meter boven de grond gebouwd en zo’n 450 meter lang). Het is één van de grootste en meest spectaculaire canopywalk ter wereld. Vanuit uw accommodatie kunt u een pad volgen (staat aangegeven) naar de loopbruggen. U kunt dus ook gewoon ter plekke entree betalen, dit is stuk goedkoper dan een excursie met gids. Een aanrader voor deze middag: een boottocht naar de watervallen van Lata Berkoh. Er is bij de watervallen een poel waar u heerlijk kunt zwemmen. U kunt in Taman Negara trektochten maken van een paar uur tot een hele dag. En natuurlijk zijn er nog meer excursies die u kunt maken. U beslist dit zelf ter plaatse.

 

Overnachting in Taman Negara.

Inclusief ontbijt en diner.

Dag 3 Vertrek Taman Negara

Na het ontbijt ligt het eraan waar u heen gaat. De meeste reizigers gaan vanaf hier verder met een huurauto richting de Cameron Highlands of Penang. U kunt er ook voor kiezen nog een keer de boottocht te maken, of weer terug te gaan naar Kuala Lumpur. 

 

Inclusief ontbijt, boottocht en transfers.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën