Boek voor 30 april en annuleer kosteloos tot wel 6 weken voor vertrekLees meer

Kaapstad

Droomreis naar Kaapstad

Kaapstad is een stad uit duizenden. De ligging aan de voet van de Tafelberg en aan de Tafelbaai maakt dat u elke minuut van uw bezoek van een prachtig uitzicht kan genieten. Het is na Johannesburg de grootste stad van Zuid-Afrika en de hoofdstad van de provincie West-Kaap. Eigenlijk ontbreekt het de stad aan niets: gezellige winkels, architectonische hoogstandjes, multiculturele wijken, bruisende uitgaanswijken, goede restaurants, imposante bergen en prachtige zandstranden. Het is niet voor niets meermaals bestempeld als beste vakantiebestemming ter wereld en aldus een prima startpunt voor een rondreis door Zuid-Afrika.

 

Stadshuis in Kaapstad

 

Kaapstad centrum

In Kaapstad vinden we het oudste gebouw van Zuid-Afrika: Kasteel de Goede Hoop. Het imposante gebouw werd gesticht ter vervanging van een ouder VOC-fort en het kolonistenverleden hangt nog in de lucht. Een aanrader is de sleutelceremonie, die dagelijks om 10.00u en 12.00u plaatsvindt. Onder de klank van kanonschoten wordt het kasteel symbolisch ontsloten. Ook vindt u hier, aan de Grand Parade, de City Hall, een enorm stadhuis in renaissancestijl, wiens toren wel 39 klokken telt. Voor bijzondere architectuur zit u goed in Kaapstad.

 

Wat Kaapstad vooral aantrekkelijk maakt, is het gezellige stadsleven. Loop bijvoorbeeld zeker langs Greenmarket Square, beroemd om zijn toeristische markt. Als u op zoek bent naar een souvenir, zult u dat hier ongetwijfeld vinden. Afrikaanse maskers, kleurrijke omslagdoeken, traditionele trommels en handgemaakte sieraden – u kijkt uw ogen uit. Die gezellige bedrijvigheid zet zich voort op Long Street: het hart van Kaapstad. Hier struint u langs aantrekkelijke etalages van kleding-, boek- of souvenirwinkels of vlijt u neer op een van de terrasjes onder mooie Victoriaanse veranda’s.

 

Genieten van wijn uit de Kaapstad regio

 

Of het nu voor een lunch, diner of cocktail zal zijn, in Long Street is altijd wat te doen. ’s Avonds klinkt er Afrikaanse livemuziek in bekende restaurants zoals Mama Africa (naar verluidt de beste van het land!), maar ook kleinere kroegjes kunnen u verrassen. Overdag vindt u talloze jazzmuzikanten bij St. Georges Mall. Geniet van de sfeer in het bruisende, wereldse Kaapstad, bekend om zijn mengelmoes van culturen.

 

Het kleurrijke, islamitische Bo-Kaap is dé plek in Kaapstad om van die multiculturaliteit te proeven. De wijk tegen de heuvel van Signal Hill is beroemd om zijn gekleurde huisjes, die onder de Afrikaanse zon fel tegen de blauwe lucht afsteken. De Kaap-Maleise cultuur komt tot leven tijdens uw bezoek aan dit schilderachtige, knusse gebied. Ook buiten het centrum is echter genoeg te zien. Het Victoria and Alfred Waterfront bijvoorbeeld is een geroemd gebied om te winkelen of eten.

 

Ook hier heerst een onbevangen, vitale sfeer en kijken de terrasjes van de talloze bars, hotels en restaurants uit over het havengebied van Kaapstad. Het gebied heeft een luxe doch prettige sfeer, een diner in het Waterfront zal u niet snel teleurstellen. Sommige restaurants horen niet alleen tot de top van Kaapstad, maar zelfs tot de beste ter wereld!

 

Tafelberg bij Kaapstad

Cultuur is in Kaapstad gemakkelijk met natuur te combineren, wat het een geweldige bestemming in uw rondreis maakt. De berg Lion’s Head biedt een uitzicht over Kaapstad en de Tafelberg en is samen met Signal Hill een geliefde plek voor een zonsondergangpicknick: door de plaatselijke bevolking liefkozend een sundowner genoemd.

 

Martin op de Tafelberg

 

Via een stevige wandeling of een kabelbaan kunt u ook de immense Tafelberg zelf beklimmen en genieten van het uitzicht over de stad en de baai. De berg is drie kilometer lang en behoort tot de oudste bergen ter wereld. Alleen al de weg er naartoe is het waard. Aan de voet van de bergketen liggen de Kirstenbosch Botanical Gardens, een kleurrijk geheel van meer dan negenduizend inheemse Zuid-Afrikaanse bloemen en planten. Natuurlijk vindt u hier ook de protea: de nationale bloem van Zuid-Afrika.

 

Dagexcursies Kaapstad

Vanuit het Victoria and Alfred Waterfront kunt u de boot nemen naar het voormalige gevangeniseiland Robbeneiland, bekend om dezevenentwintigjarige ballingschap van Nelson Mandela. Geschiedenis komt tot leven, als u zelf voor zijn kleine cel staat. Gidsen, zelf ook oud-gevangen, vertellen u alles wat u over het spookachtige eiland wilt weten. Ook kunt u met een lokale gids de sloppenwijken rondom Kaapstad bezoeken.

 

Ruim zestig procent van de inwoners van Kaapstad woont immers niet in de stad, maar in townships zoals Langa, Guguletu en Khayelitsha. Een bewoner neemt u mee en toont u huizen, markten en plaatselijke eettentjes. Wie weet blijft u een nachtje slapen en maakt u echt kennis met het townshipleven van Zuid-Afrika.

 

 

Een andere populaire dagtrip is die naar Kaap de Goede Hoop, waarbij de reis niet onderdoet voor het eindpunt. Zo komt u langs de vissershaven Houtbaai, met een grote Nederlandse gemeenschap, en ziet u een enorme kolonie pinguïns bij Boulders Beach. De Kaappunt (Cape Point) is het meest zuidwestelijke punt van Zuid-Afrika, dat een prachtig panorama biedt over de Indische en Atlantische Oceaan. Kaap de Goede Hoop is de plek waar het ooit begon: Kaapstad, de Moederstad.  

 

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Kaapstad
Zuid-Afrika-Olifanten
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Autorondreis Zuid-Afrika: Hoogtepunten van Zuid-Afrika

Noord: Johannesburg > Hazyview > Krugerpark. eSwatini (Swaziland): Ezulwini. Midden: St. Lucia > Durban > Port St. Johns. Zuid: Coffee Bay > Cintsa > Addo Elephant NP > Nature's Valley > Oudtshoorn > Hermanus > Stellenbosch > Kaapstad

Zuid-Afrika-Krugerpark-Safari-Lodge
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Autorondreis Zuid-Afrika: Country House en Safari Lodge

Zuid: Kaapstad > Franschhoek, wijnlanden > Oudtshoorn > Knysna, tuinroute > Oyster Bay. Midden: Durban > St. Lucia > Mkuze, wildpark. eSwatini (Swaziland): Ezulwini Vallei. Noord: Krugerpark, Big Five > Hazyview, Panoramaroute > Johannesburg.

Zuid-Afrika-Kaapstad-Tafelberg-Uitzicht
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Bouwsteen Zuid-Afrika: Bruisend Kaapstad

 

Het bruisende Kaapstad is een plek waar zoveel te zien is. Beklim de Tafelberg, leer meer over het Robbeneiland en ga met een local op stap en ontdek het culinaire Kaapstad.