Hazyview

Hazyview, een gezellig dorp aan de Panoramaroute

Hazyview ligt in het noorden van Zuid-Afrika, precies tussen het Krugerpark en de beroemde Panoramaroute in. Hier verandert de Zuid-Afrikaanse droogte in een bloeiende, bosrijke, groene omgeving. Hazyview is een levendig dorp dat bekend staat om zijn tropische fruit zoals mango's en citrusvruchten: proef ze zelfs eens! Struin over één van de lokale markten en maak een praatje met de vriendelijke marktkooplui. Zo komt u ook meer te weten over hoe zij leven met hun familie en vrienden. Wist u dat Hazyview zijn naam te danken heeft aan een mysterieuze nevel die door de zomerhitte over de stad kan kruipen?

 

Ook zijn er talloze bananenplantages in de omgeving te vinden. Slenter een middag door de straten van Hazyview, probeer het heerlijke lokale voedsel op de markt, bezoek de leuke winkeltjes en strijk neer op een gezellig terras. Niet voor niets komt deze levendige plaats terug in bijna alle individuele rondreizen Zuid-Afrika.

 

  

 

Kaart van Hazyview

Hazyview is een charmant dorpje gelegen aan de Sabie-rivier in de regio Mpumalanga in het noorden van Zuid-Afrika. Gelegen aan de Panoramaroute die ongeveer 50 km lang is. Van het plaatsje Graskop tot aan het bekende Krugerpark. Op de Panoramaroute vindt u vele bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn.

 

Weer in Hazyview

De kans is groot dat u de regio rondom Hazyview bezoekt vanwege de prachtige natuur en safarimogelijkheden. Eigenlijk is het weer er het hele jaar door aangenaam. Tussen juli en oktober begint de herfstperiode en nemen de temperaturen iets af. De bomen verliezen hun blaadjes en dat maakt de kans op het spotten van wilde dieren extra groot. Voor de beste reisperiode voor Zuid-Afrika verwijzen wij u graag naar ons klimaatoverzicht.

Top 5: Leuk om te doen in en nabij Hazyview

1. Zippen in Graskop

Dit is uw kans om het gebied vanuit de lucht te bewonderen, en wel met een heteluchtballon. Dit geeft natuurlijk een extra dimensie aan uw verblijf hier, want het is een spectaculaire ervaring. De vaart over de vruchtbare vallei is adembenemend en vergeet u nooit meer!

Zin in een beetje adrealine en een beetje avontuur? Zip dan in Graskop vanaf de langste kabelbaan in Zuid-Afrika en slinger als Tarzan door de bossen. Over een afstand van 1.2 km springt en zweeft u van het ene naar het andere plateau. Heerlijk wat een vrijheid. Is dit iets teveel avontuur, koop dan een ticket bij The Lift en daal af naar de bodem van de kloof. Mooie houten wandelpaden leiden u door de natuur. Quad rijden en raften zijn ook in de omgeving van Hazyview te ondernemen. Volop keuze dus!

 

2. Dagtocht langs de Panoramaroute

Eén van de mooiste wegen in Zuid-Afrika is de Panoramaroute. Hazyview is ideaal gelegen om deze bekende route te ontdekken. Stap vroeg in de auto zodat u een hele dag naar hartenlust kunt genieten van de mooie plekjes onderweg. U bent hier vlak bij het imposante uitkijkpunt God’s Window. Wat verder op de route zijn de kolkgaten van Bourke's Potholes te vinden. Maak een wandeling naar de Three Rondavels, drie kegelvormige bergen die velen aan traditionele stamhutjes doen denken. Hoogtepunt op de Panoramaroute is ongetwijfeld Blyde River Canyon. De spectaculaire kliffen, eilanden en rotsplateaus zijn fotowaardig. Onderweg zult u ook nog diverse spetterende watervallen tegenkomen. Neem een picknicklunch mee of ga een lekkere pannenkoek eten bij Harrie’s Pancake Restaurant.

 

    

 

4. Op zoek naar wild

Wanneer u niet in het Kruger National Park wilt slapen, is het ook makkelijk om vanuit Hazyview een dagtocht door het park te maken. Stap in uw huurauto en rijdt in een klein half uur naar de Paul Kruger Gate. Het begin van een mooie dag! Verrekijker bij de hand en spotten maar. Sla op een aangegeven punt links of rechtsaf en rijdt een ‘loopje’, spannend of en welk wild uw pad kruist. Met een goed gevoel rijdt u weer naar de huiselijkheid van uw lodge.

 

Hotels in Hazyview

Wij bieden diverse hotels aan in Hazyview. Onze top 3 hotels hebben wij voor u uitgelicht. Liever in een ander hotel slapen? Geen probleem. Neem contact op en vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Rissington Inn

Rissington Inn

AfriCamps at Mackers

AfriCamps at Mackers

Tijdens deze rondreis en bouwsteen bezoekt u Hazyview
Zuid-Afrika-Panoramaroute-1
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Panoramaroute uitgebreid

Noord: Johannesburg > Tzaneen, theeplantages > Krugerpark, op safari > Hazyview, begin Panoramaroute. eSwatini (Swaziland): Ezulwini Vallei, lokale markten. Midden: Mkuze, wandelsafari > Rorke's Drift, Battlefields > Drakensbergen, groene vallei.

Zuid-Afrika-Krugerpark-Safari-Lodge
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Country House en Safari Lodge

Zuid: Kaapstad Franschhoek, wijnlanden > Oudtshoorn Knysna, tuinroute > Oyster Bay. Midden: Durban > St. Lucia > Mkuze, wildpark. eSwatini (Swaziland): Mlilwane Wildlife Sanctuary. Noord: Krugerpark, Big Five > Hazyview, Panoramaroute.

Zuid-Afrika-Tuinroute-strand-Zuid-Afrika
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Tuinroute en Krugerpark

Zuid: Kaapstad, Robbeneiland > Franschhoek > Swellendam, Kaap-Hollandse huizen > Oudtshoorn, struisvogels > Nature’s Valley, natuurgebied. Noord: Johannesburg > Hazyview > Krugerpark, Big Five.