Hluhluwe

Bezienswaardigheden rondom Hluhluwe

De naam is nagenoeg onuitspreekbaar als u er voor het eerst mee wordt geconfronteerd. Eenmaal gehoord, is het gemakkelijk om te onthouden. Hluhluwe (spreek uit als ‘sloesloewie’) is een klein, gemoedelijk plaatsje in de provincie KwaZulu-Natal. Verwacht niet teveel van het stadje dat louter bestaat uit een grote, drukke hoofdstraat met verkeersrotondes, waaraan winkels, restaurants en hotels te vinden zijn. De meeste toeristen komen hier om het afwisselende Hulhuwe-Imfolozi Park te bezoeken. Zeker de moeite waard hier is ook een bezoek aan het St. Lucia-meer of een lokaal Zulu-dorp.

 

Het wildleven bij Hluhluwe

Hluhluwe is de toegangspoort tot het wereldvermaarde Hluhluwe-Imfolozi Park, het oudste wildreservaat in Afrika. De open steppegebieden met hier en daar een acaciaboom maken dit een geliefde plek om naar wild te speuren - het reservaat is dan ook een belangrijke rivaal van het Krugerpark. In dit gebied leeft niet alleen de Big Five, ook bekend staat het om haar witte neushoorns die hier in hun natuurlijke omgeving te spotten zijn. Voor de meeste ultieme beleving adviseren wij u te overnachten in het park zelf, zo kunt u bij het ochtendgloren direct de bush gaan verkennen. Wij reserveren graag een spannende safaritocht te voet voor u tijdens uw rondreis door Zuid-Afrika. Samen met uw ranger trekt u direct na zonsopkomst door de natuur opzoek naar groot en klein wild.

 

Souvenirs uit Hluhluwe

Net buiten het stadje, u moet een klein stukje over een hobbelig zandpad rijden, ligt Ilala Weavers. Hier vindt u een groot assortiment prachtige Zulu-souvenirs: houtsnijwerk, authentiek gevlochten korven, maskers, houten giraffen (in alle maten), beelden van dieren, borden en mandjes van kleurrijk gevlochten ijzerdraad, wandkleden en tapijten in Afrikaans design. Je wordt er hebberig van; als een kind in een snoepwinkel. Erg fijn dat ze hier uw souvenirs voor u kunnen opsturen (per vliegtuig of boot). Dat scheelt enorm in uw bagage. Na al het shoppen, kunt u buiten op het overdekte terras even bijkomen met een frisdrank of eenvoudige lichte lunch.

 

Hluhluwe en de Zulu-cultuur

Een glimp opvangen van de Zulu-cultuur is in de provincie KwaZulu-Natal niet zo moeilijk. De Zulu’s zijn de grootste bevolkingsgroep binnen Zuid-Afrika en de meeste wonen hier. Er zijn diverse plekken waar u kunt genieten van authentieke dansoptredens. Het is vaak interactief waardoor u zelf met de voeten van de (zand)vloer kan en de eerste beginselen van de dans(en) onder de knie kunt krijgen. Veelal wordt er afgesloten met een lunch. De kans om een lokaal gebrouwen Zulu-biertje te drinken!

 

Bekijk de voorbeelden van een rondreis door Zuid-Afrika.

Tijdens deze rondreis en bouwsteen bezoekt u Hluhluwe