Ezulwini Valley

Ezulwini Valley in Swaziland

Ezulwini Valley is een pittoreske streek die de droom is van iedere reiziger. Restaurants, hotels en resorts grenzen aan een verlaten berglandschap, een natuurreservaat en een heetwaterbron. Logischerwijs vertoeft ook koning Mswati III in de Ezulwini Valley.  

 

Vallei

De Ezulwini Valley ligt ingesloten tussen de bergen Luphohlo/Lugogo en Mdzimba en is één van de trekpleisters van Swaziland. In Zuid-Afrika was gokken tijdens de Apartheid illegaal en Swaziland speelde daar handig op in door de Zuid-Afrikanen een toevluchtsoord te bieden: de Ezulwini Valley was een bruisende hotspot met casino’s, hotels en een ruim aanbod aan vermaak.

 

Inmiddels heeft het dynamische nachtleven plaatsgemaakt voor een vriendelijke vakantiesfeer: de schilderachtige vallei is een prettige reisbestemming. U kunt in de Ezulwini Valley genieten van comfort in luxueuze accommodaties, van een befaamd menu in Calabash (wellicht het beste restaurant in Swaziland), van moderne winkelcentra of juist sfeervolle kraampjes met authentieke curiosa. 

 

Bezienswaardigheden

Voor dat laatste is Ezulwini Valley misschien wel de beste plek in Swaziland. U snuffelt bijvoorbeeld rond op de Ezulwini Craft Market, waar textiel, sieraden, houtwerk en keramiek wordt verkocht. De Mantenga Craft Market en Malkerns Valley bieden nog meer kleurrijke stalletjes, kunst en souvenirs. De ambiance is werkelijk bijzonder en typeert de cultuur van Swaziland. U gaat nog verder op in die levensstijl als u de kans krijgt het koninklijke Ludzidzini te bezoeken: de enige mogelijkheden hiervoor zijn de traditionele festivals Incwala of Umhlanga. Wel kunt u altijd terecht in Lombaba, waar het parlementshuis is gevestigd.

 

Trakteer uzelf hier gerust op een kaartje voor een lokale voetbalwedstrijd in het Somhlolo-stadion! Andere bezienswaardigheden voor uw reis Swaziland zijn de ondergrondse grotten onder de Malagwane Hill, een ontspannend bad in heetwaterbron Cuddle Puddle met subtropische overhangende bomen en een ritje over de Tea Road. Deze weg leidt langs theeplantages en eindigt op de top van de Mdzimba Mountains waar u uitkijkt over de parel van Swaziland: de Ezulwini Valley.

 

Mlilwane Wildlife Sanctuary

Swaziland heeft een ruim aanbod aan natuurreservaten en de Mlilwane Wildlife Sanctuary is er één van. Sterker nog: dit is het oudste wildpark van het land. U wandelt, fietst of rijdt over een typisch Afrikaans landschap met zandwegen en open grasland, op de uitkijk voor giraffen, gnoes, zebra’s, nyala’s, krokodillen en antilopen. Nijlpaarden leven hier ook en de Hippo Trail vergroot de kans deze gigantische dieren te zien - in het Hippo Haunt restaurant kijkt u zelfs uit over hun drinkplaats.

 

In Mlilwane staat een granieten rots: Execution Rock hoort tot de Nyonyane Mountain, waar overleden koningen worden begraven. De rots schijnt vernoemd te zijn naar criminelen of Swazi’s beschuldigd van hekserij die met een speer in hun rug gedwongen werden zich in de diepte te storten. De lugubere doch iconische Execution Rock overschaduwt het groen in de lieflijke Ezulwini Valley.

Tijdens deze reizen bezoekt u de Ezulwini Valley
Zuid-Afrika-Krugerpark-Safari-Lodge
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Country House en Safari Lodge

Zuid: Kaapstad Franschhoek, wijnlanden > Oudtshoorn Knysna, tuinroute > Oyster Bay. Midden: Durban > St. Lucia > Mkuze, wildpark. eSwatini (Swaziland): Mlilwane Wildlife Sanctuary. Noord: Krugerpark, Big Five > Hazyview, Panoramaroute.

Zuid-Afrika-Olifanten
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Hoogtepunten van Zuid-Afrika

Noord: Johannesburg Hazyview Krugerpark. eSwatini (Swaziland): Ezulwini. Midden: St. Lucia > Durban > Port St. Johns. Zuid: Coffee Bay > Cintsa > Addo Elephant NP > Nature's Valley > Stanford, bij Hermanus > Stellenbosch > Kaapstad.

Zuid-Afrika-Zululand-1
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Bouwsteen Zuid-Afrika: Safari Zululand

 

Via de kleurrijke bevolking van eSwatini (Swaziland) naar het wildreservaat van Pongola. Het is het eerste wildreservaat van Zuid-Afrika en een populaire plek voor wild. De reis eindigt in St. Lucia, een geliefde plek voor...