Mbabane

Lobamba, de wettelijke hoofdstad van Swaziland

 

Lobamba is de wettelijke hoofdstad van Swaziland. Het is ook het spirituele en culturele centrum van Swaziland. Lobamba heeft de afgelopen twee eeuwen een belangrijke rol gespeeld in het koninkrijk Swaziland. Dit is terug te zien aan de bezienswaardigheden van de stad: er is een nationaal museum en archief, nationaal stadion en een herdenkingspark voor koning Sobhuza II, die ervoor heeft gezorgd dat Swaziland onafhankelijk van de Britten werd.

 

De huidige koning Mswati III en de koningin-moeder Ntombi la Twala hebben er hun residentie en er is de zetel van het parlement met de senaat en het huis van afgevaardigden. Lobamba is een rustige plaats en ligt op zestien kilometer van Mbabane, de bestuurlijke hoofdstad van Swaziland.

 

Millwane Wildlife Sanctuary

Het Millwane Wildlife Sanctuary ligt vlakbij Lobamba. het is het oudste wildpark van Swaziland. Het heeft een typisch Afrikaans landschap met zandwegen en open grasland. Er leven onder andere giraffen, zebra's, nijlpaarden, gnoes en antilopen in het Millwane Wildlife Sanctuary.