Mbuluzi Game Reserve & Mlawula Nature Reserve

Mbuluzi Game Reserve & Mlawula Nature Reserve in Swaziland

Mbuluzi en Mlawula liggen nabij het Hlane National Park. De natuurparken zijn rustig en worden gekenmerkt door hun grote biodiversiteit. Dit is waar u heen gaat als u tijdens uw Swaziland reis niet door anderen gestoord wil worden.

 

Mbulizi Game Reserve

Mbuluzi Game Reserve is een klein maar pittoresk park waar u van niemand afhankelijk bent. U mag volledig zelfstandig door het gebied rijden, wandelen of zelfs fietsen. U zult alleen extra moeten opletten als u wilt zwemmen of vissen, aangezien het zogenaamd lekker verfrissende water krokodillen herbergt! Ook zebra’s, antilopen, giraffes en kudu’s lopen hier rond.

 

In Mbuluzi worden massieve bossen afgewisseld met desolate vlakten, kliffen en ravijnen. Overdag kan het warm tot aardig heet worden, dus misschien wilt u uw verkenningstocht bewaren voor zonsondergang. Bovendien is dat hét moment waarop de jagers naar buiten komen – hopelijk kruist uw pad dat van een honingdas, of ziet u in de verte een hyena! U voelt zich volledig van de wereld als u hier blijft slapen.

 

Mbuluzi Game Reserve heeft behalve kampeergelegenheden ook comfortabele accommodaties met veranda’s vanwaar u een geweldig uitzicht heeft.

 

Mlawula Nature Reserve

Mlawula Nature Reserve is schitterend gelegen aan de voet van de Lubombo-bergen. Het natuurpark is minder bereisd dan zijn concurrent Hlane National Park, maar daardoor misschien wel des te aantrekkelijker. Net zoals in Mbulizi struinen hier vele diersoorten: wildebeesten, hyena’s, bavianen, klipspringers en zebra’s. Er is geen gevaarlijk wild dus bent u volledig vrij om te gaan waar u wilt, al zijn er gidsen beschikbaar om uw wandeling te leiden.

 

U wordt na een steile klim beloond met een adembenemend uitzicht op de Khabane Cave en de Siphiso Valley is de beste plek om dieren te spotten. Neem zeker een encyclopedietje mee voor alle planten, waarvan er wel 1035 varianten groeien.

 

Verder is het Mlawula Nature Reserve thuis voor meer dan 70% van alle vogelsoorten die in Swaziland voorkomen: u kunt tot ruim 350 soorten tellen.