Route 62

Route 62: van groene wijngaarden tot de struisvogelstad van de wereld

Route 62 is één van de bekendere autoroutes van Zuid-Afrika. De weg loopt vanaf de stad Robertson, door het binnenland van Zuid-Afrika, tot Oudtshoorn. Op deze route vindt u allerlei bezienswaardigheden en kunt u verschillende activiteiten ondernemen. Wanneer u wegrijdt uit Robertson komt u langs verschillende fruitplantages en wijngaarden. Wanneer u langs de bredere rivier komt, ziet u in uw ooghoeken al mensen op het water kajakken. In dit gebied kunt u namelijk veel wateractiviteiten ondernemen. Verder op uw reis komt u langs Montagu, waar verschillende waterbronnen te vinden zijn. Geniet hier even van de rust en wandel door het dorpje om dichter bij de lokale bewoners te komen.  

 

Wanneer u verder rijdt, gaat u door de Kleine Karoo, een woestijnachtig landschap met weinig vegetatie. Verder op uw reis komt u langs het dorp Ladismith. Dit dorp licht aan de voet van een berg en is bijzonder om zijn verschillende bouwstijlen. Een dorpswandeling kan hier dus zeker niet ontbreken. Wanneer u verder doorrijdt langs de bergen komt u uit bij Oudsthoorn, ook wel de struisvogelstad van de wereld genoemd. Een bezoekje aan een struisvogelboerderij mag tijdens uw Route 62 niet ontbreken. Maar er is meer in Oudtshoorn. Wat dacht u van een paardrijtocht, een fietstocht of een autorit door de bergpas? Er is veel te ontdekken tijdens uw rondreis Zuid-Afrika.

 

Kaart van Route 62

Op Route 62 komt u vele bezienswaardigheden tegen. Zo rijdt u langs allerlei interessante dorpen en diverse landschappen. Van groene wijngaarden tot een woestijnachtig landschap. Route 62 heeft voor ieder wat wils!

 

Beste reistijd voor Route 62

Route 62 ligt in het binnenland van Zuid-Afrika en is uitgestrekt over een groot deel van het land. Hierdoor beschikt de gehele route over verschillende landschappen en hierdoor ook verschillende klimaten. Om deze reden kan het weer tijdens uw roadtrip verschillen en ligt het echt aan de regio waar u zich bevindt. Zo kunt u in Robertson het hele jaar door wel regen verwachten. Hierdoor blijft het landschap groen en vruchtbaar. In de zomer zullen er warme temperaturen zijn, welke in de winter weer zullen dalen.

 

In Oudsthoorn komt u vooral een steppe-klimaat tegen. Dit houdt in dat het er woestijnachtig uit ziet met af en toe wat vegetatie. Hierdoor valt er weinig tot geen neerslag in dit gebied. De temperaturen kunnen hier snel oplopen, maar ook weer snel afkoelen. De beste reistijd voor Route 62 is in de herfst. Het regenseizoen is in de groene gebieden dan net voorbij en de temperaturen zullen in deze tijd ook niet al te warm zijn voor excursies en activiteiten.

Top 4 bezienswaardigheden op de Route 62

1. Oudtshoorn

Oudtshoorn is de grootste stad in de Kleine Karoo en staat bekend om de vele struisvogels die hier leven. Nu u toch in de omgeving bent, is een bezoekje aan een struisvogelboerderij bijna een must. Tijdens een rondleiding leert u veel over de struis en het ei. Deze nieuwsgierig vogels paraderen gracieus in hun kraal en u kunt zelfs de grote eieren vasthouden. De eierschaal is zo dik en sterk dat een volwassene hier op kan staan zonder dat het breekt. Durft u het aan?

 

Er zijn vele boerderijen te vinden, maar het leukste is een kleine waar u bij de boer en zijn gezin thuis kunt overnachten. Zo ervaart u het echte boerenleven!

 

Vanuit Oudtshoorn kunt u de Swartsbergpas makkelijk bezoeken. In deze ruim 25 kilometer lange pas kom je verschillende schilderachtige landschappen tegen. Of rijdt de Meiringspoort, een andere bekende bergpas. U komt langs verschillende riviertjes en watervallen. Deze watervallen in de bergen zorgen voor een fotogeniek plaatje. Als u van een beetje avontuur houdt, is deze plek het zeker waard om een bezoekje aan te geven.

 

    

2. Cango Caves

Net buiten Oudtshoorn vindt u de Cango Caves. Deze grotten bevinden zich in de Swartsbergen in de Kleine Karoo. Ze worden ook wel de mooiste grotten van de wereld genoemd, maar oordeel zelf. Maak onderweg een stop en maak een bijzondere tocht door de grotten. Er zijn twee tours waar u uit kunt kiezen. Wandel langs de in kalksteen uitgesleten stalagmieten en stalactieten. Prachtig om te zien!

 

3. Robertson & Swellendam

Robertson en Swellendam staan bekend om zijn vele wijngaarden. Bezoek één van de wijnhuizen en proef de heerlijkste wijnen tijdens een wijnproeverij. U bent ten slotte in Zuid-Afrika, het land waar de lekkerste wijnen tot stand komen. Met name door de vele wijngaarden bestaat het landschap in Robertson vooral uit veel groene natuur. De plaats ligt in een dal aan de brede rivier, waardoor u hier ook kunt genieten van verschillende wateractiviteiten.

 

Swellendam daarentegen staat bekend om zijn VOC-verleden. Hier zijn nog enkele sporen van te vinden in het centrum. Struin neer bij een lokaal restaurantje in de stad en proef een typisch Zuid-Afrikaans gerecht of koop bij één van de vele winkels een leuk souvenir voor thuis.

    

 

4. Ladismith

Ladismith staat bekend om de bijzondere architectuur die in deze plaats te vinden is. Om deze reden is een wandeling door het dorp zeker aan te raden. Deze plaats ligt onderaan de Swartsbergen.

Top 3 leuk te doen op de Route 62

1. Kaas proeven tijdens een kaasproeverij

Heeft u het proeven van wijnen even gezien? Dan kunt u voor de verandering ook kaas proeven in Bonnievale aan de Breede Rivier. Diverse soorten worden tijdens een kaasproeverij geserveerd. We zijn na afloop benieuwd welke u het lekkerste vond. Naast kaas, kunt u in dit prachtige dal ook meteen een leuke wateractiviteit ondernemen. Wat dacht u van een uurtje kajakken?  

 

2. Relaxen in de warmwaterbronnen

In de plaats Montagu kunt u helemaal tot rust komen. Deze plaats staat namelijk bekend om zijn warmwaterbronnen. Heerlijk om hier even een uurtje te ontspannen. Misschien wel nadat u door de charmante straatjes van Montagu gewandeld hebt. In Montagu wordt u omringt door een indrukwekkend uitzicht op de bergen. Dit is dus een echte schilderachtige plaats die uitnodigt om zelf te ontdekken.

 

3. Hiken Seweweekspoort

Nog behoefte aan een andere avontuurlijke activiteit tijdens uw vakantie Zuid-Afrika? Wat dacht u van een mooie wandeling in Seweweekspoort? Dit is een pas door de Swartsbergen dicht bij de plaats Ladismith. Hierdoor valt deze activiteiten mooi te koppelen aan een bezoek in deze plaats.

Hotels op Route 62

Op de Route 62 bieden wij diverse hotels aan van kleine tot bijzondere lodges. Wij hebben onze top 3 voor u uitgelicht, maar voor een uitgebreid overzicht verwijzen wij u graag naar ons hoteloverzicht.

Robertson: Fraai Uitzicht 1798

Robertson: Fraai Uitzicht 1798

Oudtshoorn: Africamps

Oudtshoorn: Africamps

Swellendam: Schoone Oordt

Swellendam: Schoone Oordt

Tijdens deze rondreizen komt u langs Route 62
Zuid-Afrika-Krugerpark-Safari-Lodge
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Country House en Safari Lodge

Zuid: Kaapstad Franschhoek, wijnlanden > Oudtshoorn Knysna, tuinroute > Oyster Bay. Midden: Durban > St. Lucia > Mkuze, wildpark. eSwatini (Swaziland): Mlilwane Wildlife Sanctuary. Noord: Krugerpark, Big Five > Hazyview, Panoramaroute.

Zuid-Afrika-Tuinroute-strand-Zuid-Afrika
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Tuinroute en Krugerpark

Zuid: Kaapstad, Robbeneiland > Franschhoek > Swellendam, Kaap-Hollandse huizen > Oudtshoorn, struisvogels > Nature’s Valley, natuurgebied. Noord: Johannesburg > Hazyview > Krugerpark, Big Five.

Zuid-Afrika-Olifanten
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Hoogtepunten van Zuid-Afrika

Noord: Johannesburg Hazyview Krugerpark. eSwatini (Swaziland): Ezulwini. Midden: St. Lucia > Durban > Port St. Johns. Zuid: Coffee Bay > Cintsa > Addo Elephant NP > Nature's Valley > Stanford, bij Hermanus > Stellenbosch > Kaapstad.