Knysna

Bezienswaardigheden van Knysna

De lagune van Knysna wordt de parel van de Tuinroute genoemd – ervaar zelf waarom de mooie kustplaats zo geliefd is onder reizigers.

Knysna (spreek uit: naisna) is door zijn spectaculaire ligging een paradijselijke bestemming in uw Zuid-Afrika reis. Hier is de Featherbed Nature Reserve, een beschermd gebied. Twee grote zandsteenrotsen, de Heads, markeren de doorgang van de oceaan naar de prachtige lagune.

 

Meer dan tweehonderd vissoorten zwemmen rond in het helderblauwe water, waaronder een uniek Zuid-Afrikaans zeepaardje! Geniet van deze droomplek op verschillende manieren: vaar naar de Heads en beleef de zonsondergang, beklim de linkerrots en kijk uit over de eilanden of winkel in de gezellige straatjes van Leisure Island.  Als de avond is gevallen, ga dan eens lekker eten in een van de restaurantjes van het bruisende Waterfront, één van de bezienswaardigheden aan Knysna’s lagune.

 

Eten en drinken in Knysna

De Indische Oceaan levert Knysna ook talloze oesters, die de Zuid-Afrikanen graag eten. Als u in juli in Knysna bent, heeft u geluk: jaarlijks wordt dan het oesterfestival gehouden! Bij een ontspannen terrasje onder de Zuid-Afrikaanse zon hoort overigens ook zeker een
Wat doen we met de lunch vandaag? Wij weten het wel! Stap aan boord voor een anderhalf durende cruise over de lagune en sluit af met een smakelijke lunch van verse oesters. Extra feestelijk maakt u het door er een glas bubbels bij te bestellen.

 

Dineren tussen de locals in Knysna

Een once in a lifttime experience , eten tussen de locals. Proef, ruik en ervaar zelf de authentieke Afrikaanse gastvrijheid tijdens uw traditionele diner bij Mawande, een Afrikaanse jongen uit Oudshoorn. In zijn twee verdiepingen tellende huis in township Khayalethu serveert hij u lokale gerechten. Ondertussen vertelt hij vol passie zijn bijzondere levensverhaal en zijn missie. Aan sfeer ontbreekt het zeker niet hier want lokale drummers zorgen met hun ritme gevoel voor een typische Afrikaanse beat. Dit is de plek waar ook lokale Afrikanen ’s avonds komen eten.

 

Walvissen, dolfijnen en strand rondom Knysna

In Knysna’s kalme wateren worden tussen mei en september jonge walvissen geboren. Mis het spektakel niet: de walvissen en hun jongen kunnen urenlang in het rond springen. Geniet hier ook van het schouwspel tussen de zij aan zij zwemmende dolfijnen. Op een kwartiertje rijden van Knysna ligt het prachtige lange zandstrand van Brenton-on-Sea. Een ideale plek om vroeg in de ochtend of in de namiddag een heerlijke wandeling te maken.

 

Verstopte olifanten van Knysna

Knysna is de stad van de houtindustrie. Dat is niet zo raar, want het Knysna Forest is het grootste bos van Zuid-Afrika! Wandel langs de geel- of stinkhoutbomen, de pijnboom en de eucalyptus, in dit bos staan bomen van wel achthonderd jaar oud. Wie goed zoekt, ziet misschien een stukje olifant: het schuwe, laatste volledig wilde exemplaar in Zuid-Afrika houdt zich ontzettend goed schuil in de donkere schaduwen van het bos.

 

In het Knysna Elephant Park kunt u een tiental olifanten van dichtbij beleven – deze zijn bijna allemaal overgeplaatst uit het Krugerpark. Meer planten, bloemen en wildleven ontdekt u tijdens een wandeling in het National Lake Area of tijdens de zevendaagse Outeniqua hiking trail. Knysna bruist van de bezienswaardigheden - een klein wonder der natuur.

Tijdens deze rondreis en bouwsteen bezoekt u Knysna
Zuid-Afrika-Krugerpark-Safari-Lodge
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Country House en Safari Lodge

Zuid: Kaapstad Franschhoek, wijnlanden > Oudtshoorn Knysna, tuinroute > Oyster Bay. Midden: Durban > St. Lucia > Mkuze, wildpark. eSwatini (Swaziland): Mlilwane Wildlife Sanctuary. Noord: Krugerpark, Big Five > Hazyview, Panoramaroute.

Deze hangbrug is wel een hoogtepunt langs de tuinroute in Zuid-Afrika
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Bouwsteen Zuid-Afrika: Township en Tuinroute

 

Het bruisende Kaapstad ontdekt u op de fiets. Al snel reist u door naar Swellendam, wandel door het centrum en proef een glaasje wijn. Reis door over de Tuinroute naar Knysna, een plek met een prachtige lagune.