Phophonyane Falls Nature Reserve

Phophonyane Falls Nature Reserve in Swaziland

Dertien kilometer ten noorden van Piggs Peak storten de Phophonyane watervallen zich honderd meter in de diepte. Hoge palmbomen, dichte natuurbossen en beboste heuvels zijn het decor van dit memorabele schouwspel en vormen het Phophonyane Falls Nature Reserve.

 

Phophonyane Falls

De Phophonyane watervallen zijn een prachtig fenomeen. De reeks strekt zich gedurende drie kilometer door het reservaat uit. Het woeste water stroomt met een noodgang langs de heuvelachtige bossen over een ingenieus systeem van granietplateaus en rotsblokken. De rivier heeft waterpoelen en rotsgaten gevormd die u nergens anders tijdens uw reis Swaziland zal vinden. Het geheel is sprookjesachtig gelegen in een imposant berggebied in noordwest-Swaziland.

 

Legende

De dromerige Phophonyane-watervallen schreeuwen om een fantasierijke legende – en die is er gekomen. Zo gaat het verhaal dat een jonge krijger hier ooit verliefd werd op een maagd, die hij als bruid kon krijgen door haar een luipaardhuid te schenken. Zijn jacht in de Gobolondlo Mountain verliep niet perfect: heksen toverden hem om in een witte bloem. De jonge maagd wachtte nog enkele dagen, maar verloor zichzelf uiteindelijk in een onuitputtelijke huilbui. Haar tranen kennen we nu als de Phophonyane Falls.

 

Natuurreservaat

Behalve de spectaculaire watervallen is het hele gebied van het Phophonyane Nature Reserve de moeite waard. De bossen zijn mysterieus en herbergen kilometers aan spannende wandelpaden. U kunt zelfs mountainbiken of met een jeep het gebied verkennen. Het park biedt een ruim scala aan vogels en klein wild, zoals de rode duiker, de lokale vogel Narina-trogon, slangen en diverse bosbokken.

 

In uw oren klinkt slechts ruisend water, heldere vogelzang en de stilte – want dit is een vrij onbekend park met pure, ongerepte natuur. Het Phophonyana Falls Nature Reserve is meermaals als filmlocatie gebuikt en dat is niet zo gek – misschien is dit wel het best bewaarde geheim van Swaziland.

 

Tijdens deze reis bezoekt u Phophonyane Falls
Swaziland-Algemeen-Dorp
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Bouwsteen: Bezoek eSwatini

 

Vanaf Mkuze reist u naar eSwatini (Swaziland). Op zoek naar wilde dieren en tijd voor leuke activiteiten in Hlane en Mlilwane. De reis eindigt na een bezoek aan de Phophonyane Falls in het Krugerpark.