Stormsrivier

Stormsrivier, centraal op de Tuinroute

Stormsivier is een gemoedelijk vakantieplaatsje aan de N2 op de Tuinroute vlakbij het Tsitsikamma Nationaal Park. Waar ooit olifanten door het regenwoud kuierden, zijn nu wat straatjes met lommerrijke bomen en een keur aan restaurants, terrasjes, gemoedelijke hotels, guesthouses en winkels. De centrale ligging zorgt dat er u er dagen lang kan genieten van diverse activiteiten en het natuurschoon.

 

Tsitisikamma Nationaal Park bij Stormsrivier

Het bekende Tsitsikamma Nationaal Park is schitterend aan de kust gelegen op slechts 10 kilometer afstand van Stormsrivier. Het water beukt onafgebroken tegen de prachtige rotsen op, je blijft er naar kijken. De rustzoekers kunnen volop genieten tijdens wandelingen in de fraaie natuur. Trek er 's morgens vroeg op uit door langs de baai naar de monding van de Stormsrivier te wandelen. Daar wacht u een bijzondere hangbrug, die u veilig over het kolkende water voert. In het park zelf zijn overnachtingsmogelijkheden met geweldig uitzicht over de oceaan.

 

De adreanline kick van Stormsrivier

Voor een stukje gewaagde activiteit tijdens uw reis door Zuid-Afrika bent u hier aan het juiste adres, want daar staat je dan…..one, two, three…go…..U bent bezig aan uw langste bungeejump sprong vanaf de hoogste enkel gespannen boogbrug ter wereld. U springt van de Bloukrans Bridge zo een 216 meter de diepte in, dat zorgt niet alleen voor een adrealine kick maar zeker ook een onvergetelijke ervaring. Is deze waaghalzerij u iets teveel van het goede? Reserveer dan een spectaculaire wandeling op de bogen van de brug en geniet van het prachtige uitzicht. Of blijf aan de kant en bekijk van een afstandje de activiteiten.

 

Slinger als Tarzan door het woud bij Stormsrivier

De ultieme jungle-ervaring krijgt u met de Canopy Tour: slinger als Tarzan door het woud, wanneer u aan een kabelbaan van het ene naar het andere platform zweeft en ontdek de flora en fauna van het geweldige natuurgebied.

 

Wandeltochten vanuit Stormsrivier

Voor de avontuurlijke en sportieve reiziger is er en scala van wandeltochten te maken vanuit Stormsrivier. Of u nu een uurtje, een halve dag of een meerdaagse tocht wilt gaan maken er zijn volop mogelijkheden. De Ottertrail is een bekende prachtige 5-daagse tocht (zonder begeleiding) langs de kust. Het slingerend wandelpad met soms flinke hoogteverschillen doorkruist grote delen van dit buiten de paden ondoordringbare natuurgebied. De tocht is uniek omdat er slechts een beperkt aantal wandelaars worden toegelaten.

 

Workshop kaas maken dichtbij Stormsrivier

Even iets anders dan natuur? Dan is een ochtend op de kaasmakerij van Fynboshoek een leuk alternatief. Uit eerste hand krijgt u uitleg hoe de melk getransformeerd wordt in kaas. U staat er met uw neus boven op wanneer het proces stap voor stap wordt uitgelegd. En hoe bijzonder is het om bij de lunch de verse gemaakte kaas uit het vuistje op te eten. Cheddar, mozzarella en andere soorten worden hier geproduceerd. De echte kaasliefhebber raden wij de uitgebreide workshop inclusief een overnachting aan.