Manzini

De stad Manzini

Manzini is de tweede stad van Swaziland, het industriële en commerciële centrum van het land. Het is een vitale, bedrijvige stad, met veel winkelcentra, restaurants en hotels. Ook natuurliefhebbers willen deze stop echter niet overslaan.

 

In het einde van de negentiende eeuw was Manzini de hoofdstad van Swaziland – al heette het toen nog Bremersdorp. Tijdens de Boerenoorlogen, waarin door de Afrikaners om onafhankelijkheid van de Britten werd gevochten, werd Bremersdorp grotendeels verwoest. Er werd door de Britse machthebbers besloten om Mbabane het bestuurlijke centrum van Swaziland te maken – officieel omdat daar een koeler klimaat heerste. Vanaf 1960 werd de stad Manzini genoemd, een verbastering van kaManzini, wat in het Swazi ‘aan het water’ betekent.

 

Manzini is ook de naam van de regio die het westen en centrale gedeelte van Swaziland behelst.

 

Markt & winkelcentra

Een bezoek aan Manzini betekent een bezoek aan de markt. Elke dag behalve zondag wordt op de hoek van de Mhlakuvane- en Mancishanestraat een levendige markt gehouden. U kunt hier terecht voor vers fruit en groenten en alledaagse huishoudartikelen, maar ook voor bijzondere traditionele medicijnen. Wie weet helpt het u ineens van een kwaaltje af!

 

Het is de enige plek in Swaziland waar bijzondere stoffen worden verkocht de afkomstig zijn uit landen als Zimbabwe, Zaïre en Mozambique en het aanbod van handwerk is groot. Zelfs als u uw portemonnee liever dicht houdt, is een bezoek aan deze markt (vooral op donderdag) met zijn handelaars en bezoekers een beleving op zich.

 

Professionele shoppers kunnen daarna gemakkelijk een middag spenderen in één van Manzini’s grote winkelcentra zoals Bhunu Mall en The Hub.

 

Mlilwane

Manzini heeft een ideale ligging om de omliggende natuur te verkennen. De Summerfield Botanical Gardens bijvoorbeeld: het park met de grootste collectie van planten in het hele land. Perfect voor een ontspannen wandeling, of een etentje in het Palm Cascades Restaurant, dat om een waterpark heen is gebouwd. Daarbij rijdt u gemakkelijk naar het Mlilwana Wildlife Sanctuary. Dit wildpark huist buffels, nijlpaarden, zebra’s, antilopen, nyala’s, giraffen en meer. U ontdekt het park te voet, met de auto, of zelfs op de fiets of op een paard!

 

Misschien smaakt al die natuur naar meer - dan trekt u in het westen de bergen in. Avontuurlijke wandelpaden slingeren door de Ntfungulu Hills en leiden naar de Ngwempisi Gorge, één van de ruigste natuurplekken van Swaziland. De Ngwempisi-rivier worstelt zich een weg door het gebergte, dat tot 800 meter omhoog loopt. Er is wel drieëndertig kilometer aan wandelpaden in dit gebied! U passeert dichte bossen, lage vlakten en u heeft uitgebreid de tijd om van de natuur te genieten. De variatie aan planten is groot en het is een ideale plek om vogels te spotten.

 

Een bezoek aan de regio van Manzini levert een prachtig plaatje op, dat absoluut thuishoort in uw reis Swaziland.

Tijdens deze reizen bezoekt u de stad Manzini
Zuid-Afrika-Krugerpark-Safari-Lodge
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Country House en Safari Lodge

Zuid: Kaapstad Franschhoek, wijnlanden > Oudtshoorn Knysna, tuinroute > Oyster Bay. Midden: Durban > St. Lucia > Mkuze, wildpark. eSwatini (Swaziland): Mlilwane Wildlife Sanctuary. Noord: Krugerpark, Big Five > Hazyview, Panoramaroute.

Zuid-Afrika-Panoramaroute-1
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Panoramaroute uitgebreid

Noord: Johannesburg > Tzaneen, theeplantages > Krugerpark, op safari > Hazyview, begin Panoramaroute. eSwatini (Swaziland): Ezulwini Vallei, lokale markten. Midden: Mkuze, wandelsafari > Rorke's Drift, Battlefields > Drakensbergen, groene vallei.

Zuid-Afrika-Zululand-1
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Bouwsteen Zuid-Afrika: Safari Zululand

 

Via de kleurrijke bevolking van eSwatini (Swaziland) naar het wildreservaat van Pongola. Het is het eerste wildreservaat van Zuid-Afrika en een populaire plek voor wild. De reis eindigt in St. Lucia, een geliefde plek voor...