Franschhoek

Gastronomie in Franschhoek

Net als Stellenbosch rijdt u vanuit Kaapstad in een uurtje naar Franschhoek. Dit provinciestadje, gelegen in een mooie vallei, floreert door zijn Franse karakter, rijke gastronomie en wijnindustrie. Hugenoten, protestantse vluchtelingen uit Frankrijk, waren de eerste bewoners van het idyllische dorpje, en hebben hun wijnkennis op de vruchtbare Zuid-Afrikaanse grond losgelaten. Franschhoek verdient zeker een plekje in uw reis door Zuid-Afrika.

 

De Franse geschiedenis van Franschhoek

Franschhoek heeft namen als La Provence en L’Ormarins: uw rondreis door Zuid-Afrika krijgt zo een Frans tintje. Franschhoek in de West-Kaap maakt bovendien vooral gebruik van Franse druivensoorten zoals chardonnay, merlot en shiraz. Ervaar de voorgeschiedenis van het stadje op diverse manieren. Zo leert u meer over de komst van de Franse kolonisten in het Huguenot Memorial Museum, kunt u het Hugenoten Monument bezichtigen en viert u op 14 juli het begin van de Franse Revolutie in 1789: live muziek, wijn en een overvloed aan eten maken van quatorze juillet ook in Zuid-Afrika een feest.

 

Franschhoek restaurants

Franschhoek heeft een flinke reputatie op het gebied van eten en restaurants. Hier vindt u  awardwinnende eetgelegenheden en bijzondere culinaire hoogstandjes – laat de Maleise en Provençaalse gerechten dan ook niet aan u voorbijgaan! Een van de allerbekendste restaurants is het met een Michelinster bekroonde Le Quartair Français waar jarenlang de bekende Nederlandse Margot Janse de sterren van de hemel kookte. Ook winkels zijn in Franschhoek populair: de hoofdstraten staan bol van de boetiekjes, restaurants en terrasjes.

 

Franschhoek wijnhuizen

Franschhoek behoort tot de wijnlanden in de West-Kaap. Door de flinke hoeveelheid zon, koele nachten en soms een regenbui is dit gebied perfect voor de wijnbouw. U vindt hier dan ook een keur aan gerenommeerde wijnhuizen die u kan bezoeken. De Vignerons de Franschhoek is een lokale wijnroute waarbij eenentwintig wijnhuizen zijn aangesloten. Tussen Stellenbosch en Franschhoek vindt u bovendien Boschendal, één van de oudste en mooiste wijnboerderijen van het land. Voor wie volop wijn wil proeven is er de open wijntram, die u door de vele wijngaarden en langs diverse wijnlandgoederen gidst: u kunt zelf op- of uitstappen waar u maar wil. Ervaar op uw eigen tempo de charme van de lokale wijngaarden in Zuid-Afrika!

 

Bekijk onze voorbeelden van een rondreis door Zuid-Afrika.

Tijdens deze rondreis en bouwsteen bezoekt u Franschhoek
Zuid-Afrika-Tuinroute-strand-Zuid-Afrika
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Tuinroute en Krugerpark

Zuid: Kaapstad, Robbeneiland > Franschhoek > Swellendam, Kaap-Hollandse huizen > Oudtshoorn, struisvogels > Nature’s Valley, natuurgebied. Noord: Johannesburg > Hazyview > Krugerpark, Big Five.

Zuid-Afrika-Krugerpark-Safari-Lodge
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Country House en Safari Lodge

Zuid: Kaapstad Franschhoek, wijnlanden > Oudtshoorn Knysna, tuinroute > Oyster Bay. Midden: Durban > St. Lucia > Mkuze, wildpark. eSwatini (Swaziland): Mlilwane Wildlife Sanctuary. Noord: Krugerpark, Big Five > Hazyview, Panoramaroute.