Hazyview, Rissington Inn

Zuid-Afrika

Toegegeven, als u de toegangspoort gepasseerd bent, roept de onverharde zandweg met hobbels en kuilen vraagtekens op; “waarheen leidt dit pad”? Gelukkig is het maar een kort stukje en belandt u uiteindelijk in een weidse, boomrijke tuin met talrijke bloemen en planten. Op de glooiende gazons zoeken ibissen en andere loopvogels naar kleine insecten in het groene gras.

En de vogels die u niet ziet, die laten zich wel horen met hun vrolijk gezang en gekwetter. Er zijn maar liefst 154 soorten. Natuurliefhebbers en gezinnen met kleine kinderen zullen zich erg op hun gemak voelen op deze informele plek.

Locatie

Centraal gelegen net buiten Hazyview, aan de R40, bent u als gast in Rissington Inn, dichtbij een aantal hoogtepunten van Mpumalanga. U rijdt op uw gemak naar de fotogenieke Panoramaroute, de dorpjes Sabie en Graskop en het oude mijnstadje Pilgrim’s Rest. Het vermaarde Krugerpark met zijn vele wilde dieren, is ongeveer een kwartiertje rijden.

Accommodatie

Een statige witte poort markeert de toegang tot het rustig gelegen Rissington Inn. Deze historische herberg kent een rijke geschiedenis en ademt zorgeloze charme met zijn uitgestrekte tuin waar groene gazons en kiezelstenen paadjes kronkelen tussen huizen met rieten daken. Centraal staat het grote huis (de oude herberg). Via de oude stenen trap bereikt u de receptie, het restaurant, de gezellige bruine bar en een informele zithoek met televisie. Buiten bevindt zich het grote zwembad met parasols en ligstoelen.  

Informele gezelligheid is troef bij Rissington Inn. Of dat nu in de koloniale bar is, de zithoek waar je heerlijk kunt wegzakken in de grote sofa’s met kussens of bij het zwembad. Het restaurant ademt al net zoveel sfeer. U dineert in een ‘Ménage à Trois’ stijl, waarbij u drie of vier kleinere gerechten voorgeschoteld krijgt in plaats van een groot hoofdgerecht. Zo worden uw smaakpapillen optimaal culinair verwend. Uiteraard gepaard met een sprankelende wijn of gewoon een koud biertje.

In de tuin liggen 16 kamers (allemaal de naam van een boomsoort), verspreid in verschillende huizen met rieten daken, elk met een groot gazon en patio. De kamers hebben elk hun eigen karakter maar zijn compleet ingericht met badkamer, airconditioning of plafond ventilator, koelkastje, kluisje en waterkoker voor koffie/thee.

 

Kamertypen:

  • Courtyard. Deze 2 kamers (Combretum en Kapok) zijn gelegen op de begane grond, vlakbij de Inn. Een groot bed, plafond ventilator en klein terras met zitje. De badkamer heeft een douche en toilet.

 

  • Superior. Deze 6 kamers (Saligna, Euphorbia, Camelfoot, Baobab, Mahogany en Kigelia) hebben dezelfde faciliteiten maar zijn een stuk groter dan de Courtyard kamers. Elke kamer heeft een balkon of terras met zitje. Saligna, Euphorbia en Camelfoot bevinden zich in de voormalige tabaksschuur, naast de Inn. Baobab, Mahogany en Kigelia liggen wat verder van de Inn en hebben een extra eenpersoonsbed, waardoor ze zeer geschikt zijn voor een reisgezelschap van 3 personen. Bovendien komen deze kamers met een badkuip. Een vreemd detail: de Victoriaans badkuip bevindt zich niet in de badkamer maar in de woonkamer.

 

  • Garden Suites. Dit zijn 6 complete huisjes (Sycamore, Ivory, Acacia, Coral, Ebony en Teak) en dus nog groter dan de Superior kamers. Ze hebben allen een ruime zitkamer en buiten een groot terras met weids uitzicht op de tuin. Naast plafond ventilator hebben deze suites airconditioning. De badkamer heeft zowel een binnen- als buitendouche en een badkuip. De Ivory, Acacia en Coral suites hebben een extra eenpersoonsbed. De Ebony en Teak suites hebben een extra tweepersoonsbed. De Acacia, Coral, Ebony en Teak suites hebben bovendien rieten daken waardoor ze hoge plafonds hebben. Het zijn slechts kleine verschillen. Het is vooral de grootte en de ligging in de tuin.

 

  • Hillside Suites. Deze 2 suites (Pumalanga en Shonalanga) zijn de trots van Rissington Innèn het meest populair. Het zijn meteen ook de grootste huizen met elk twee slaapkamers en twee badkamers zowel binnen- als buitendouche en een badkuip. Voor het huis is een grote langgerekte veranda (stoep). De zitkamer is compleet met televisie. De Hillside Suites beschikken samen over een eigen zwembad. Elke suite kan maximaal 5 personen herbergen, waardoor ze vooral geschikt zijn voor gezinnen of samen reizende stellen.
Voorzieningen
  • Restaurant en bar
  • Zwembad
  • Grote tuin
  • Perrybridge Trading Post vlakbij (restaurants, terrasjes, winkeltjes, toeristeninformatiebureau)
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën