terug naar het overzicht

Rondreis Tuinroute en Krugerpark

Laat u verleiden door de enorme rijkdom in flora in schilderachtige landschappen met majestueuze bergen, dichte wouden, heldere meren en vruchtbare valleien. Welkom op de beroemde Tuinroute, het onbekende Nature’s Valley en de imposante Panoramaroute. Zuid-Afrika’s fauna is al even sensationeel. Op safari door het fenomenale Krugerpark: verrekijker in de aanslag en speuren maar. Naar groot en klein wild waaronder leeuwen, giraffen, neushoorns, olifanten, zebra’s en talrijke andere dieren.

Wat maakt deze reis bijzonder
Robbeneiland en de Tafelberg
Struisvogels in Oudtshoorn
Stap in een jeep in Krugerpark
Martin33
Martin
Ik ben Martin en Afrika specialist. Mijn collega's en ik adviseren u graag. 0299-23 30 00
Prijsindicatie: vanaf € 1350,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 16 dagen / 15 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Tuinroute en Krugerpark

Dag 1             Kaapstad

Dag 2             Kaapstad

Dag 3             Kaapstad

Dag 4             Franschhoek

Dag 5             Swellendam

Dag 6             Oudtshoorn

Dag 7             Oudtshoorn

Dag 8             Nature’s Valley

Dag 9             Nature’s Valley

Dag 10           Johannesburg

Dag 11           Johannesburg

Dag 12           Hazyview

Dag 13           Hazyview

Dag 14           Krugerpark

Dag 15           Krugerpark

Dag 16           Johannesburg

100% maat werk

Dag 1 Kaapstad

U wordt bij de luchthaven van Kaapstad opgehaald en in ongeveer een half uur naar uw hotel in Kaapstad gebracht (transfer).

 

Informatie Kaapstad:

Eigenlijk ontbreekt het de stad aan niets: gezellige winkels, architectonische hoogstandjes, multiculturele wijken, bruisende uitgaanswijken, goede restaurants, imposante bergen en prachtige zandstranden. De berg Lion’s Head biedt een uitzicht over Kaapstad en de Tafelberg en is samen met Signal Hill een geliefde plek voor een zonsondergangpicknick: door de plaatselijke bevolking liefkozend een sundowner genoemd.

 

Overnachting in Kaapstad.

Inclusief transfer

Dag 2 Kaapstad

Kleurrijke huisjes in Kaapstad, Zuid-Afrika U kunt naar de Tafelberg wandelen of met deze kabelbaan, Kaapstad, Zuid-Afrika

Cultuur is in Kaapstad gemakkelijk met natuur te combineren. Met een stevige wandeling kunt u de markante Tafelberg beklimmen. Liever niet wandelen? Er gaat ook gewoon een kabelbaan naar boven. Boven op de berg, kun je van de ene naar de andere kant wandelen, de Tafelberg is maar liefst drie kilometer lang! 

 

Overnachting in Kaapstad.

Inclusief ontbijt

 

Kaapstad te voet en op de fiets
Kaapstad

Kaapstad te voet en op de fiets

Een stadstour in historisch Kaapstad en fietsen door de pittoreske wijngaarden in Constantia. Deze veelzijdige...

Dag 3 Kaapstad

Vanuit het Victoria and Alfred Waterfront kunt u de boot nemen naar het voormalige gevangeniseiland Robben Island, bekend om de zevenentwintigjarige ballingschap van Nelson Mandela. 

 

Overnachting in Kaapstad.

Inclusief ontbijt

Dag 4 Kaapstad – Franschhoek

Franschhoek (12)

De komende dagen heeft u de beschikking over uw eigen auto. Zelf rijden is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige Zuid-Afrika. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt.

U neemt deze ochtend bij uw hotel uw huurauto in ontvangst. Een vertegenwoordiger van Avis neemt met u alle formaliteiten door en overhandigt u de autosleutels. Daarna gaat u op weg. Hoe zat het ook alweer? Hier rijdt men links en zit het stuur van de auto aan de rechterkant. De komende paar dagen zal u vast een paar keer aan de ‘verkeerde’ kant van de auto willen instappen. Daarna bent u het gewend hoor.

 

Als u nog niet was toegekomen aan een bezoek aan Kaap de Goede Hoop en Kaappunt, dan is vandaag een goede gelegenheid. U rijdt ’s morgens eerst langs Houtbaai en Kommetjie naar Kaap de Goede Hoop. Bij Kaappunt kunt u tijdens de korte wandeling naar de hoog gelegen vuurtoren lekker even uitwaaien en genieten van het uitzicht. Er gaat trouwens ook een klein treintje naar boven hoor. Een leuke lunchplek is Simonstown, iets voorbij Boulders Beach, waar honderden pinguïns leven.

Franschhoek vormt samen met Stellenbosch en Paarl hèt hart van de beroemde wijnlanden. Terwijl achter u de hoge gebouwen en stadse skyline verdwijnen, doemen langzaam de ontzagwekkende pieken van de Hottentot-Hollandbergen op. Welke route u ook kiest, overal ziet u hellingen bezaaid met wijnranken zover het oog reikt. Afhankelijk van de tijd van het jaar kleuren de bladeren van de druivenplanten frisgroen tot donkerrood, paars, geel en oranje. Als de herfstzon er zin in heeft, geven haar zonnestralen de wijnstruiken een haast gouden gloed. Wat een cadeau voor het oog! Omdat Franschhoek maar 80 km van Kaapstad ligt, een uurtje rijden, kunt u in de ochtend al een of meerdere wijnboerderijen aandoen. Voor sommige wijnhuizen is het nodig om vooraf even te bellen.

 

Informatie Franschhoek:

Franschhoek heeft namen als La Provence en L’Ormarins: uw verblijf in Zuid-Afrika krijgt zo een Frans tintje. Franschhoek in de West-Kaap maakt bovendien vooral gebruik van Franse druivensoorten zoals chardonnay, merlot en shiraz. Ervaar de voorgeschiedenis van het stadje op diverse manieren. Zo leert u meer over de komst van de Franse kolonisten in het Huguenot Memorial Museum, kunt u het Hugenoten Monument bezichtigen en viert u op 14 juli het begin van de Franse Revolutie in 1789: live muziek, wijn en een overvloed aan eten maken van quatorze juillet ook in Zuid-Afrika een feest.

 

Franschhoek heeft een flinke reputatie op het gebied van eten en restaurants. Hier vindt u toonaangevende eetgelegenheden en bijzondere culinaire hoogstandjes – laat de Maleise en Provençaalse gerechten dan ook niet aan u voorbijgaan! Een aanrader is restaurant Reuben op Huguenot Road. De charismatische Reuben Riffel is het Zuid-Afrikaanse antwoord op Jamie Oliver. Kookboeken, restaurants en tv-optredens hebben deze jonge chefkok tot een culinaire beroemdheid gemaakt. Ook winkels zijn in Franschhoek populair: de hoofdstraten staan bol van de boetiekjes, restaurants en terrasjes.

 

Overnachting in Franschhoek.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 Franschhoek – Swellendam

Begin de dag vroeg, met een heerlijk ontbijt in de stralende ochtendzon. Als u tussen juli en december reist, dan is vandaag een uitstekende gelegenheid om de kust te bezoeken. Over de bergpassen Sir Lowry’s en Houhoek bereikt u in ruim anderhalf uur Hermanus. Behalve ruige kliffen, witte zandstranden en adembenemende kustwandelingen paradeert Hermanus met de lievelingsbaai der walvissen. Zij komen hier jaarlijks om te paren en hun jongeren te baren. Ga de lucht in met een vliegtuigje, stap op een boot of houd uw oren open voor de hoornroep van de walvisboodschapper die nauwkeurig bijhoudt waar de gigantische dieren komen bovendrijven. Luister naar de walvisliederen in de baai, dat in het Old Harbour Museum met sonarapparatuur ter plekke naar hoorbare klanken wordt omgezet, of neem plaats in een pittoresk visrestaurant Vanaf Hermanus is het nog een kleine 2 uur rijden naar Swellendam. Al bij al rijdt u vandaag ongeveer 260 km.

 

Informatie Swellendam:

Na Kaapstad en Stellenbosch werd Swellendam gesticht. In dit plattelandsplaatje vindt u statige Victoriaanse panden en schattige Kaaps-Hollandse huisjes waarvan sommige getransformeerd zijn tot boutique hotel of charmant guesthouse. Een stadswandeling tussen de eikenbomen doet u vergeten dat er in 1865 een flinke brand heeft gewoed. Vooral de Nederduits gereformeerde kerk is de moeite waard. Het Drostdy Museum Complex was vroeger de residentie van de landdrost (gouverneur), maar is nu ingericht met Kaaps meubilair en kunst uit de achttiende eeuw. Als het buitenleven u meer aanspreekt, zit u in Swellendam absoluut goed. Romantische wijnroutes liggen om de hoek, het De Hoop Nature Reserve met bergmeertjes, zebra's en bontebokken is maar een uurtje rijden. In september en oktober verandert het fynbos uit de omgeving in een kleurrijke bloemenzee en bij Wildebraam Berry Estate proeft u de ambachtelijke, typisch Zuid-Afrikaanse, braambessielikeur. Proost!

 

Overnachting in Swellendam

Inclusief ontbijt, huurauto

 

Dag 6 Swellendam - Oudtshoorn

Struisvogel shutterstock_176181728(12) Struisvogels op de struisvogel boerderij in Oudtshoorn, Zuid-Afrika

Vandaag reist u door een van de mooiste regio’s van Zuid-Afrika: Route 62 snijdt dwars door verlaten vlaktes naar de struisvogelstad Oudtshoorn. Onderweg wedijveren roestrode bergen, slaperige stadjes en dorpen om aandacht. De enorme leegte in het landschap is indrukwekkend. Wist u dat deze route in de tijd van de pioniers de doorgaande weg was tussen Kaapstad en Port Elizabeth? Een leuke plek om als eerste te stoppen, is het dorpje Barrydale. U kunt het haast niet missen; aan weerszijden doemt vanuit het niets ineens een aantal restaurants en eetcafés op. Blikvanger is Diesel & Creme: een oude stenen schuur getransformeerd tot vijftigerjaren restaurant in een decor van vintage attributen: verweerde oude reclameborden, een jukebox, kappersstoelen, een oud pompstation en zelfs klassieke oldtimers op de parkeerplaats. Alles met een knipoog naar de beroemde Route 66 in de USA. U zou er haast voorbij rijden, maar niet doen, hoor, want Calitzdorp draagt met trots de titel ‘Port Wine hoofdstad van Zuid-Afrika’. Stap even binnen in Die Handelshuis, een verrassende winkel van sinkel, gelegen in de hoofdstraat, om de hoek van de zandstenen kerk en het Calitzdorp museum. Buiten op het terras, in de schaduw van bougainvilles, geniet u van koffie, thee en gebakjes. Binnen kunt u naar hartelust rondsnuffelen in een allegaartje van snuisterijen, oude prenten, antieke reclameborden en andere memorabilia. Langzaam verschijnen de eerste struisvogelboerderijen, een teken dat u Oudtshoorn nadert. U rijdt vandaag ongeveer 225 km en bent zo’n 3 tot 4 uur onderweg.

 

Informatie Oudsthoorn:

Koopt u wel eens een boa van struisvogelveren? In het eind van de negentiende eeuw was dat niet alleen in Zuid-Afrika, maar over de hele wereld in de mode. Oudtshoorn maakte gretig gebruik van al zijn veren en al gauw wemelde het er van de struisvogelfokkerijen. De snel verkregen rijkdom toverde spectaculaire Victoriaanse landhuizen in de stad. Een aantal van die ‘struisvogelpaleizen’ zijn prachtig bewaard gebleven en kunt u bezichtigen.

 

Overnachting in Oudtshoorn.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 7 Oudtshoorn

Als u de zon wilt ontvluchten, zijn de enige druipsteengrotten van Zuid-Afrika een uitkomst. De Cango Caves herbergen imposante druipsteenformaties, zoals Cleopatra’s Needle of Frozen Waterfall en zijn daarmee één van de grootste natuurwonderen van Afrika. 

 

Overnachting in Oudtshoorn.

Inclusief ontbijt, huurauto

Een bezoek aan stokstaartjes
Oudtshoorn

Een bezoek aan stokstaartjes

Vroeg op voor een kennismaking met wilde stokstaartjes. U rijdt naar het nabijgelegen Buffelsdrift Game Lodge...

Dag 8 Oudtshoorn – Nature’s Valley

De lokale markt van het plaatsje Sedgefield, Tuinroute, Zuid-Afrika Sedgefield markt (30)

Verandering van spijs doet eten. Vandaag verruilt u het droge landschap van de Kleine Karoo voor groene bossen, vogelrijke meren en natuurlijke zandstranden. Daarvoor moet u wel eerst de Outeniquabergen over. Heroïsch hoe de Voortrekkers dit bergachtige landschap met hun ossenwagens hebben weten te trotseren. Voorbij de Outeniqua bergpas ziet de natuur er ineens een stuk vriendelijker uit. Welkom in de vruchtbare kuststreek, die bekend staat als de Tuinroute. Elke zaterdagmorgen wordt in Sedgefield, op een open stuk bebost terrein aan de N2, de Farmers Market gehouden. Hier verkopen lokale boeren, telers, ondernemers en kunstenaars hun biologische producten en handgemaakte souvenirs. Dat gaat gepaard met volksmuziek, optredens en natuurlijk heel veel eten en drinken. Trek een uurtje uit om lekker rond te struinen langs stalletjes en kraampjes en proef huisgemaakte jam, versgebakken koeksister en melktaart. In Knysna, aan de gelijknamige lagune, kunt u natuurlijk ook even de benen strekken en ergens een hapje eten. Parkeer uw auto in de levendige hoofdstraat of aan de gezellige Waterfront. Nature’s Valley is nog maar een klein uurtje rijden. U rijdt deze dag ongeveer 200 km, ruim 3 uur rijden.

 

Informatie Nature’s Valley:

Nature’s Valley is een klein vakantiedorp, heimelijk verborgen op de beroemde Tuinroute. De meeste reizigers rijden dit prachtig stukje natuur met zijn uitgestrekte woud ongemerkt voorbij, behalve de locals. Die verlaten de N2 snelweg en laten zich verleiden door de Grootrivierbergpas met zijn kronkelwegen en zigzagbochten. Boven op de pas is een kleine uitham waar u uw auto kunt parkeren om volop te genieten van het uitzicht. In de 220 meter lager gelegen vallei heeft de Grootrivier zich verbreed tot een groot meer dat bij vloed de Indische Oceaan instroomt. Bij eb kunt u hier over een brede strook ongerept zandstrand wandelen.

 

Overnachting in Nature’s Valley.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 9 Nature’s Valley

Bij Nature’s Valley eindigt de beroemde Otter Trail, een meerdaagse kustwandeling van 42 kilometer. Wandelen op een knorrende maag zit er trouwens niet in hoor, want bij Mitchell’s serveren ze de hele dag heerlijke gerechten. Vooral buiten op het terras onder schaduwrijke bomen laat het eten zich goed smaken. Bovendien kunt u hier terecht voor alle informatie over de vallei en de diverse wandelingen die u hier kunt maken.

 

Overnachting in Nature’s Valley.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 10 Nature’s Valley - Port Elizabeth - Johannesburg

Het Tsitsikamma Coastal Park langs de Tuinroute in Zuid-Afrika

Een lange reisdag voor de boeg, dus vertrekt u vandaag lekker vroeg. U volgt de N2 naar de havenstad Port Elizabeth, ongeveer 225 km, pakweg 3 tot 4 uur rijden. Met name in het begin van uw rit valt er veel te zien en te beleven. Adrenalinezoekers moeten echt even stoppen bij de Bloukrans Bridge: de op twee na hoogste brug in de wereld biedt een spectaculair uitzicht over de kloof, bergen en de zee! Hier springt men 216 meter de diepte in, het is de langste bungysprong ter wereld. Alleen kijken mag ook hoor. Iets verderop ligt het dorpje Stormsrivier waar u kunt afbuigen naar Storm Point en hiervandaan langs de baai naar de monding van de Stormsrivier kunt wandelen. Daar wacht u een wiebelende hangbrug die u veilig over het woelige water voert. Wist u trouwens dat u zich inmiddels in de Oostkaap provincie bevindt? Bij Big Tree is een houten looppad in het dichte woud aangelegd naar de grootste en oudste geelhoutboom van Zuid-Afrika. Nog even over de Stormsrivierbrug met een spanhoogte van 120 meter en dan is het gedaan met alle bijzondere bezienswaardigheden en activiteiten. Vanaf hier leidt een strakke snelweg naar Port Elizabeth.

 

Op de luchthaven levert u uw huurauto in. U vliegt van Port Elizabeth naar Johannesburg.

 

U wordt bij de luchthaven van Johannesburg opgehaald en in ongeveer een uur naar uw hotel in Johannesburg gebracht (transfer).

 

Informatie Johannesburg:

Johannesburg, of Joburg, ligt in de provincie Gauteng, dat ‘gouden plek’ betekent. De bedrijvige commerciële stad ademt, is vitaal, staat bol van levenslust en heeft zijn bestaan te danken aan de goudkoorts. Toen er in 1886 goud werd gevonden, groeide de stad binnen enkele jaren uit tot de grootste van Zuid-Afrika.

Inmiddels is Johannesburg het financiële centrum van Zuid-Afrika, met hoge wolkenkrabbers en groene buitenwijken. 

 

Overnachting in Johannesburg.

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 11 Johannesburg

U kunt vandaag benutten voor een bezoek aan Pretoria. Met de moderne Gautrain is dat een fluitje van een cent. Pretoria is de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika en bekend om zijn romantische, paarse gloed van karakteristieke jacarandabomen. Het is bovenal een stad met geschiedenis. 

 

 

Overnachting in Johannesburg.

Inclusief ontbijt

Artistieke wandeling door Jo'burg
Johannesburg

Artistieke wandeling door Jo'burg

Wist u dat er een fantastisch scala aan publieke kunstwerken is te bewonderen in het stadshart van...

Fietsen in Soweto township
Johannesburg

Fietsen in Soweto township

Soweto (South Western Township) is een begrip in Zuid-Afrika dat je simpelweg eens moet ervaren. Het is de...

Dag 12 Johannesburg - Hazyview

Panoramaroute Ndebele cultuur mensen (13) Panoramaroute Ndebele cultuur mensen (13)

Vandaag rijdt u ruim 400 km deels over tolwegen, een rit van zo’n 6 à 7 uur, inclusief hier en daar een pauze onderweg. Zorg dat u voldoende contant geld bij u heeft voor de diverse tolpoortjes onderweg. Langzaamaan maakt de hectiek van de grote stad plaats voor lage vlaktes die uiteindelijk in de dichtbeboste heuvels van Mpumalanga vloeien. De snelste route naar Hazyview is via de Schoemanskloof naar Nelspruit (Mbombela) en dan langs het Krugerpark via Witrivier omhoog, maar die gaat grotendeels over de snelweg. Een veel mooiere route loopt dwars door het groene hart van Mpumalanga. Kronkelende provinciale wegen leiden u langs de schilderachtige dorpen Dullstroom, Lydenburg (Mashishing) en Sabie en brengen u over de imposante Long Tom bergpas uiteindelijk in Hazyview. Rijd niet te snel, want de overwegend zwarte bevolking loopt gewoon langs de kant van de weg en ook groepjes kinderen in schooluniform wandelen in de berm van school naar huis. Staan daar nou koeien op de weg? Jazeker, de gewoonste zaak van de wereld. U bent tenslotte in Afrika.

 

Informatie Hazyview:

Hazyview is een bedrijvig plaatsje aan de Sabierivier. Ooit is die rivier door de lokale stam van de Shangaan uluSaba genoemd: gevreesde rivier. Vroeger woonden er namelijk behoorlijk wat krokodillen in dit water. Het is een ideale grond voor tropisch fruit, zoals mango’s en citrusvruchten: proef ze zelfs eens! Ook zijn er talloze bananenplantages in de omgeving van Hazyview. Probeer lokaal fruit of verse groenten op een kleine markt met vriendelijke verkopers. Slenter een middag door de straten van Hazyview, langs de leuke winkeltjes en gezellige terrasjes.

 

Overnachting in Hazyview.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 13 Hazyview

Vandaag ervaart u een van de mooiste wegen in Zuid-Afrika; de Panoramaroute. Door de dichtbeboste heuvels van Mpumalanga rijdt u naar het pittoreske Graskop. Een bijzondere plek voor een stop is het oude goudzoekersstadje Pilgrim’s Rest, een nationaal monument en historisch erfgoed. Het is een klein stukje omrijden en eigenlijk best toeristisch, maar wat een leuke plek om het verleden te herleven! Direct na Graskop ligt de toegangsweg naar God’s Window. Bij dit uitzichtpunt kijkt u de gapende diepte van het ravijn in, en reikt bij helder weer de horizon zo ver als Mozambique. Wat verder op de route moet u zeker even de benen strekken voor een wandeling naar de kolkgaten van Bourke’s Potholes. Op de parkeerplaats verkoopt de lokale bevolking allerlei snuisterijen en souvenirs. De zigzagweg voert u verder naar de Three Rondavels, drie kegelvormige bergen die velen aan traditionele stamhutjes doen denken. Hoogtepunt op de Panoramaroute is ongetwijfeld Blyde River Canyon. De snel stromende rivier heeft een kunstwerk aan natuur uitgeslepen: zo zijn er door de jaren heen spectaculaire kliffen, eilanden en rotsplateaus ontstaan.

 

Hazyview heeft zijn naam te danken aan een mysterieuze nevel die door de zomerhitte over de stad kan kruipen. Daar merkt u echter niets van als u de Sabie Valley Coffee-plantage bezoekt (10 minuten rijden). U kan hier een rondleiding krijgen door de fabriek en van echt versgemalen koffie genieten. Ruikt u het al? Iets voorbij de koffieplantage halen wijnliefhebbers hun hart op in The Wind Mill Wine Shop. U kunt immers niet op Zuid-Afrika reis gaan, zonder de beroemde lokale wijnen te proeven en het uitzicht op de vallei is fenomenaal. U kunt ook als Tarzan door de bossen slingeren: Hazyview heeft de langste luchtkabelbaan van Zuid-Afrika. Over een afstand van 1.2 km springt en zweeft u van het ene naar het andere plateau. De nabijgelegen Shangana Cultural Village is een openluchtmuseum waar u de authentieke Zuid-Afrikaanse stammencultuur ervaart, als Chief Soshangana u op pad neemt in de wereld van rituelen en stamtradities. Waar wacht u eigenlijk nog op?

 

Overnachting in Hazyview.

Inclusief ontbijt, huurauto 

Dag 14 Hazyview- Krugerpark

Krugerpark wildleven (12)

U rijdt vandaag ongeveer 100 tot 250 km, zo’n 3 à 5 uur rijden, afhankelijk van de ligging van uw restcamp of safari lodge in het Krugerpark en natuurlijk hoeveel dieren u onderweg ziet. De meest centrale toegangspoort is Paul Kruger op ruim een half uurtje van Hazyview. Numbi en Phabeni liggen dichterbij en zijn ideaal als uw restcamp zich in het zuidelijke deel van het Kruger Nationaal Park bevindt. Bij de entreepoort parkeert u even uw auto en loopt u naar de balie. Hier checkt de parkwachter nog even uw gegevens en betaalt u het parkgeld. Snel terug naar de auto en als de slagboom voor u open gaat, ligt het omvangrijke Krugerpark aan uw voeten. Een pijl met km's naar uw restcamp of safari lodge is duidelijk aangegeven bij kruispunten in het park, dus verdwalen is er niet bij hoor. Ongetwijfeld spot u onderweg al uw eerste wilde dieren waaronder impala's, giraffen, kudu's en zebra's. U heeft alle tijd om vandaag de dieren op uw gemak te observeren en te genieten van de prachtige natuur. Zorg alleen wel dat u tijdig in uw restcamp of bij uw lodge arriveert voordat de poorten sluiten.

 

Informatie Krugerpark:

Het Kruger National Park is wereldberoemd. Dit gerenommeerde wildreservaat is hét visitekaartje van Zuid-Afrika en in oppervlakte maar liefst de helft van Nederland! Maak hier geen snel bezoekje van – het Krugerpark verdient minstens twee of meer dagen in uw reis.  Inmiddels telt het park ontzettend veel diersoorten, waaronder  147 zoogdieren, 507 vogels en 114 reptielen. Naast de Big Five leven hier bijvoorbeeld zebra’s, gnoes, giraffen, nijlpaarden en  krokodillen.

 

Overnachting in het Krugerpark.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 15 Krugerpark

Het Kruger National Park is zo groot, dat u wel een flinke geluksvogel moet zijn om in één dag alle dieren op uw verlanglijstje te zien.Tijdens uw reis profiteert u van schone, comfortabele restcamps om te overnachten. De meeste reizigers blijven in het zuidelijke gedeelte van het park. Dit gebied is het meest vruchtbaar, er loopt veel wild rond de Lower Sabie Road. Het zal een onvergetelijke ervaring zijn om een leeuw, neushoorn of olifant van zo dichtbij te zien! 

 

Overnachting in het Krugerpark.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 16 Vertrek Krugerpark

Afhankelijk waar u in het Krugerpark heeft overnacht, zult u vandaag een lange rit maken van ruim 400 km, deels over tolwegen, zo’n 6 à 8 uur, inclusief hier en daar een pauze. Zorg dat u op tijd vertrekt en dat u voldoende contant geld bij u heeft voor de diverse tolpoortjes later op de dag. U verlaat het Krugerpark bij een van de zuidelijke poorten. De snelste route naar Johannesburg is via Nelspruit (Mbombela). U rijdt naar de luchthaven van Johannesburg waar u uw huurauto inlevert.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

 

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën