terug naar het overzicht

Autorondreis Complete safarireis Zuid-Afrika

Houd uw verrekijker en camera bij de hand deze dagen, want dagelijks heeft u kans om wild tegen te komen. In twee weken, een ideale periode voor schoolvakanties, gaat u op zoek naar luipaarden in het Sabi Sands privéreservaat en spot u de Big 5 in het Krugerpark. Geen safari is hetzelfde, u zult zich geen dag vervelen. Na een kort bezoek aan eSwatini reist u naar Hluhluwe-Imfolozi om witte én zwarte neushoorns te spotten en de reis wordt afgesloten aan de kust van Umhlanga.

Wat maakt deze reis bijzonder
Rijd over de Panoramaroute
Een nachtsafari in Sabi Sands
Spot witte en zwarte neushoorns
Eva-Madikwe-Game-Reserve(9)
Eva
Zuid-Afrika is een veelzijdig land dat je absoluut moet bezoeken vanwege het bruisende Kaapstad, spannende safari’s en prachtige kustlijnen.
Prijsindicatie vanaf € 1950,- per persoon
Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Complete safarireis Zuid-Afrika

Dag 1     Aankomst Johannesburg

Dag 2     Hazyview

Dag 3     Hazyview

Dag 4     Sabi Sands privéreservaat

Dag 5     Krugerpark

 

Dag 6    Krugerpark

Dag 7    Hlane, eSwatini

Dag 8    Hlane, eSwatini

Dag 9    Hluhluwe-Imfolozi

Dag 10  Hluhluwe-Imfolozi

 

Dag 11  St. Lucia

Dag 12  St. Lucia

Dag 13  Umhlanga

Dag 14  Vertrek Umhlanga

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Johannesburg

Africa Museum in Johannesburg, Zuid-Afrika

Welkom in het bruisende Johannesburg. Het is het financiële centrum van Zuid-Afrika, met hoge wolkenkrabbers en groene buitenwijken. Vanaf Constitution Hill heeft u een grandioos uitzicht, maar wordt u ook geraakt door de geschiedenis. In het Old Fort Prison Complex hebben onder meer Nelson Mandela en Mahatma Gandhi vastgezeten. Het Apartheidsmuseum staat bekend als het meest indrukwekkende museum van het land, en hier sluiten wij ons bij aan. In de buitenwijk Soweto heeft Nelson Mandela gewoond en zijn huis is te bewonderen. De krottenwijken, muziek en het Afrikaanse straatleven vormen een levendig geheel dat u onder begeleiding van een lokale gids op de fiets kunt bezoeken. Zo ervaart u Zuid-Afrika's mix van arm en rijk op een bijzondere manier.

 

Overnachting in Johannesburg

Inclusief transfer

Dag 2 Johannesburg - Hazyview

ca. 400 km / 5,5 uur

Vanaf vandaag heeft u de beschikking over uw huurauto. Wij hebben er voor gekozen om een SUV huurauto op te nemen voor deze reis, zodat u comfortabel kunt reizen. Kronkelende provinciale wegen leiden u langs de schilderachtige dorpen Dullstroom, Lydenburg en Sabie en brengen u over de imposante Long Tom bergpas uiteindelijk in Hazyview.

 

Hazyview ligt op de beroemde Panoramaroute. Het is een bedrijvig dorp, dat bekend staat om zijn tropische fruit zoals mango's en citrusvruchten: proef ze zelfs eens! Ook zijn er talloze bananenplantages in de omgeving te vinden. Slenter een middag door de straten van Hazyview, probeer lokaal voedsel op de markt en struin neer op een gezellig terrasje.

 

Overnachting in Hazyview.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 3 Hazyview

Panoramaroute Ndebele (1) Zuid-Afrika-Hazyview-2 Zuid-Afrika-Panoramaroute-Ndebele-cultuur1_3_304205

Zin in wat spanning? In Hazyview vindt u de langste luchtkabelbaan van Zuid-Afrika; u slingert als Tarzan door de bossen. Over een afstand van 1.2 km springt en zweeft u van het ene naar het andere plateau.

 

Overnachting in Hazyview.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Hazyview - Sabi Sands wildreservaat

ca. 60 km / 1,5 uur

Als u gisteren de Panoramaroute heeft gereden dan is de weg van vandaag een stuk minder spannend. Een saaie weg, waar u het laatste stukje over onverharde wegen rijdt. U gaat naar het Sabi Sands privéreservaat; het oudste privé-wildpark in Zuid-Afrika. Uw safari is veelbelovend: het is een populair gebied voor luipaarden. De hele Big Five familie leeft hier, maar ook giraffes, zebra's en gevlekte hyena's struinen door de wildernis.

Een ervaren spoorzoeker, gezeten in een stoeltje voor op de motorkap van de jeep, houdt vakkundig alle dierensporen in de gaten. Als deze expert een luipaardenspoor heeft ontdekt, zwenkt u plotsklaps de bosjes in. Een spannende speurtocht begint! Als u eenmaal een blik werpt op de luipaarden is het een hoogtepunt, wat een indrukwekkend gezicht. Nog spannender is misschien wel een nachtelijke rit door het park. De dieren ontwaken van hun middagslaap en worden steeds actiever. Tijdens uw verblijf in het Sabi Sands Private Game Reserve wordt u een echte dierenkenner!

 

Overnachting in Sabi Sands privéreservaat.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, huurauto, safari-activiteit

Dag 5 Sabi Sands wildreservaat - Krugerpark

Zuid-Afrika-Giraf-1 Olifanten in het Krugerpark in Zuid-Afrika

Het Sabi Sands privéreservaat ligt vlakbij de toegangspoort van het Krugerpark. Afhankelijk van de ligging van uw lodge doet u er slechts een uur of enkele uren over. Het Krugerpark is hét visitekaartje van Zuid-Afrika en dit wildreservaat verdient minstens twee of meer dagen in uw reis. Naast de Big Five leven hier onder andere zebra's, giraffen, impala's, kudu's, wrattenzwijnen, hyena's, jakhalzen, diverse antilopensoorten en veel apen. In de rivieren zwemmen nijlpaarden en krokodillen en aan de oevers treft u watervogels. U kunt op eigen houtje met uw huurauto het park verkennen, het is een onvergetelijke ervaring om een leeuw, neushoorn of olifant van zo dichtbij te zien!

 

Overnachting in het Krugerpark.

Inclusief ontbijt, huurauto, safari-activiteit

Dag 6 Krugerpark

Bent u vandaag de geluksvogel en ziet u de Big Five in één dag? Het Kruger National Park is zo groot, dat u van geluk mag spreken als dit lukt. In vier dagen kunt u het hele park doorkruizen, van zuid naar noord. De meeste reizigers blijven in het zuidelijke gedeelte van het park. U heeft hier de meeste kans om wild te zien, vooral rond de Lower Sabie Road. Pauzeert u bij de Nkuhlu-picknickplaats met zijn ronddartelende apen en ga ‘s middags verder op zoek naar nog meer dieren.

 

Overnachting in het Krugerpark.

Inclusief huurauto

Dag 7 Krugerpark - Hlane, eSwatini

ca. 125 km / 2,5 uur

Swaziland-Krijger 6707d1da-c066-4b8d-a0cb-267fe614c65e

Het is ongeveer 3 uur rijden naar buurland eSwatini, maar vertrek vandaag op tijd. Zo heeft u voldoende tijd om voor sluitingstijd bij uw restcamp aan te komen. U reist langs de uitgestrekte suikerrietvelden van de Royal Swaziland Sugar Corporation en al snel ziet u Hlane Royal National Park voor u liggen. Hier vindt u de meeste wild van heel eSwatini. Olifanten, neushoorns, giraffes, zebra’s, neushoorns en ruim 300 verschillende vogels. Bij Ndlovu staat een openluchtrestaurant. Rust hier even uit en geniet van het uitzicht op de waterpoel waar veel dieren zich verzamelen.

 

Overnachting in het Hlane Royal National Park.

Inclusief huurauto

Dag 8 Hlane, eSwatini

Een vrije dag om de auto te nemen en het nationaal park te verkennen. Pauzeer op pittoreske picknickplekken, fiets door het gebied of bekijk dieren vanaf de Mahlindza Dam. Grote kans dat u veel dieren ziet vandaag. Als u liever met een gids op pad gaat, kan dat ook: met spoorzoekers loopt u een hele grote kans oog in oog te komen staan met een neushoorn!

 

Overnachting in het Hlane Royal National Park.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 9 Hlane, eSwatini - Hluhluwe-Imfolozi

ca. 235 km / 3,5 uur

Zuid-Afrika-Hluhluwe-Giraf Zuid-Afrika-Hluhluwe-Zebra Zuid-Afrika-Nijlpaarden

We verlaten eSwatini en reizen terug naar Zuid-Afrika, naar Hluhluwe-Imfolozi. De naam is nagenoeg onuitspreekbaar als u er voor het eerst mee wordt geconfronteerd. Eenmaal gehoord, is het gemakkelijk om te onthouden. Hluhluwe (spreek uit als sloesloewie) is een klein, gemoedelijk plaatsje in de provincie KwaZulu-Natal. Verwacht niet te veel van het stadje, het is de toegangspoort tot het Hluhluwe-Imfolozi Park. Een geduchte concurrent van het Krugerpark, want hier vindt u open steppegebieden met hier en daar een acaciaboom, een geliefde plek voor wilde dieren.

 

Overnachting in Hluhluwe-Imfolozi.

Inclusief ontbijt, huurauto

 

Dag 10 Hluhluwe-Imfolozi

KwaZulu-Natal is een droombestemming voor elke natuurliefhebber. Als u gisteren nog niet in de gelegenheid bent geweest om het Hluhluwe-Imfolozipark te bezoeken, trek daar dan deze morgen voor uit. Over het grasland, op de savanne en door het bos lopen neushoorns, zebra's, olifanten, buffels en leeuwen! De wegen zijn niet in opperbeste staat, maar dat mag de safaribeleving niet drukken; u mag sowieso niet harder rijden dan 40km per uur.

 

Overnachting in Hluhluwe-Imfolozi.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 11 Hluhluwe-Imfolozi - St. Lucia

ca. 55 km / 1,5 uur

af868846-c71d-4479-b9a0-99edfd7eed23 d42806f1-6aba-42a6-815a-7275cd80ddbf

Op slechts een uur rijden van Hluhluwe-Imfolozi ligt St. Lucia. Een mooie gelegenheid om deze ochtend nog op safari te gaan in het Hluhluwe-Imfolozi Park. U weet nooit welke dieren allemaal uw pad zullen kruisen.

 

Informatie St. Lucia

St. Lucia is een populair vakantieplaatsje bij zowel Zuid-Afrikanen als toeristen vanwege de nabijheid van het iSimangaliso Wetland Park en het St. Lucia-meer. U kunt over het meer varen of op zoek gaan naar de krokodillen en nijlpaarden die in de lagune zwemmen.

 

Overnachting in St. Lucia.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 12 St. Lucia

Vlakbij St. Lucia ligt het iSimangaliso Wetland Park waar meer dan 800 nijlpaarden en 1000 krokodillen leven! Tijdens een boottochtje over het St. Lucia-meer kunt u deze dieren van dichtbij bewonderen. Oog in oog met een krokodil is een intense ervaring! Maar niet alleen in het water, ook in de lucht gebeurt genoeg. In het park komen ruim vijfhonderd vogelsoorten voor. Wie weet ziet u zelfs olifanten, zebra's of elanden.

 

Overnachting in St. Lucia.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 13 St. Lucia - Umhlanga

ca. 230 km / 3 uur

Zuid-Afrika-Umhlanga-Vuurtoren

Als u gisteren nog geen boottocht gemaakt heeft, doe dit dan deze ochtend nog. De snelweg voert u langs de kust naar Umdloti of Umhlanga, waar u na ongeveer drie uur arriveert. Hier brengt u de nacht door, zodat u morgen het vliegtuig in kunt stappen.

 

Overnachting in Umdloti of Umhlanga.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 14 Vertrek Umdloti of Umhlanga

ca. 15 km / 0,5 uur

Helaas zit uw reis door Zuid-Afrika er op. U levert uw huurauto in op de luchthaven van Durban.

Wilt u verlengen? Reis over de Tuinroute af naar Kaapstad.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen