terug naar het overzicht

Rondreis Safari Krugerpark en Zululand

Een korte reis waarin Zuid-Afrika u overdonderd met haar fenomenale dierenrijk en uitzonderlijk natuurschoon. Houdt uw verrekijker in de aanslag tijdens safari’s in wildparken en natuurreservaten als het Krugerpark, Hluhluwe-Imfolozi en iSimangaliso Wetland Park.

Vergeet u ook niet om gewoon met het blote oog te kijken, want de vergezichten op de Panoramaroute zijn weergaloos indrukwekkend.

Wat maakt deze reis bijzonder
Ideaal voor de schoolvakantie
Spot neushoorns en ander wild
Sluit uw reis af op het strand
Martin33
Martin van Amersfoorth
Ik ben Martin en Afrika specialist. Mijn collega's en ik adviseren u graag. 0299-23 30 00
Prijsindicatie: vanaf € 1045,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Safari Krugerpark en Zululand

Dag 1             Johannesburg

Dag 2             Johannesburg

Dag 3             Hazyview

Dag 4             Hazyview

Dag 5             Krugerpark

 

 

Dag 6             Krugerpark

Dag 7             Ezulwini Vallei, Swaziland

Dag 8             Mkuze

Dag 9             Hluhluwe-Imfolozi

Dag 10           St. Lucia

Dag 11           St. Lucia

Dag 12           Durban

Dag 13           Durban

Dag 14           Durban

100% maat werk

Dag 1 Johannesburg

U wordt bij de luchthaven van Johannesburg opgehaald en in ongeveer een uur naar uw hotel in Johannesburg gebracht (transfer).

 

Informatie Johannesburg:

Johannesburg, of Joburg, ligt in de provincie Gauteng, dat ‘gouden plek’ betekent. De bedrijvige commerciële stad ademt, is vitaal, staat bol van levenslust en heeft zijn bestaan te danken aan de goudkoorts. Toen er in 1886 goud werd gevonden, groeide de stad binnen enkele jaren uit tot de grootste van Zuid-Afrika.

 

Overnachting in Johannesburg.

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 2 Johannesburg

Johannesburg Africa Museum(12) Skykline Johannesburg met zonsondergang, Zuid-Afrika

Johannesburg loopt over van de boetiekjes en restaurants. Wat dat betreft kunt u het artistieke Maboneng Precinct niet overslaan. Straatkunst, een traditionele medicijnmarkt en exposities zijn de ingrediënten van deze wijk. In Melrose, Rosebank en Sandton verdwaalt u bijna in de moderne shoppingmalls met talloze winkels en in Melville komt u heerlijk tot rust in een van de lounge- of cocktailbars. Snuif cultuur in het Aziatische Chinatown of bezoek het multiculturele Market Theatre Complex – Johannesburg is het gevarieerde Zuid-Afrika met al zijn contrasten in het klein.

 

U kunt vandaag ook benutten voor een bezoek aan Pretoria. Met de moderne Gautrain is dat een fluitje van een cent. Pretoria is de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika en bekend om zijn romantische, paarse gloed van karakteristieke jacarandabomen. Het is bovenal een stad met geschiedenis. In de jaren dertig van de negentiende eeuw trokken blanke boeren naar dit gebied, vastberaden aan de Britse macht te ontsnappen en na hun Grote Trek een nieuwe republiek te stichten. Andries Pretorius hoorde tot de leiders van de Voortrekkers en onafhankelijkheid was even een feit, totdat hun Boerenrepublieken door de Britten werden geannexeerd. Pretoria was het centrum van republiek Transvaal en herinnert zich dagelijks zijn bloederige geschiedenis. U kunt dit zelf ervaren bij het Voortrekkersmonument: een gigantische granieten blok omringd door 64 in steen gehouwen ossenwagens.

Pretoria is nu een kleurrijke, kosmopolitische stad, met veel kunst, musea en universiteiten. Hier vindt u het levendige stadscentrum Church Square, de imposante Union Buildings (het huidige presidentiele verblijf) en het State Theatre Complex - een bruisend kunstcentrum waar u ’s zondags vaak klassieke concerten kan bijwonen. In het Melrose House is de vrede tussen de Boeren en de Britten getekend, het Pretoria Art Museum exposeert talloze Zuid-Afrikaanse en Hollandse kunstenaars. Oud-president Paul Kruger woonde in Pretoria en zijn huis is nog steeds te bezoeken in originele staat.

 

Overnachting in Johannesburg.

Inclusief ontbijt 

Artistieke wandeling door Jo'burg
Johannesburg

Artistieke wandeling door Jo'burg

Wist u dat er een fantastisch scala aan publieke kunstwerken is te bewonderen in het stadshart van...

Fietsen in Soweto township
Johannesburg

Fietsen in Soweto township

Soweto (South Western Township) is een begrip in Zuid-Afrika dat je simpelweg eens moet ervaren. Het is de...

Dag 3 Johannesburg – Hazyview

De komende dagen heeft u de beschikking over uw eigen auto. Zelf rijden is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige Zuid-Afrika. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt.

U neemt deze ochtend bij uw hotel uw huurauto in ontvangst. Een vertegenwoordiger van Avis neemt met u alle formaliteiten door en overhandigt u de autosleutels. Daarna gaat u op weg. Hoe zat het ook alweer? Hier rijdt men links en zit het stuur van de auto aan de rechterkant. De komende paar dagen zal u vast een paar keer aan de ‘verkeerde’ kant van de auto willen instappen. Daarna bent u het gewend, hoor.

 

Vandaag rijdt u ruim 400 km deels over tolwegen, een rit van zo’n 6 à 7 uur, inclusief hier en daar een pauze onderweg. Zorg dat u voldoende contant geld bij u heeft voor de diverse tolpoortjes onderweg. Langzaamaan maakt de hectiek van de grote stad plaats voor lage vlaktes die uiteindelijk in de dichtbeboste heuvels van Mpumalanga vloeien. De snelste route naar Hazyview is via de Schoemanskloof naar Nelspruit (Mbombela) en dan langs het Krugerpark via Witrivier omhoog, maar die gaat grotendeels over de snelweg. Een veel mooiere route loopt dwars door het groene hart van Mpumalanga. Kronkelende provinciale wegen leiden u langs de schilderachtige dorpen Dullstroom, Lydenburg (Mashishing) en Sabie en brengen u over de imposante Long Tom bergpas uiteindelijk in Hazyview. Rijdt niet te snel, want de overwegend zwarte bevolking loopt gewoon langs de kant van de weg en ook groepjes kinderen in schooluniform wandelen in de berm van school naar huis. Staan daar nou koeien op de weg? Jazeker, de gewoonste zaak van de wereld. U bent tenslotte in Afrika.

 

Informatie Hazyview:

Hazyview is een bedrijvig plaatsje aan de Sabierivier. Ooit is die rivier door de lokale stam van de Shangaan uluSaba genoemd: gevreesde rivier. Vroeger woonden er namelijk behoorlijk wat krokodillen in dit water. Het is een ideale grond voor tropisch fruit, zoals mango’s en citrusvruchten: proef ze zelfs eens! Ook zijn er talloze bananenplantages in de omgeving van Hazyview. Probeer lokaal fruit of verse groenten op een kleine markt met vriendelijke verkopers. Slenter een middag door de straten van Hazyview, langs de leuke winkeltjes en gezellige terrasjes. 

 

Overnachting in Hazyview.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Hazyview

Panoramaroute Ndebele cultuur mensen (11) Panoramaroute Ndebele (10) Panoramaroute Hazyview Shangaan Culture Village (11)

Deze dag ervaart u een van de mooiste wegen in Zuid-Afrika; de Panoramaroute. Door de dichtbeboste heuvels van Mpumalanga rijdt u naar het pittoreske Graskop. Een bijzondere plek voor een stop is het oude goudzoekersstadje Pilgrim’s Rest, een nationaal monument en historisch erfgoed. Het is een klein stukje omrijden en eigenlijk best toeristisch maar wat een leuke plek om het verleden te herleven! Direct na Graskop ligt de toegangsweg naar God’s Window. Bij dit uitzichtpunt kijkt u de gapende diepte van het ravijn in, en reikt bij helder weer de horizon zo ver als Mozambique. Wat verder op de route moet u zeker even de benen strekken voor een wandeling naar de kolkgaten van Bourke’s Potholes. Op de parkeerplaats verkoopt de lokale bevolking allerlei snuisterijen en souvenirs. De zigzagweg voert u verder naar de Three Rondavels, drie kegelvormige bergen die velen aan traditionele stamhutjes doen denken. Hoogtepunt op de Panoramaroute is ongetwijfeld Blyde River Canyon. De snel stromende rivier heeft een kunstwerk aan natuur uitgeslepen: zo zijn er door de jaren heen spectaculaire kliffen, eilanden en rotsplateaus ontstaan

 

Hazyview heeft zijn naam te danken aan een mysterieuze nevel die door de zomerhitte over de stad kan kruipen. Daar merkt u echter niets van als u de Sabie Valley Coffee-plantage bezoekt (10 minuten rijden). U kan hier een rondleiding krijgen door de fabriek en van echt versgemalen koffie genieten. Ruikt u het al? Iets voorbij de koffieplantage halen wijnliefhebbers hun hart op in The Wind Mill Wine Shop. U kunt immers niet op Zuid-Afrika reis gaan zonder de beroemde lokale wijnen te proeven en het uitzicht op de vallei is fenomenaal. U kunt ook als Tarzan door de bossen slingeren: Hazyview heeft de langste luchtkabelbaan van Zuid-Afrika. Over een afstand van 1.2 km springt en zweeft u van het ene naar het andere plateau. De nabijgelegen Shangana Cultural Village is een openluchtmuseum waar u de authentieke Zuid-Afrikaanse stammencultuur ervaart, als Chief Soshangana u op pad neemt in de wereld van rituelen en stamtradities. Waar wacht u eigenlijk nog op?

 

Overnachting in Hazyview.

Inclusief ontbijt, huurauto

Wonderlijke Panoramaroute
Hazyview

Wonderlijke Panoramaroute

Mpumalanga is één van de mooiste provincies van Zuid-Afrika. U wordt betoverd door de Panoramaroute: een...

Avondsafari Kapama Wildreservaat
Hazyview

Avondsafari Kapama Wildreservaat

Een opvangcentrum voor bedreigde diersoorten, een safaririt bij zonsondergang en een zoektocht naar de jagers...

Dag 5 Hazyview- Krugerpark

U rijdt ongeveer 100 tot 250 km, zo’n 3 à 5 uur rijden, afhankelijk van de ligging van uw restcamp of safari lodge in het Krugerpark en natuurlijk hoeveel dieren u onderweg ziet. De meest centrale toegangspoort is Paul Kruger op ruim een half uurtje van Hazyview. Numbi en Phabeni liggen dichterbij en zijn ideaal als uw restcamp zich in het zuidelijke deel van het Kruger Nationaal Park bevindt. Bij de entreepoort parkeert u even uw auto en loopt u naar de balie. Hier checkt de parkwachter nog even uw gegevens en betaalt u het parkgeld. Snel terug naar de auto en als de slagboom voor u open gaat, ligt het omvangrijke Krugerpark aan uw voeten. Een pijl met km's naar uw restcamp of safari lodge is duidelijk aangegeven bij kruispunten in het park, dus verdwalen is er niet bij hoor. Ongetwijfeld spot u onderweg al uw eerste wilde dieren waaronder impala's, giraffen, kudu's en zebra's. U heeft alle tijd om vandaag de dieren op uw gemak te observeren en te genieten van de prachtige natuur. Zorg alleen wel dat u tijdig in uw restcamp of bij uw lodge arriveert voordat de poorten sluiten en het donker wordt.

 

Informatie Krugerpark:

Het Kruger National Park is wereldberoemd. Dit gerenommeerde wildreservaat is hét visitekaartje van Zuid-Afrika en in oppervlakte maar liefst de helft van Nederland! Maak hier geen snel bezoekje van – het Krugerpark verdient minstens twee of meer dagen in uw reis.President Paul Kruger verbood in 1898 de jacht in het gebied tussen de Sabie- en Crocodile river. Inmiddels telt het wildrijke park ongekend veel diersoorten.

 

Overnachting in het Krugerpark.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 6 Krugerpark

Krugerpark safari (13) Olifanten in het Krugerpark in Zuid-Afrika

Het Kruger National Park is zo groot, dat u wel een flinke geluksvogel moet zijn om in één dag alle dieren op uw verlanglijstje te zien. In vier dagen rijdt u op uw gemak het hele park door, van zuid naar noord, en profiteert u van schone, comfortabele kampeerplekken (restcamps) om te overnachten. De meeste reizigers blijven in het zuidelijke gedeelte van het park. Dit gebied is het meest vruchtbaar, er loopt veel wild rond de Lower Sabie Road. Skukuza is een van de grootste restcamps, compleet met supermarkt, winkels en een toeristeninformatiecentrum. De Nkuhlu-picknickplaats met zijn ronddartelende apen is ideaal voor een pauze. In het centrale parkgedeelte houden leeuwen zich het liefst schuil vanwege alle antilopen die daar leven. Bovendien vindt u hier prachtige restcamps zoals Letaba met comfortabele chalets en eenvoudige rondavels en een legendarische zonsondergang vanaf het terras. Ook Olifants is populair – dit restcamp ligt op een heuvel en kijkt uit over de Olifantsrivier. Meer naar het noorden liggen Shingwedzi en Mopani, prettige restcamps met zwembaden en talloze vogels.

 

Overnachting in het Krugerpark.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 7 Krugerpark – Ezulwini Vallei, Swaziland

Rekent u op ongeveer 4 tot 7 uur rijden van uw restcamp of safari lodge in het fabelachtige Krugerpark naar de Ezulwini Vallei. U verlaat het park het beste via de Malelane poort, dan bent u immers al vlakbij buurland Swaziland. De Swazi zijn een arm maar vriendelijk volk dat u met een brede glimlach en open armen in hun unieke landje verwelkomt. Het begon ooit met de Nguni-stam. In de 18e eeuw trokken zij onder leiding van hun koning Ngwane III weg uit het rumoerige Maputo in Mozambique, op zoek naar een vrediger oord. Onderweg botsten zij op Zoeloes die hen niet zonder slag of stoot door hun land wilden laten – dus besloten de Nguni zich noordelijk van het Zoeloegebied te vestigen: in Swaziland. Het markante koninkrijk is vernoemd naar koning Mswati II, die het land in de negentiende eeuw heeft verenigd tot wat het nu is. Bij Jeppes Reef passeert u de grens en na de nodige grensformaliteiten rijdt u op uw gemak via Piggs Peak en Mbabane naar de vruchtbare Ezulwini vallei. Als de tijd het toelaat, keer dan even aan bij de glasfabriek in Nwenya. In de grote loods fabriceren in paarse werkkleding gestoken glasblazers, vakkundig de mooiste glascreaties.

 

Informatie Ezulwini Vallei:

De Ezulwini Valley ligt ingesloten tussen de bergen Lugogo en Mdzimba en is één van de trekpleisters van Swaziland. In Zuid-Afrika was gokken tijdens de Apartheid illegaal en Swaziland speelde daar handig op in door de Zuid-Afrikanen een toevluchtsoord te bieden: de Ezulwini Valley was een bruisende hotspot met casino’s, hotels en een ruim aanbod aan vermaak. Inmiddels heeft het dynamische nachtleven plaatsgemaakt voor een vriendelijke vakantiesfeer: de schilderachtige vallei is een prettige reisbestemming. U kunt in de Ezulwini Valley genieten van heerlijke gerechten in lokale restaurants, souvenirs inslaan in winkels en sfeervolle kraampjes met authentieke curiosa.

 

Overnachting in de Ezulwini Vallei.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 8 Ezulwini Vallei, Swaziland – Mkuze

Kindjes in Swaziland Kinderen in Swaziland

Vandaag verruilt u Swaziland weer voor Zuid-Afrika. Een relaxte rit van ruim 250 km. U bent zo’n 4 uur onderweg. Vlakbij Manzini passeert u een populaire spot: de fabriek van Swazi Candles, waar de unieke kleurrijke Swazi-kaarsen worden vervaardigd, deels nog met de hand. Wat een vakmanschap. Knap als u hier niet een van die bijzondere kaarscreaties als souvenir mee naar huis brengt. Vanaf Big Bend rijdt u door een wat droog en troosteloos landschap naar de spiksplinternieuwe Lavumisa grenspost. Als de nodige grensformaliteiten achter de rug zijn, bent u weer terug op Zuid-Afrikaanse bodem. In de verte ziet u de groene heuvels van het Pongola Wildreservaat liggen. Nog een klein half uur naar Mkuze.

 

Informatie Mkuze:

Mkuze is zoals veel plaatsen aan de N2 niet meer dan een hoofdstraat met daaraan wat winkels, restaurants, een supermarkt, bank, autogarage en tankstation. Daarachter liggen lukraak verspreid straatjes met huizen, een school en andere lage gebouwen. Er valt niet zo heel veel te beleven maar eigenlijk is dat meteen ook wel weer de charme van Mkuze. Op ongeveer een kwartiertje rijden ligt Mkuze Game Reserve, een intiem wildreservaat waar u in open jeeps groot en klein wild kunt spotten. Bijzonder is de bergtop Ghost Mountain; volgens lokale verhalen spookt het er. Als u de bewoners mag geloven worden ze ’s nachts opgeschrikt door mysterieuze lichten en vreemde geluiden. Beter dat u overdag de berg opgaat en een lokale township bezoekt; dat is veel leuker.

 

Overnachting in Mkuze.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 9 Mkuze – Hluhluwe-Imfolozi Nationaal Park

Een lekkere rustige reisdag. Vanuit Mkuze naar Hluhluwe is maar een kippeneindje, ongeveer 60 km, grotendeels over de N2 snelweg, die op sommige stukken meer het karakter heeft van een provinciale weg. KwaZulu-Natal is een droombestemming voor elke natuurliefhebber. Uw eindbestemming is het Hluhluwe-Imfolozipark: over het grasland, savanne en door het bos lopen neushoorns, zebra’s, olifanten, buffels en leeuwen! De geteerde wegen zijn niet in opperbeste staat maar dat mag de safaribeleving niet drukken; u mag sowieso niet harder rijden dan 40km per uur. Als u het park binnenkomt bij de Memorialpoort, vergeet dan niet om even de ernaast gelegen grote ronde hut binnen te lopen. Wat een olijke overdaad aan souvenirs en snuisterijen! Wel afdingen hoor, als u iets leuks voor de thuisblijvers koopt. Het Hilltop restcamp staat bekend om zijn weergaloze vergezichten vanaf het panoramadek. Houdt u uw verrekijker bij de hand?

 

Informatie Hluhluwe-Imfolozi:

Hluhluwe-Imfolozi (spreek uit als ‘sloesloewie’) werd opgericht in 1895, toen er niet meer dan vijftig witte neushoorns op de wereld bestonden. Door bescherming van de gebieden Hluhluwe en Umfolozi groeide de populatie, de neushoorns werden vanaf 1960 binnen het Operation Rhino-project uitgezet naar andere parken. Inmiddels leven er ongeveer 1500 witte neushoorns in het park en wel 8000 in heel Afrika.

 

Overnachting in het Hluhluwe-Imfolozi Nationaal Park.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 10 Hluhluwe-Imfolozi Nationaal Park – St. Lucia

Nijlpaarden familie, Zuid-Afrika

St. Lucia ligt zo’n 50 km van het park, pakweg een uur rijden, maar die tijd is natuurlijk erg rekbaar als u deze ochtend nog een safari in het Hluhluwe-Imfolozipark maakt. U weet nooit welke dieren allemaal uw pad zullen kruisen. Bent u een liefhebber van bootje varen, maak dan bij aankomst in het pittoreske St. Lucia een boottochtje. In de lagune zwemmen nijlpaarden en liggen krokodillen schijnbaar onverstoord te zonnebaden. Ook vogelliefhebbers komen hier ruimschoots aan hun trekken.

 

Informatie St. Lucia:

St. Lucia is een populair vakantieplaatsje bij zowel Zuid-Afrikanen als toeristen vanwege de nabijheid van het iSimangaliso Wetland Park en het St. Lucia-meer. Op de hoofdstraat Mckenzie Street treft u de meeste hotels, restaurants, cafés, winkels, een supermarkt en pinautomaten. Aan de overkant van het toeristeninformatiecentrum hebben verkopers hun souvenirs uitgestald op het troitoir. Ze zijn charmant maar erg bijdehand en vasthoudend; petje af als u hier voorbij slentert zonder een souvenir te kopen. Vergeet u niet af te dingen? Dat hoort er nu eenmaal bij.

's Avonds kunt u overigens beter niet over straat gaan. Als u toch een ommetje wilt maken, ga dan niet zonder zaklantaarn. U bent niet de eerste die nietsvermoedend een frisse neus haalt en plotsklaps een nijlpaard voor zijn neus ziet. Vooral in de lege straten achter Mckenzie Street struinen nijlpaarden door de tuinen en over gazons, op zoek naar voedsel. Als u denkt dat een nijlpaard log en traag is, heeft u het bij het verkeerde eind. Oppassen dus.

 

Overnachting in St. Lucia.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 11 St. Lucia

Vlakbij St. Lucia ligt een lagune met nijlpaarden en krokodillen – een brug brengt u veilig naar de overkant. In totaal leven er in het iSimangaliso Wetland Park meer dan 800 nijlpaarden en 1000 krokodillen! Tijdens een boottochtje over het St. Lucia-meer kunt u deze geduchte dieren van dichtbij beleven. Zo direct oog in oog met een krokodil is een intense ervaring! Ook in het hoge luchtruim valt er veel te zien. Pelikanen, zeearenden, flamingo’s en visarenden zijn hier niet zeldzaam: in het park komen ruim vijfhonderd vogelsoorten voor. Wie weet ziet u zelfs olifanten, zebra’s, elanden of hyena’s. Twee kilometer van St. Lucia ligt het Crocodile Centre: een ecologisch museum met talloze krokodillen. Vanaf hier kunt u prachtige wandelingen in de omgeving maken.

 

Overnachting in St. Lucia.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 12 St. Lucia - Durban

De haven van Durban, Zuid-Afrika Kleurrijke riskja's in Durban, Zuid-Afrika

Vanaf Richard’s Bay voert de kustweg langs de Indische Oceaan en verschijnen er tolpoorten dus zorg dat u wat contant geld bij u heeft. U passeert populaire badplaatsen met klinkende namen als Shaka’s Rock, Ballito en Umhlanga voordat u aan het einde van de middag de havenstad Durban bereikt. U rijdt vandaag ongeveer 250 km en u bent zo’n 3 à 4 uur onderweg, inclusief zo nu en dan een stop.

 

Informatie Durban:

Durbans gouden zand schittert onder de zon aan de Golden Mile: een strandgebied tussen de hotels en de Indische Oceaan waar pretparken, waterattracties, cafés, restaurants, fonteinen, glijbanen en ijssalons domineren. Hier staat ook het uShaka Sea Worldcomplex, waar u zich tussen reusachtige aquariumtanks en rondzwemmende haaien en roggen, heel even in een scheepswrak waant.

 

Overnachting in Durban.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 13 Vertrek Durban

Het stadscentrum van Durban is eigenlijk best chaotisch. Hier vindt u het Natural Science Museum, het stadhuis en historische gebouwen. Naast de Juma-Musjid moskee, treft u een wereld van wierook, kruiden en wonderlijke medicijnen in de Victoria Street Market. Het lijkt wel alsof u hier in India bent beland. Het Phoenix-settlement is ook interessant: daar begon Mahatma Ghandi zijn geweldloze verzet tegen discriminatie jegens zijn mede-Indiërs. In de wijk Chatsworth staat de Temple of Understanding, een trekpleister voor talloze bezoekers van heinde en ver. Wandel in alle rust door de lotusbloemvormige tuin, kom in balans in de indrukwekkende meditatieruimte en proef smaakvolle vegetarische gerechten. Bijzonder is een wandeling op het dak van het Moses Madhiba WK-voetbalstadion; wat een uitzicht.

 

Overnachting in Durban.

Inclusief ontbijt, huurauto

Durban te voet en per taxi
Durban

Durban te voet en per taxi

Eigenlijk is er geen betere manier om een stad te verkennen dan met de benenwagen en het openbaar vervoer...

De Vallei der Duizend Heuvels
Durban

De Vallei der Duizend Heuvels

Met deze excursie laat u de drukke stad even achter en ontsnapt u in de weelderige groene heuvels van de...

Dag 14 Durban

U rijdt naar de luchthaven van Durban waar u uw huurauto bij Avis inlevert.

 

Inclusief ontbijt, autohuur

 

 

Einde van een prachtige reis!

 

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.