Hlane Royal National Park, Ndlovu Camp

Swaziland

In het Hlane National Park in eSwatini (voormalig Swaziland) vindt u het Ndlovu Camp. Het kamp is goed te bereiken vanaf de Simunye weg en biedt niet alleen accommodatie, maar ook een activiteitencentrum.

Locatie

Het Hlane Royal National Park heeft een oppervlakte van 22.000 hectare en bestaat voornamelijk uit bosveld met een aantal hele oude bomen. In het park leven onder andere leeuwen, olifanten, witte neushoorns, giraffes, jakhalzen, cheeta’s, nijlpaarden, krokodillen, zebra’s, apen en verschillende soorten antilopesoorten, eveneens kent het een diversiteit aan vogels. Er zijn drie secties. In sectie 1 vindt u de neushoorns, maar ook diverse antilopesoorten en olifanten. Sectie 2 is het leefgedeelte van de leeuwen en sectie 3 is het thuis van olifanten en diverse antilopesoorten. In sectie 1 en 3 vindt u olifanten. Het park is op deze manier ingedeeld om de bedreigde diersoorten beter te kunnen monitoren en dus tevens te beschermen. Indien u zelf op safari gaat, houdt er dan rekening mee dat u alleen in sectie 1 en 3 mag rijden.

Accommodatie

Ndlovu Camp kijkt uit over een waterdrinkplaats, die vooral in de winter een grote verscheidenheid aan wild aantrekt, waaronder witte neushoorns, olifanten en giraffen. Heeft u het geluk als u hier verblijft om ’s ochtends al het eerste wild te spotten?

 

Ndlovu Camp is afgeschermd van groot wild door een drie-strengs elektrische afzetting, die weliswaar niet verhindert dat kleiner wild zich verplaatst, maar wel de grotere dieren op afstand houdt. Als gast van Ndlovu kunt u volop genieten en ontspannen. Rijd door het gebied waar groot wild te spotten is, fiets door het landschap of schrijf u in voor een vogeltocht. Liever wat meer van de Swazi-cultuur leren? Ook dit kan! Een aanrader om dan een bezoek te brengen aan het naastgelegen dorpje. Of stap in een jeep en ga mee op een onvergetelijke safari!

 

Dineer ’s avonds in het openluchtrestaurant en geniet van streekproducten uit eigen tuin.

 

Kamertypen:

  • Cottage of rondavel: beide huisjes zijn geschikt voor twee personen. U heeft de beschikking over een eigen badkamer, maar er is geen elektriciteit aanwezig.
  • Cottage: in deze cottage kunt u met acht personen verblijven. Deze hut heeft een tweepersoonskamer, een kamer met twee enkele bedden en vier eenpersoonsbedden op de loft. U maakt gebruik van een gedeelde badkamer. De keuken, zithoek en kleine veranda zorgen voor een comfortabel onderkomen. Ook in deze cottage is geen elektriciteit aanwezig.
Voorzieningen
  • Wifi
  • Restaurant        
  • Bar
  • Lounge
  • Waterdrinkplaats
  • Excursiemogelijkheden              
  • Open haard
Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën