Bouwsteen Bezoek eSwatini

Na een nachtje in het gemoedelijke plaatsje Mkuze reist u naar eSwatini, voormalig Swaziland. Diverse landschappen wisselen elkaar af. U komt langs suikerrietvelden, pittoreske picknickplekken en kunt te fiets of te voet het gebied verkennen. Grote kans dat u al snel oog in oog komt staan met divers groot en klein wild. Voordat u weer terugreist naar Zuid-Afrika brengt u een bezoek aan de Phophonyane Falls.

Ontdek eSwatini te fiets
De prachtige Phophonyane Falls
Eindig in het Krugerpark
Eva-Madikwe-Game-Reserve(9)
Eva
Zuid-Afrika is een veelzijdig land dat je absoluut moet bezoeken vanwege het bruisende Kaapstad, spannende safari’s en prachtige kustlijnen.
Zuid-Afrika-Marakele-NP-Caroline_6_620038
Caroline
Tijdens een inspectiereis naar Zuid-Afrika is mijn liefde voor Afrika ontstaan. Het prachtige landschap, de mensen, de geuren en het heerlijke eten.
Een mooie klim op de zandduinen van Namibië
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.
  • Van dag tot dag
  • Routekaart
  • Reis & prijsinfo
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Bezoek eSwatini

Dag 1        Naar Mkuze
Dag 2        Hlane Royal National Park
Dag 3        Hlane Royal National Park
Dag 4        Mlilwane Wildlife Sanctuary

Dag 5        Mlilwane Wildlife Sanctuary

Dag 6        Phophonyane Falls
Dag 7        Vertrek richting Krugerpark

100% maat werk

Dag 1 Naar Mkuze

Mkuze is een gemoedelijk plaatsje wat voor veel reizigers een leuke stop op de route tussen eSwatini (voormalig Swaziland) en Durban is. Op ongeveer een kwartiertje rijden ligt Mkuze Game Reserve, een intiem wildreservaat waar u in open jeeps groot en klein wild kunt spotten. Bijzonder is de bergtop Ghost Mountain; volgens lokale verhalen spookt het er. Als u de bewoners mag geloven worden ze 's nachts opgeschrikt door mysterieuze lichten en vreemde geluiden. Beter dat u overdag de berg opgaat en een lokale township bezoekt; dat is veel leuker.

 

Overnachting in Mkuze.

Inclusief huurauto

Dag 2 Mkuze – Hlane Royal National Park

ca. 200 km / 3 uur

Swaziland-Uitzicht b51ab8e1-e94c-441a-811b-3fe58961d894

Het is ongeveer 3 uur rijden naar buurland eSwatini, maar vertrek vandaag op tijd. Zo heeft u voldoende tijd om voor sluitingstijd bij uw restcamp aan te komen. U reist langs de uitgestrekte suikerrietvelden van de Royal Swaziland Sugar Corporation en al snel ziet u Hlane Royal National Park voor u liggen. Hier vindt u het meeste wild van heel eSwatini. Olifanten, neushoorns, giraffes, zebra’s, neushoorns en ruim 300 verschillende vogels. Bij Ndlovu staat een openluchtrestaurant. Rust hier even uit en geniet van het uitzicht op de waterpoel waar veel dieren zich verzamelen.

 

Overnachting in het Hlane Royal National Park.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 3 Hlane Royal National Park

Een vrije dag om de auto te nemen en het nationaal park te verkennen. Pauzeer op pittoreske picknickplekken, fiets door het gebied of bekijk dieren vanaf de Mahlindza Dam. Grote kans dat u veel dieren ziet vandaag. Als u liever met een gids op pad gaat, kan dat ook: met spoorzoekers loopt u een hele grote kans oog in oog te komen staan met een neushoorn!

 

Overnachting in het Hlane Royal National Park.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Hlane Royal National Park - Mlilwane Wildlife Sanctuary

ca. 85 km / 1,5 uur

U reist dieper Swaziland in naar Mlilwane Wildlife Sanctuary, het oudste wildpark van het land. U wandelt, fietst of rijdt over een typisch Afrikaans landschap met zandwegen en open grasland, op de uitkijk voor gnoes, zebra’s, nyala’s, krokodillen en antilopen. In Mlilwane staat een granieten rots: Execution Rock. Het hoort tot de Nyonyane Mountain, waar overleden koningen worden begraven. De rots schijnt vernoemd te zijn naar criminelen of Swazi’s die beschuldigd werden van hekserij. Ze zouden gedwongen worden om met een speer in hun rug zich in de diepte te storten. We hopen maar dat dit verhaal slechts delen van waarheid heeft.

 

Overnachting in het Mlilwane Wildlife Sanctuary.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 Mlilwane Wildlife Sanctuary

Swaziland-jeepsafari Mlilwane-National-Reserve-3 Swaziland-Kameleon

In Mlilwane Wildlife Sanctuary kunt u te voet, per jeep, met een mountainbike en zelfs op een paard het wildpark verkennen. Tijdens alle activiteiten geniet u van een prachtig uitzicht. Liever wat rustiger aan doen? Het grote zwembad is een heerlijke plek voor een verfrissende duik, onder het toeziend oog van rondzwervende wrattenzwijntjes. Wees niet bang, deze doen u niets.

 

Overnachting in het Mlilwane Wildlife Sanctuary.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 6 Mlilwane Wildlife Sanctuary – Phophonyane Falls

ca. 90 km / 1,5 uur

Een korte route van nog geen twee uur brengt u naar de Phophonyane Falls. Behalve de spectaculaire watervallen is het hele gebied van het Phophonyane Nature Reserve de moeite waard. De bossen zijn mysterieus en herbergen kilometers aan spannende wandelpaden. U kunt zelfs mountainbiken of met een jeep het gebied verkennen. Het is een nog vrij onbekend park met pure, ongerepte natuur. Het park biedt een ruim scala aan vogels en klein wild, zoals de rode duiker, de lokale vogel Narina-trogon, slangen en diverse bosbokken. Het is dan ook niet zo gek dat dit natuurreservaat de locatie is geweest voor diverse films. Misschien wel het best bewaarde geheim van eSwatini.

 

Overnachting in Phophonyane Falls

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 7 Vertrek richting Krugerpark

Een lange reisdag naar hét visitekaartje van Zuid-Afrika: het Krugerpark. Ongetwijfeld spot u onderweg al diverse wilde dieren. Verblijf hier minimaal twee nachten om de meeste kans te hebben om de Big 5 te spotten.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën