Gaya Island, Gaya Island Resort

Borneo

Op een steenworp afstand van Kota Kinabalu ligt het zeer luxe Gaya Island Resort, op een klein eilandje voor de kust. Goudgele stranden, weelderige jungle en een makkelijke bereikbaarheid maken dit resort tot een aanrader.

Locatie

Gaya Island ligt voor de kust van de stad Kota Kinabalu. U vaart in ongeveer 30 minuten over vanaf Kota Kinabalu. Gaya Island is een redelijk groot eiland met jungle, mangrove en stranden. Er zijn 3 accommodaties die zijn verspreid over het eiland. Er zijn verder geen restaurants; u bent dus aangewezen op uw accommodatie. Voor de kust kunt u snorkelen en duiken. Gaya ligt bij het Tunku Abdul Rahman National Park (een onderwaterreservaat). Het koraal is niet het mooiste wat er is, maar er is wel veel te zien. Helaa is het koraal beschadigd door de vele dagtoeristen die vanuit Kota Kinabalu naar Gaya Island komen voor snorkeltripjes.

Accommodatie

Er zijn 120 luxe villa’s en 1 suite met twee slaapkamer De villa’s liggen tegen een heuvel aangebouwd die uitkijkt over de baai en in de verte het vasteland van Sabah. De inrichting is strak en modern, maar prachtig! De villa’s zijn minimaal 47m2 groot en hebben alle een flatscreen televisie, een bureau, een kluisje, een badkamer met badkuip en een grote veranda met een ligbed.

 

De villa’s zijn als volgt onderverdeeld:

  • Bayu Villa, deze liggen wat verder weg van de voorzieningen
  • Canopy Villa, mooi gelegen tussen het weelderig groen en mangroves. Als u met kinderen reist, kunt u 2 villa’s huren die via het balkon met elkaar verbonden zijn.
  • Kinabalu Villa, deze liggen het dichts bij de voorzieningen en hebben zicht op zee.
  • Suria Suite, luxe met 188 m2 ruimte. Er zijn 2 slaapkamers, een woonkamer, een eetkamer en een TV-kamer.
Voorzieningen

Drie restaurants zijn er bij het Gaya Island Resort: Feast Village, Fisherman’s Cove en het Japanse restaurant Omakase. Bij het zwembad is een bar, waar ook eten geserveerd wordt. Het zwembad is 40m2 groot en er is een apart kinderbad. Er is ook een Spa en er worden yoga-sessies georganiseerd.

Op het privéstrand van het hotel kunt u in alle rust genieten. Er zijn wel mangroves voor de kust. Het resort beschikt ook over een boot waarmee u naar een strandje iets verderop kunt varen. Daar is het beter om te zwemmen en kunt u ook snorkelen.

 

Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën