terug naar het overzicht

Rondreis Historie, theevelden en jungle

Maatwerk, alles kan!
Gionne3
Gionne van Wijnen
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Prijsindicatie: vanaf € 2060,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 16 dagen / 15 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

In het kort over Historie, theevelden en jungle

Een prachtige combinatiereis door West-Maleisië en Maleisisch Borneo; twee totaal verschillende gebieden. U begint uw reis in de hoofdstad Kuala Lumpur, een moderne en interessante stad. Vervolgens reist u naar het historische Melaka, waar u restanten vindt uit de koloniale tijd. Dan verruilt u de stad voor de prachtige natuur in de Cameron Highlands. De uitgestrekte theevelden en het koele klimaat maken dit gebied zeer aangenaam. Uw rondreis door West – Maleisië eindigt op het eiland Penang, met zijn verschillende wijkjes en tempels. Daarna vliegt u naar Sabah, het noordelijk deel van Maleisisch Borneo.

De natuur is hier nog heel puur en u vindt hier nog ongerepte plekjes. Zo vaart u naar het eiland Selingan, ook wel Turtle Island genoemd. Hier komt u oog in oog te staan met zeeschildpadden, die ’s avonds of ‘s nachts hun eieren in het zand leggen. Daarna brengt u een kort bezoek aan het orang-oetan opvangcentrum in Sepilok. Vervolgens vaart u door de mangrove-jungle van het Sukau National Park. De omgeving is hier prachtig en allerlei soorten apen slingeren hier door de bomen. U sluit de reis af aan het mooie strand van Kinarut of Tuaran.

Route

West-Maleisië

Dag 1   Kuala Lumpur

Dag 2   Kuala Lumpur

Dag 3   Melaka

Dag 4   Melaka

Dag 5   Cameron Highlands

Dag 6   Cameron Highlands

Dag 7   Penang

Dag 8   Penang

Borneo, Sabah

Dag 9   Kota Kinabalu

Dag 10 Selingan Turtle Island

Dag 11 Sukau, Kinabatangan

               Wildlife Reservaat

Dag 12 Sukau, Kinabatangan

               Wildlife Reservaat

 

Dag 13 het eiland Gaya

Dag 14 het eiland Gaya

Dag 15 het eiland Gaya

Dag 16 Vertrek Kota Kinabalu

Proboscis-monkey-Sukau-zitten(11)

Maatwerk

Deze reis is een voorbeeld van wat er mogelijk is in Maleisië. Laat u zich inspireren door dit reisschema. Geef uw persoonlijke ideeën aan ons door, en wij passen de reis graag aan op uw wensen. Deze reis kent geen vaste vertrekdata. 

Cameronhighlands122(10)

Tips:

  • In plaats van Kinarut of Tuaran kunt u uw reis ook eindigen op het kleine eiland Lankayan. Dit bounty-eiland is omgeven door prachtige koraalriffen waar u fantastisch kunt snorkelen of duiken.
  • U kunt er ook voor kiezen om in Kinarut of Tuaran te verblijven aan het vaste land. Een voordelig strand alternatief en ook een prima uitvalsbasis voor vele excursies!
Informatiedagen

Informatiedagen

Welkom op ons kantoor in Monnickendam, waar wij onze informatiebijeenkomsten houden. Laat u informeren en inspireren voor uw reisplannen.


vrijdag 4 januari 2019 10:00 West-Maleisië
11:45 Maleisisch Borneo (Sarawak en Sabah)
Lees meer

Overige informatie

Accommodaties

Wij bieden een grote verscheidenheid aan hotels aan. Voor deze reis hebben wij goede middenklasse, luxueuze hotels en topklasse hotels geselecteerd. Op Selingan Turtle Island verblijft u in een zeer eenvoudige accommodatie en in Sukau verblijft u in een prima jungle-lodge. Zie tabje Hotels.  

 

Vervoer

Een groot deel van de reis door West-Maleisië is gebaseerd op een huurauto. Heeft u liever een auto met Engelssprekende chauffeur, dan kan dit natuurlijk ook. De prijs is dan uiteraard wel hoger. De vermelde transfers in West-Maleisië zijn op privé basis, de transfers in Borneo zijn samen met andere reizigers.

Maatwerk
Deze reis is een voorbeeld van wat er mogelijk is op Sulawesi. Laat u zich inspireren door dit reisschema. Geef uw persoonlijke ideeën aan ons door en wij passen de reis graag aan op uw wensen. Deze reis kent geen vaste vertrekdata.

Aantal deelnemers

U reist met uw eigen gezelschap, of dat nu voor twee of twintig personen (of meer) is.Het is dus een privéreis, geen groepsreis. Tijdens de transfers, boottochten en excursies in Borneo reist u echter wel in kleine internationale groepjes. Per locatie zijn dit praktisch altijd andere reizigers. Privé reizen kan ook, maar de prijs is dan wel behoorlijk hoger.

 

De vluchten naar Maleisië

Vluchten naar Maleisië: wij regelen deze graag voor u.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.