terug naar het overzicht

Rondreis Historie, theevelden en jungle

Een prachtige combinatiereis door West-Maleisië en Maleisisch Borneo; twee totaal verschillende gebieden. U begint uw reis in de hoofdstad Kuala Lumpur, een moderne en interessante stad. Vervolgens reist u naar het historische Melaka, waar u restanten vindt uit de koloniale tijd. Dan verruilt u de stad voor de prachtige natuur in de Cameron Highlands. De uitgestrekte theevelden en het koele klimaat maken dit gebied zeer aangenaam. Uw rondreis door West – Maleisië eindigt op het eiland Penang, met zijn verschillende wijkjes en tempels. Daarna vliegt u naar Sabah, het noordelijk deel van Maleisisch Borneo. De natuur is hier nog heel puur en u vindt hier nog ongerepte plekjes. Zo vaart u naar het eiland Selingan, ook wel Turtle Island genoemd. Hier komt u oog in oog te staan met zeeschildpadden, die ’s avonds of ‘s nachts hun eieren in het zand leggen. Daarna brengt u een kort bezoek aan het orang-oetan opvangcentrum in Sepilok. Vervolgens vaart u door de mangrove-jungle van het Sukau National Park. De omgeving is hier prachtig en allerlei soorten apen slingeren hier door de bomen. U sluit de reis af aan het mooie strand van Kinarut of Tuaran.

Wat maakt deze reis bijzonder
De jungle van Borneo
Bezoek aan bruisend Kuala Lumpur
Cultuur in Melaka en Georgetown
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Prijsindicatie vanaf € 3150,- per persoon
Reisduur: 16 dagen / 15 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Historie, theevelden en jungle

West-Maleisië

Dag 1   Kuala Lumpur

Dag 2   Kuala Lumpur

Dag 3   Melaka

Dag 4   Melaka

Dag 5   Cameron Highlands

Dag 6   Cameron Highlands

Dag 7   Penang

Dag 8   Penang

Borneo, Sabah

Dag 9    Kota Kinabalu

Dag 10  Selingan Turtle Island

Dag 11  Sukau, Kinabatangan

              Wildlife Reservaat

Dag 12  Sukau, Kinabatangan

              Wildlife Reservaat

 

Dag 13 het eiland Gaya

Dag 14 het eiland Gaya

Dag 15 het eiland Gaya

Dag 16 Vertrek Kota Kinabalu

100% maat werk

Dag 1 Naar Kuala Lumpur

Gezellig winkeltjes in Chinatown in Kuala Lumpur Maleisie-Kuala-Lumpur-Twin-Towers-by-night_1_488653 Maleisie-Kuala-Lumpur-Batu-Caves1_1_470365

U wordt in de aankomsthal opgewacht door onze vertegenwoordiger, deze persoon heeft een bordje bij zich met uw naam erop. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht.

 

Informatie Kuala Lumpur:

De skyline van de hoofdstad Kuala Lumpur wordt gedomineerd door de bekende Petronas Twin Towers, de KL Menara Tower, glinsterende minaretten, kleurrijke hindoetempels en koloniale bouwwerken. Er zijn luxe winkelcentra en stoffige marktjes. Erg leuk is Chinatown; u kunt hier erg gezellig en lekker eten. Het park in het centrum van Kuala Lumpur is eveneens de moeite waard. Naast de ronddraaiende KL Menara Tower ligt het Bukit Nanas Forest Reserve; een klein stukje jungle middenin de stad met een canopy-walk (hangbruggen hoog tussen de boomtoppen). Een gemakkelijke manier om veel van de stad te zien is met de Hop-on-Hop-off bus. Deze bus rijdt langs vrijwel alle bezienswaardigheden van de stad, zoals het paleis, Chinatown, de prachtige vogeltuin en de Engels-historische gebouwen. U kunt op vaste plekken op- en afstappen. We raden aan om dit eerst te doen, dan heeft u een goede eerste indruk van de stad.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief transfer

Dag 2 Kuala Lumpur

Deze dag  is ter vrije besteding. Van Verre biedt een aantal leuke excursies aan waar u uit kunt kiezen.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Kuala Lumpur - Melaka

ca. 145 km / 2 à 3 uur

De komende dagen maakt u gebruik van een huurauto. De huurauto wordt ’s ochtends naar uw hotel gebracht.

Informatie Melaka:

Melaka was in de 15de eeuw de belangrijkste haven in Zuidoost-Azië. Vanaf het centrum wandelt u zo naar de restanten van het Portugese fort A'Famosa. Als u deze heuvel oploopt, komt u bij de St. Pauls Church. U heeft vanaf deze plek een mooi overzicht over de stad. In het centrum staan ook nog een kleine windmolen en het "Stadhuys"; overblijfselen van de Nederlandse overheersing. U kunt Melaka ook prima per fiets verkennen, op vrijwel iedere straathoek worden fietsen verhuurd voor een paar Ringgit. Een boottochtje over de rivier, die uitmondt in zee, is een leuke manier om te zien hoe men in Melaka leeft. Zo'n boottochtje boekt u ter plaatse bij een van de vele kantoortjes aan de rivier. Ook de Chinese cultuur is duidelijk aanwezig in de stad; in Chinatown kunt u heerlijk rondstruinen door de kleurrijke straten en eten bij de vele kleine eettentjes. In het weekend is hier een hele leuke avondmarkt.

 

Overnachting in Melaka.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 4 Melaka

Melaka-colonialsquare(13)

Deze dag is ter vrije besteding. U kunt met de huurauto deze gezellige stad en de omgeving verkennen.

 

Overnachting in Melaka.

Inclusief ontbijt en autohuur

Fietsen nabij Melaka
Melaka

Fietsen nabij Melaka

Een bijzondere en leuke manier om de omgeving van Melaka te verkennen is per fiets! Tijdens deze 3 uur durende...

Dag 5 Melaka - Cameron Highlands

ca. 360 km / 6 à 7 uur

U rijdt vandaag naar de Cameron Highlands. In ongeveer 2 à 3 uur rijdt u terug richting Kuala Lumpur. Even boven de hoofdstad komt u langs de fraaie heilige hindoeïstische Batu Caves. Naar de hoofdgrot leidt een 272 lange trap naar boven. U betreedt de trap door een boog die met Hindoe figuren is versierd. Het is een hele klim naar boven maar als u er bent is het uitzicht geweldig. Vervolgens door naar Tapah. Daar verlaat u deze weg en rijdt u de bergen in, een mooi kronkelende route door de prachtige natuur. Dan door de hoge bergen naar de Cameron Highlands.

 

Informatie Cameron Highlands:

Dit gebied heeft uitgestrekte theeplantages. Het heeft een zeer gunstig klimaat voor thee- en groenteplantages, u zult deze dan ook overal zien. Op de vruchtbare grond worden veel aardbeien en tomaten gekweekt. Het gebied wordt ook wel "Malaysia's Green Bowl" genoemd. Cameron Highlands was vroeger de plaats, vanwege het koelere klimaat, waar de Engelsen in de koloniale tijd graag hun vrije tijd doorbrachten. Dit is dan ook nog duidelijk te zien aan vele gebouwen in de oud-Engelse stijl.

 

Overnachting in de Cameron Highlands.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 6 Cameron Highlands

Maleisie-WestMaleisie-Cameronhighlands-aardbeienplantage11(8) Cameronhighlands-theeplantage1(8) maleisie-Cameronhighlands-theeplukker(8)

Vandaag gaat u de Cameron Highlands verder ontdekken met uw huurauto. U rijdt door de prachtige heuvels die groen bebost of bedekt zijn met theeplantages. Een bezoek aan een theeplantage, waar u het proces mee kunt maken, hoe de thee behandeld wordt, is zeker een aanrader. De BOH theeplantage is de grootste en meest indrukwekkende theeplantage van de Cameron Highlands. Andere bezienswaardigheden zijn o.a. de ‘Butterfly Farm’ met een vlindertuin en een apart gedeelte waar verschillende dieren uit de Maleise jungle te bewonderen zijn of de ‘Honey Bee Farm’. Ook is het leuk om even een markt te bezoeken die u onderweg vast zult tegenkomen. Hier worden met name de producten verkocht die in de Cameron Highlands worden gekweekt.

 

Overnachting in de Cameron Highlands.

Inclusief ontbijt en autohuur

Cameron Highlands, Mountainbiken
Cameron Highlands

Cameron Highlands, Mountainbiken

Vandaag gaat u op een avontuurlijke manier de hooglanden ontdekken: op de fiets. Het is wat heuvelachtig maar...

Cameron Highlands, Mossy Forest Park
Cameron Highlands

Cameron Highlands, Mossy Forest Park

Vlakbij de Cameron Highlands vindt u het Mossy Forest Park, de naam zegt het al, een bos waar alle bomen...

Dag 7 Cameron Highlands - Penang

ca. 300 km / 5,5 uur

Vandaag verlaat u de Cameron Highlands. Het eerste stukje rijdt u over de kronkelende bergwegen, daarna gaat u de snelweg op. Onderweg kunt u onder andere stoppen bij een vlinder- en bijenfarm en ziet u een aantal prachtige uitzichten. Ook het paleis van de sultan en de prachtige moskee in Kuala Kangsar zijn de moeite waard. Dan rijdt u over de 7 kilometer lange brug van het vasteland naar het eiland Penang. 

 

Informatie Penang:

Het eiland Penang biedt veel afwisseling in bezienswaardigheden en natuurschoon. Het beroemde strand van Batu Ferringhi ligt op een half uurtje rijden van de hoofdstad Georgetown. U vindt hier veel mooie hotels, restaurants en barretjes. Op de boulevard zijn diverse winkeltjes waar allerlei soorten dingen worden aangeboden. Leuk om langs te slenteren en het afdingen onder de knie te krijgen. Daarnaast biedt Penang meer dan alleen strand, restaurants en winkels. In Georgetown kunt u vele dagen door de drukke stad slenteren en de mooiste, verborgen tempels, pagodes en clanhouses ontdekken. Een bezoek aan het oude fort Cornwallis, de snake tempel en het mystieke China Town mogen bij een bezoek aan Penang niet ontbreken. 

 

Overnachting op Penang.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 8 Penang

maleisie-penang-georgetown-streetart maleisie-penang-chinatown-by-night

Vandaag kunt u met uw eigen huurauto het eiland Penang gaan verkennen. Indrukwekkend is een bezoek aan de Kek Lok Si tempel; de grootste Boeddhistische tempel van Zuidoost-Azië. De Kek Lok Si bestaat uit vele gebedshallen, pagodes, klokkentorens, met elk hun eigen bouwstijl. Een bezoek aan de pagode is ook de moeite waard, tijdens de klim van de 32 meter hoge tempeltoren komt u ontelbaar veel Boeddhabeelden tegen. Het wordt niet voor niets de 'pagode van de tienduizend Boeddha's genoemd. Erg leuk is de tocht per kabelspoortrein naar de top van de Penang Hill. De beklimming van de 780 meter hoge, steile Penang Hill is een belevenis. Het uitzicht boven over Georgetown en de Straat van Melaka is sensationeel. Op een heldere dag kun je zelfs Buttersworth op het vasteland zien liggen. Het hoogteverschil laat zich voelen. Het is boven aangenamer en koeler dan beneden. Natuurlijk mag ook een bezoek aan de hoofdstad van Penang, Georgetown niet ontbreken. Wandel door het mystieke China town en ontdek verborgen tempels, pagodes en clanhouses. Aan het einde van de middag wordt uw huurauto bij het hotel opgehaald.

 

Aan het einde van de dag wordt uw huurauto bij uw hotel opgehaald.
 
Overnachting op Penang.

Inclusief ontbijt en autohuur

Penang, Kookworkshop
Penang

Penang, Kookworkshop

Wilt u de geheimen van de Maleisische keuken leren kennen? Dan is deze kookworkshop iets voor u! Rond 08.00...

Dag 9 Penang - Kota Kinabalu

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht. U vliegt met Air Asia naar Kota Kinabalu. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht.

 

Informatie Kota Kinabalu:

Kota Kinabalu is de huidige hoofdstad van Sabah. De stad heette voor de oorlog Jesselton, maar werd door de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog door bombardementen met de grond gelijk gemaakt. In de jaren tachtig en negentig zijn de gebouwen als paddenstoelen uit de grond geschoten. Eén van die moderne gebouwen is de futuristische glazen toren van de Sabah Foundation. Het Sabah State Museum is een bezoek waard. U kunt leuk wandelen langs de waterkant, door een dorp -boven het water- gebouwd op palen. Halverwege vindt u er de Central Market. ’s Ochtends koopt u hier verse vis en fruit of groente van de Kadazan-vrouwen. Voor een mooi uitzicht gaat u naar de top van Signal Hill. Ook de fraaie staatsmoskee is een bezoekje waard. U kunt zonnebaden op het strand van Tanjung Aru. Hier bevinden zich vele restaurantjes en eetstalletjes.

 

Overnachting in Kota Kinabalu.

Inclusief ontbijt, transfers en binnenlandse vlucht

Kota Kinabalu, Kiulu river rafting
Kota Kinabalu

Kota Kinabalu, Kiulu river rafting

U wordt deze ochtend opgehaald bij uw hotel en naar het plaatsje Tamparuli gebracht. Tijdens deze tocht rijdt...

Dag 10 Kota Kinabalu - Sandakan - Selingan Turtle Island

4693817392_4712d0853b_o(8) Maleisie-WestMaleisie-Sabah-Lankayan-schildpadjeopvoet

U staat vandaag vroeg op. Vraagt u in het hotel wat er geregeld kan worden met het ontbijt. Dan met een transfer naar de luchthaven voor een vroege vlucht naar Sandakan. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar de pier gebracht. Hier vaart u per boot naar Turtle Island. U kunt hier, na de lunch, fijn ontspannen aan het strand. ’s Avonds met de Park Ranger op zoek naar de schildpadden, de zgn. green turtles, de kans is groot dat u ook ziet hoe de reuzenschildpadden hun eieren leggen in het zand. U overnacht in Selingan Park Chalet, heel eenvoudig (beste ter plaatse).

 

Informatie over de schildpadden:

Het Turtle Islands National Park omvat de eilanden Selingan, Bakungan, Kecil en Gulisan en is gelegen in de Sulu Zee. Het is de grootste broedplek voor zeeschildpadden in Zuidoost Azië. Het Turtle Island-reservaat ligt op het eiland Selingan, 40 kilometer van de kust. U vaart er in ongeveer twee uur naar toe. De kans dat u de dieren uit zee het strand op ziet kruipen om eieren te leggen is heel groot, zeg maar 95 %. Fotograferen is verboden tussen 18.00-06.00 uur.

 

Overnachting op het eiland Selingan.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfers, binnenlandse vlucht, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 11 Selingan Turtle Island - Sepilok - Sukau

U vaart terug naar Sandakan. U wordt opgewacht bij de pier en in ongeveer een half uur naar de jungle rond het Sepilok orang-oetan opvangcentrum gebracht. U wandelt naar de voederplaats, waar de dieren rond 10.00 uur samenstromen. Het centrum is gelegen in een mooi regenwoud van ongeveer 43 vierkante kilometer. In 1964 werd het gebied aangewezen als reservaat voor de prachtige intelligente dieren. Het wereldberoemde reservaat brengt de bezoeker in nauw contact met de opmerkelijke orang-oetans, die zijn bevrijd uit gevangenschap, gered uit delen van het oerwoud die gekapt zijn ten behoeve van de landbouw of achtergelaten door hun ouders. Orang-oetans vormen een beschermde diersoort. Het voornaamste doel van het centrum is het terugzetten van de dieren in het oerwoud. Tegenover Sepilok ligt het rehabilitatiecentrum van de Aziatische beer, oftewel de sunbear. Hier leert u meer over deze kleinste beer ter wereld. 

 

Na de lunch wordt u terug naar Sandakan gebracht.Hier ligt een boot klaar waarmee u doorreist naar Sukau. De tocht is prachtig; u vaart eerst langs de kust en vervolgens de rivier op naar het nationaal park. De tocht voert u door een oorspronkelijk mangrovegebied, waar vele soorten vogels nestelen. Bij aankomst in uw lodge krijgt u een briefing over het Kinabatangan Wildlife Reservaat. In de loop van de middag varen over de rivier op zoek naar de vele soorten apen, waaronderneusapen, vogels en ander wild. Terug naar uw accommodatie in Sukau voor het diner. ’s Avonds een diavoorstelling over het gebied.

 

Overnachting in Sukau.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfers, boottochten, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 12 Sukau, Kinabatangan Wildlife Reservaat

Maleisie-Sabah-Sukau-Neusapen Maleisie-Sabah-SukauNP-boot_1_488794 Maleisie-WestMaleisie-Sabah-Sukau-olifanteninwater1

Vroeg in de ochtend, nog voor het ontbijt, maakt u een excursie over de Kinabatangan-rivier naar het Oxbow-meer; op zoek naar vogels en andere dieren. U bent in de pure natuur hier! Na het ontbijt maakt u een begeleide wandeling van circa een uur over het wandelpad dat achter uw hotel gelegen is en leert u meer over de planten en dieren in dit prachtige natuurgebied. Na de lunch volgt nog een boottocht. Als u wilt kunt u 's avonds nog een nachtsafari maken (dit kunt u ter plaatse beslissen en betalen).

 

Overnachting in Sukau.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, boottochten Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 13 Sukau - Kota Kinabalu - het eiland Gaya

Een prachtige boottocht voert u door mangrovebossen aan weerszijden van de rivier naar de kust. Na aankomst in Sandakan is het tijd voor de lunch. Vervolgens door naar het Rainforest Discovery Centre met een mooie botanische tuin en canopywalk (hangbruggen hoog tussen de bomen). Ook het Sandakan Memorial Park wordt kort bezocht voordat u naar de luchthaven wordt gebracht. U vliegt terug naar Kota Kinabalu, waar u wordt opgewacht en naar de haven Jesselton wordt gebracht. U vaart in circa 30 minuten van Kota Kinabalu naar Gaya Island.

 

Informatie Pulau Gaya:
Pulau Gaya vormt samen met vier andere voor de kust liggende eilanden het Tunku Abdul Rahman National Park. Dit park is 50 vierkante kilometer groot en werd in 1974 tot Nationaal Park verklaard. Vlak water en koraaltuinen maken dit tot een populaire plek voor zeldzame vissen. Het binnenland van het kleine Gaya Island is bedekt met weelderig groene jungle. Op het eiland treft u regenwoud en mangrove jungle, evenals een paar goudgele strandjes. U kunt bijvoorbeeld het Marine Ecology Research Centre bezoeken of een jungle trekking maken; er leven zelfs neusapen op Gaya Island. U vindt hier slechts enkele luxueuze resorts. Het eiland heeft prachtige verborgen baaien met heel fijn zandstrand. Het water is kristalhelder en zeer geschikt om te snorkelen of te duiken. Pulau Gaya is een paradijsje, heerlijk genieten hier!


Overnachting op het eiland Gaya.

Inclusief ontbijt, lunch, transfers, boottochten, binnenlandse vlucht, Engelssprekende gids en entreegelden

 

Dag 14 - 15 het eiland Gaya

Maleisie-Sabah-Gaya-Island Nemo-visjes2

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Heerlijk uitrusten aan het strand of juist leuke uitstapjes maken. Van Verre biedt een ruime keuze aan excursies.

 

Overnachting op het eiland Gaya.

Inclusief ontbijten

Dag 16 Vertrek van het eiland Gaya

U vaart terug naar Jesselton en wordt naar de luchthaven van Kota Kinabalu gebracht.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen