Bouwsteen Tropisch toetje: Pulau Gaya

Het eiland Gaya is ideaal gelegen, niet ver voor de kust bij de stad Kota Kinabalu. In minder dan 30 minuten vaart u naar deze tropische verrassing. Het is een idyllisch eiland met mooie stranden en jungle. De onderwaterwereld voor de kust is mooi. Leuk voor een paar dagen aan het begin of einde van uw reis.

Luxe op een bounty eiland
Maak een junglewandeling
Duiken in een natuurgebied
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Azie-maleisie-strand_2_605690
Evelyn
Maleisië heeft mijn hart gestolen. Ik heb 2,5 jaar in dit prachtige land gewoond en gewerkt. Ik heb de meest uiteenlopende plaatsen bezocht.
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Ik heb vijf jaar in Maleisië mogen wonen en ben verliefd geworden op de natuur, diverse cultuur, gastvrije bevolking en de eilanden.
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Maleisië is zo’n veelzijdig land. Geen enkel gedeelte is gelijk aan elkaar. Slapen in de jungle of in een oud Chinees Shophouse in Penang.

De reis van dag tot dag: Tropisch toetje: Pulau Gaya

Dag 1      Naar het eiland Gaya

Dag 2      Het eiland Gaya

Dag 3      Het eiland Gaya

Dag 4      Vertrek van het eiland Gaya

100% maat werk

Dag 1 Naar het eiland Gaya

Het is een korte rit van uw hotel in Kota Kinabalu naar het vertrekpunt voor de boot naar Gaya Eiland. Hiervandaan vertrekt de boot naar Gaya Island. De overtocht duurt minder dan 30 minuten.

 

Informatie Pulau Gaya:

Het eiland (Pulau) Gaya vormt samen met vier andere voor de kust liggende eilanden het Tunku Abdul Rahman National Park. Dit park is 50 vierkante kilometer groot en werd in 1974 tot Nationaal Park verklaard. Vlak water en koraaltuinen maken dit tot een populair plek voor zeldzame vissen. Het binnenland van het kleine Gaya Island is bedekt met weelderig groene jungle. Op het eiland treft u regenwoud en mangrove jungle, evenals een paar goudgele strandjes. U kan bijvoorbeeld het Marine Ecology Research Centre bezoeken of een jungle trekking maken. U vindt hier slechts enkele luxe resorts. Het eiland heeft prachtige verborgen baaien met heel fijn zandstrand. Het water is kristal helder en zeer geschikt om te snorkelen of te duiken. Pulau Gaya is een paradijsje, heerlijk genieten hier!


Overnachting op Gaya Island

Inclusief transfer

Dag 2 Pulau Gaya

Maleisië-MaleisischBorneo-Sabah-GayaIsland-lokale bevolking3(8) Maleisië-MaleisischBorneo-Sabah-GayaIsland-doorkijkje over een baai(8) Maleisië-MaleisischBorneo-Sabah-GayaIsland-lokale bevolking2(8)

Er zijn veel mogelijkheden vandaag. Gewoon lekker op het strand liggen, wandelen, snorkelen of duiken.

 

Overnachting op Gaya Island

Inclusief ontbijt

Dag 3 Pulau Gaya

Op Gaya maakt u een junglewandeling. U kunt kiezen of u een trekking van 2 kilometer wilt maken door de mangrove en een stukje jungle of een zwaardere tocht van 4,5 kilometer waarbij u dieper de jungle ingaat en meer dient te klimmen. Tijdens de trekking vertelt een Engelssprekende gids van alles over bijzondere planten met medicinale werking, tropisch hardhout en primair regenwoud. Helaas ziet u in het mangrovegebied ook vervuiling; het ligt zo dicht bij een grote stad. Als u hongerig bent geworden van het lopen, eet u vervolgens op het strand uw picknicklunch. En er is voldoende tijd om lekker bij te komen op het zandstrand. U kunt zwemmen en snorkelen (snorkelmateriaal zelf meenemen of te huur; nog niet inbegrepen bij de prijs van de excursie). 

 

Overnachting op Gaya Island.

Inclusief ontbijt, picknicklunch, Jungletrekking olv. een Engelssprekende gids

Dag 4 Vertrek van het eiland Gaya

U gaat naar de pier en vertrekt met de boot naar het vasteland. De overtocht is kort: minder dan 30 minuten. Het is een hele korte rit terug van de aanlegsteiger waar de boot van Gaya aankomt, naar de luchthaven van Kota Kinabalu.

 

Inclusief ontbijt, boottocht en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën