Stellenbosch, Boschendal Farm

Zuid-Afrika

Overnachten op een van de allerbeste wijnboerderijen in Zuid-Afrika, dat is slapen op het landgoed Boschendal. Deze 300 jaar oude historische boerderij heeft een aantal prachtige cottages. Als gast bent u er enorm bevoorrecht ……omdat u rondwandelt waar u wilt. Voor de allermooiste wijnen is dit het juiste adres, wijnproeven hier is een must. De wetenschap dat uw cottage op loopafstand ligt is dan wel een geruststellende gedachte.

Locatie

Boschendal Farm ligt op een magische plek in de Franschhoek vallei. Omringd door imposante Drakenstein bergen met op de voorgrond uitgestrekte wijngaarden: alsof u een schilderij binnenstapt. De lange oprijlaan met prachtige oude bomen is indrukwekkend. De locatie is ook ideaal om andere wijnhuizen in de omgeving te bezoeken of om prachtige natuurtochten te maken.

Accommodatie

Boschendal Farm heeft 22 fraaie cottages variërend van 1 tot 5-slaapkamers. Ze liggen allemaal prachtig verspreid over het landgoed. In het statige Manor House ligt het hoog aangeschreven restaurant. Hier tovert  de chef-kok dagelijks exquise en tongstrelende gerechten van verse producten op uw bord. In de weelderige grote tuin zijn 2 zwembaden. Zoek in de wijnkelder een prachtige gelauwerde wijn uit en sluit de dag in stijl af wanneer de zon achter de bergen verdwijnt. Na al het eten en drinken is beweging goed, gelukkig zijn er genoeg activiteiten te ondernemen. Te voet door de wijngaarden is een leuk begin van de dag, maar ook de tochten op mountainbikes door de fruitgaarden en het fynbos zijn zeer de moeite waard. Stop af en toe om een peer, pruim of sinaasappel te plukken. Visliefhebbers kunnen bij de dam vissen op forel.

 

 

Kamertypen:

 • The Werf Cottages. Dichtbij het Manor House. Verwacht hier een typisch Kaapse stijl met een eigentijdse inrichting. De open haard  zorgt voor veel sfeer en natuurlijk warmte op de koelere winteravond. De cottage is voorzien van een slaapgedeelte en volledig ingerichte badkamer. Een aantal cottages zijn geschikt voor 2 volwassenen en een kind.
 • Clarence Cottage. Met 2 slaapkamers en een grote privétuin is deze luxe, historische cottage, nabij de Manor, het meest geliefd. Met gemak logeren hier 4 personen.
 • The Orchard Cottages. Deze luxe cottages liggen ongeveer 2 km van de Manor vandaan, omgeven door rijen van wijnranken. Grotendeels hetzelfde karakter als The Werf Cottages maar dan tandje luxer. Er is één groot zwembad voor alle gasten die in deze cottages verblijven.   
 • Rhodes Cottage. Het paradepaardje van Boschendal Estate heeft maar liefst 5 slaapkamers en is daarmee ideaal voor een klein reisgezelschap of familie. Net als de Orchard Cottages ligt deze luxe cottage op ongeveer 2 kilometer van de historische Manor.
Voorzieningen
 • Restaurant
 • Lounges
 • Wifi
 • Wijngaarden

 

 • Zwembaden
 • Wijnproeverij
 • Terras met uitzicht op bergen en omgeving
 • Parkeren
Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën