West Coast National Park

Het West Coast National Park in Zuid-Afrika

Het West Coast National Park is een vogelparadijs. Jaarlijks trekken honderdduizenden vogels langs dit gebied, rustend op de beschutte eilandjes en genietend van de stilte en natuur die de Langebaanlagune te bieden heeft. Het West Coast National Park is een aanrader voor de echte natuurliefhebber.

 

Flamingo & ibis

Op een uur rijden van Kaapstad vindt u deze oase van natuurschoon, een aanrader voor uw rondreis door Zuid-Afrika. Het West Coast National Park is in 1985 opgericht ter bescherming van de Langebaanlagune. Het witte strand met het helderblauwe water is niet het enige pareltje dat het park omvat: ook de kleine eilanden zoals Schaapen, Jutten, Marcus en Malgas horen bij het beschermde moerasgebied.

 

Juist die veilige haventjes maakt het gebied zo aantrekkelijk voor vogels. Jaarlijks komen hier wel 250.000 watervogels! Met de verrekijker bij de hand ontdekt u dat de variatie aan vogelsoorten enorm is: misschien ziet u een flamingo, snip, ibis of plevier. In het park leeft daarnaast ook klein wild, zoals struisvogels, zebra’s en springbokken. In het West Coast National Park is de natuur onaangetast. 

 

Langebaanlagune

De prachtige lagune van Langebaan is een geliefde plek om te zonnen, wandelen en te genieten van alles wat het water aan plezier te bieden heeft. U kijkt uit op de vogeleilanden, wellicht liggen zeehonden op Langebaans rotsen te zonnen. De lagune is een perfecte locatie voor watersporters. Hier kunt u waterskiën, surfen, varen, zeilen, zwemmen en duiken. Loop eens binnen bij het openluchtrestaurant Die Strandloper, gemaakt van drijfhout en visnetten, waar zeebanket het menu domineert. Loop gezellig langs de strandhuisjes en talloze winkeltjes. In het West Coast National Park komt u helemaal tot rust.

 

Omgeving West Coast National Park

Indien flora, fauna en ecologie u interesseert, is het Geelbek Goldfields Environmental Centre een aanrader. De expositie toont beroemde fossielen uit Langebaan: de oudste menselijke voetafdrukken ooit gevonden (Eve’s footprint). Daarbij zit overigens een uitstekend restaurant met echte Zuid-Afrikaanse bobotie en traditionele Kaap-Maleise kipcurry. Als uw Zuid-Afrika reis in augustus of september valt, heeft u geluk – dan is het Postberg Nature Reserve voor publiek geopend.

 

De gewoonlijk kale vlaktes zijn dan bedekt met kleurrijke regenmargrieten en gazania’s. Antilopen en bontebokken grazen graag over de bloemenzee. In diezelfde lenteperiode trekken walvissen langs de kust bij Tsaarbank. Hun gigantische schaduwen en duikende staarten zijn een wonder der natuur dat u beslist niet wilt missen.

 

Ook de nabijgelegen vissersdorpjes Saldanhabaai, Lambert’s Bay en Darling zijn een bezoekje waard. Geniet van het Zuid-Afrikaanse kustleven in West Coast National Park, een pareltje aan de Atlantische Oceaan.

Tijdens deze reizen bezoekt u West Coast National Park
shutterstock_270278957
Zuid-Afrika en Namibië

Autorondreis: Kaapse kust en puur Namibië

Zuid-Afrika, zuid: Kaapstad. West: Paternoster > Clanwilliam > Springbok > Namibië, zuid: Fish River Canyon > Aus > Sossusvlei > midden: Swakopmund > Twyfelfontein > Noord: Etosha National Park > Midden: Windhoek.

Lesotho-Malelealea-dorpswandeling
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Westkust en Lesotho

Zuid: Kaapstad. West: Paternoster Clanwilliam, rooibosthee > Springbok, bloemenzee in Nawakma. Midden: Augrabies Watervallen > Kimberley > BloemfonteinLesotho: Malealea & Tsehlanyane, flora & fauna. Midden: Clarens, wandelen