Mount Camdeboo National Park

Het Mount Camdeboo National Park in Zuid-Afrika

Mount Camdeboo National Park is voor vele reizigers een wilderniservaring ten top. Wandelen over de savanne, op safari tussen neushoorns, buffels en zebra’s en een onvergetelijk uitzicht op de roodgekleurde ondergaande zon met springende kuddes antilopen  – de vergezichten in het Mount Camdeboo National Park zijn ongeëvenaard.

 

Wandelen en vogelen

Cambedoo betekent ‘plaats van groene heuvels’ in het Khoisan, één van de vele stamtalen in Zuid-Afrika. Die heuvels, voorzien van dieren en vegetatie, verleiden tot avontuur. Er zijn geweldige wandelingen in dit natuurgebied, zoals de Crag Lizard Trail die in een klein uur langs diverse uitkijkpunten trekt, de historische Gideon Scheepers Trail of de wat langere Eerstefontein dagwandeling.

 

Ook kunt u met een terreinwagen op pad. Bij zonsondergang kleuren de rotsen paars en rood en in het oostelijke deel van het park herinneren rotstekeningen aan de San van lang geleden. Strijk gerust neer op een beschutte plek met een verrekijker in de hand en een beige vissershoedje op uw hoofd, want er komen meer dan tweehonderdtwintig vogelsoorten voor in het Camdeboo National Park.

 

Op safari in Camdeboo

Het Mount Camdeboo National Park wordt niet alleen door vogels bewoond. U loopt een grote kans om op safari neushoorns, buffels, luipaarden, giraffes, antilopen, aardvarkens en jakhalzen te zien. In tegenstelling tot sommige wildparken komt u hier ook aan uw trekken zonder alle dieren van uw lijstje te zien, want het uitzicht is bijzonder. U rijdt over steile heuvels tot op veertienhonderd meter hoogte, eenmaal aan de top valt uw onderkaak naar beneden van verbazing.

 

De vlaktes zijn eindeloos, de dieren slenteren vredig door hun leefgebied. Karoo gaat over in savanne, savanne vervaagt in grasland. Alsof in de ‘De Leeuwenkoning’ speelt. ’s Avonds kunt u terecht in de Kaaps-Hollandse huisjes aan de voet van Sneeuberg Mountain, de tweede hoogste bergketen van het land, en laat u de mooie foto’s van uw Zuid-Afrika reis onder de sterrenhemel op uw gemak aan u voorbijkomen.

 

Valley of Desolation & Nqweba Dam

De Valley of Desolation is het hoogste punt van Mount Camdeboo National Park. De weg naar boven is ooit met de hand uitgegraven, inmiddels glijdt u over een asfaltweg naar de top. Eenmaal daar begrijpt u waarom dit natuurfenomeen zo bijzonder is: voor u verrijzen enorme dolorieten zuilen – het wordt hier ook wel ‘kathedraal van de bergen’ genoemd. Neem het moment in u op, haal nog een keer diep adem en kijk naar het landschap om u heen.

 

Die kegelvormige berg wordt de Spandaukop genoemd. Alhoewel u na dit panorama vast niet meer zo snel onder de indruk bent, is de Nqweba Dam een andere leuke dagbestemming. De dam is imposant: het bouwsel is tweeëndertig meter hoog en driehonderdeenentachtig meter breed. Het meer is ideaal om lekker af te koelen. Maak bijvoorbeeld een boottocht, spring in een kano of neem een duik in het koele water.

 

U maakt bovendien een goede kans om vogels, gemsbok, buffel en wildebeest te zien. Na deze ontspannen, frisse onderbreking bent u de volgende dag weer helemaal uitgerust: klaar om een nieuwe dag van het Camdeboo National Park te genieten.  

Tijdens deze reizen reist u naar Mount Camdeboo N.P.
Zuid-Afrika-Graaf-Reinet
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Nationale Parken en Karoo

Zuid: Kaapstad, Tafelberg. West: Paternoster, vissersdorp. Zuid: Tulbagh, wijngebied > Beaufort-West, Karoo> Graaff-Reinet, historische gebouwen > Addo Elephant National Park, olifanten > Amakhala Game Reserve, safari.

elephants_walking_at_addo by NMBT_2
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Bouwsteen Zuid-Afrika: Karoo en safari in Addo

 

Van het historische stadje Graaff-Reinet naar Cradock. Oog in oog met Victoriaanse huizen en daarna op safari in het Addo Elephant National Park.