Kgalagadi Transfrontier Park

Het Kgalagadi Transfrontier Park in Zuid-Afrika

Het Kgalagadi Transfrontier Park ligt op de grens van Zuid-Afrika en Botswana, naast Namibië. Botswana en Zuid-Afrika beheren dit grootste nationale park van het land, dat meer dan 3,6 miljoen hectare beslaat! Rode zandduinen en droge rivierbeddingen creëren hier een magische, typisch Zuid-Afrikaanse sfeer.

 

Namibië & Botswana

Het Kgalagadi Transfrontier Park vormt een grensovergang tussen Zuid-Afrika, Namibië en Botswana. In het hoofdkamp en toegangspoort Twee Rivieren vinden de grensformaliteiten plaats. Daarna kunt u via kamp Mata Mata naar Namibië reizen of via Nossob naar Botswana. Houd er wel rekening mee dat, om het park te mogen bezoeken, tenminste twee nachtjes in Kgalagadi  verplicht zijn.  Maar dat is eigenlijk helemaal geen onaangename regel, toch? 

 

Halfwoestijn

Het Kgalagadi Transfrontier Park is halfwoestijn. Tijdens uw bezoek passeert u uitgedroogde, kale gebieden, die tijdens een hevige regenval ineens kunnen transformeren in een bloemenveld. Het gebied kent tijden van extreme droogte: in de Zuid-Afrikaanse zomer is het zelfs in de schaduw warmer dan veertig graden! Houd de zonnebrandcrème dan maar bij de hand.

 

Tussen november en april valt er echter veel regen, en kan vegetatie kortstondig tot bloei komen. Omdat rivieren Nossob en Auob niet voldoende water aanvoeren, zijn er windmolens in het gebied geplaatst. Uit de grond pompen zij het water - talloze dieren maken hier dankbaar gebruik van. Die kunstmatige drinkplaatsen in Kgalagadi National Park zijn een aanrader voor wildliefhebbers.

 

Wild

Het Kgalagadi Transfrontier Park is opgericht ter bescherming van de springbok en gemsbokantilopen. Het is dan ook een uitstekende bestemming in uw Zuid-Afrika reis om wild te spotten! Wie weet vindt u oryxantilopen met meterslange hoorns of roodbruine springbokken, aangepast aan het leven in de halfwoestijn. Maar ook elandantilopen, giraffes, blauwe- en witstaartgnoes komen hier voor.

 

Zelfs echte jagers zoals de kalaharileeuw, het jachtluipaard en de hyena sluipen over de droge vlaktes. De lucht wordt bovendien doorkruist door honderden vogelsoorten als de vechtarend, zingende havik, goochelaar en leeuwerik. Als een autoritje door al dit natuurschoon niet genoeg voor u is, kan de spanning worden opgeschroefd in het Bitterpan, Grootkolk of Kalahari tentenkamp. Deze overnachtingsplekken zijn niet omheind, waardoor u direct alle geheimen van het Kgalagadi Transfrontier Park ervaart.

Tijdens deze bouwstenen reist u door Kgalagadi Transfrontier