Karoo National Park

Het Karoo National Park in Zuid-Afrika

Het droge semi-woestijnlandschap van het Karoo National Park lijkt uit een western gestolen. Het is dor en verlaten. Toch is de Karoo het grootste ecosysteem van Zuid-Afrika en veranderen kale vlaktes in de lente in een kleurrijke bloemenzee. Met de auto of te voet verkent u uitgestrekte velden en glooiende bergen. Neem uw verrekijker mee, want dit Zuid-Afrikaanse landschap wordt bewoond door talloze dier- en plantensoorten.

 

Wildleven

Karoo en de Nuweveldbergen zijn het decor van het Karoo National Park dat wordt opgedeeld in drie hoogvlaktes: de Plains (840m), het Middle Plateau (1300m) en het Upper Plateau (1750m). Het is een vruchtbaar gebied, voor een halfwoestijn. Het park telt 64 soorten zoogdieren, 59 reptielen en meer dan 7000 planten.

 

Wie weet overnacht u onder de heldere sterrenhemel, en sluipt er niet ver weg een bergzebra, steenbok of neushoorn voorbij! Zelfs leeuwen zijn hier geherintroduceerd, om het natuurlijk evenwicht te bewaren. Fokprogramma’s trachten de uitgestorven quagga (nauw verwant aan de zebra) weer tot leven te brengen en – u raadt het al – het Karoo National Park zal zijn huis worden.

 

Braai

Of u de auto pakt om het woeste Karoo-terrein te verkennen of liever wandelend de natuur in trekt, zal afhankelijk zijn van de periode van uw Zuid-Afrika reis. In de zomermaanden (onze winter) kan de temperatuur de veertig graden overstijgen, ’s winters kunnen de nachten kouder dan het nulpunt worden. Het kan in ieder geval allebei. De terreinauto brengt u langs paden als de Fonteintjieskloof Trail, of de Nuweveld Mountains Trail.

 

Langs de stenen muur van de Klipspringerpas rijdt u vervolgens tot het Rooivalle uitkijkpunt. Te voet ontdekt u de Fossil­- en Bossie Trails, waarlangs originele fossielen zijn tentoongesteld. Picknicken doet u in Karoo National Park op z’n Zuid-Afrikaans: de Bulkraal- en Doornhoek-picknickplaatsen verwelkomen u graag bij een braai.

 

De echte wildliefhebber reserveert de vroege ochtend of late schemering voor de Lammertjiesleegte, met een grote kans om bergzebra’s, gemsbokken of hartebeesten te zien. Fotografeer met overgave zodat u het Karoo National Park niet snel meer vergeet.

Tijdens deze rondreis en bouwsteen reist u door Karoo NP
Zuid-Afrika-Graaf-Reinet
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Nationale Parken en Karoo

Zuid: Kaapstad, Tafelberg. West: Paternoster, vissersdorp. Zuid: Tulbagh, wijngebied > Beaufort-West, Karoo> Graaff-Reinet, historische gebouwen > Addo Elephant National Park, olifanten > Amakhala Game Reserve, safari.

Zuid-Afrika-Krugerpark-Safari-Lodge
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Country House en Safari Lodge

Zuid: Kaapstad Franschhoek, wijnlanden > Oudtshoorn Knysna, tuinroute > Oyster Bay. Midden: Durban > St. Lucia > Mkuze, wildpark. eSwatini (Swaziland): Mlilwane Wildlife Sanctuary. Noord: Krugerpark, Big Five > Hazyview, Panoramaroute.

elephants_walking_at_addo by NMBT_2
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Bouwsteen Zuid-Afrika: Karoo en safari in Addo

 

Van het historische stadje Graaff-Reinet naar Cradock. Oog in oog met Victoriaanse huizen en daarna op safari in het Addo Elephant National Park.