Golden Gate Highlands National Park

Het Golden Gate Highlands National Park in Zuid-Afrika

In het Golden Gate Highlands National Park lijkt het net alsof u in een levend schilderij rondloopt. Als er zonlicht over het ruwe oppervlak van de zandstenen rotsformaties glijdt, schittert en fonkelt het voorheen grauwe steen als een oranje, gele en rode diamant. Het Golden Gate Highlands National Park is een geliefd park in Vrijstaat, Zuid-Afrika.

 

Golden Gate

De naam Golden Gate is afgeleid van twee rotsen van honderd meter hoog aan weerszijden van de ingangsweg. De familie Van Reenen heeft het gebied eind negentiende eeuw vernoemd naar een gouden gloed die door zonlicht op de imposante toegangspoorten scheen. Die schittering is echter op veel zandformaties in het park te zien. Rijd tussen de uitgeslepen rotsen door en laat u verblinden door dit kleurrijke schouwspel! Door de hoge ligging kan dit een frisse tussenstop in uw Zuid-Afrika reis zijn: in de zomer is het hier aangenaam fris, in de winter kan de nachttemperatuur echter dalen tot -12 graden. Ooit hebben San-Bosjesmannen zich laten verjagen door de Sotho-stam, maar hun rotsschilderingen zijn voor altijd vereeuwigd. Ontdek de geheimen van het Golden Gate Highlands National Park.

 

Brandwag Rock & Ribbokkop

De betovering van de Golden Gate Highlands is het sterkste vanaf een van de vele uitkijkpunten. Het iconische Brandwag Rock heeft een gigantisch oppervlak van magische goudkleuringen, die fantastisch te zien zijn vanaf Ribbokkop, het hoogste punt van het park. Een rode, gele en paarse gloed transformeren het hele gebied tot een impressionistisch plaatje. Bovendien zijn dit soort uitkijkpunten uitstekend om wild te zien. Zebra’s, buffels, oribi’s en hartebeesten zijn hier geherintroduceerd. De Oribi Loop en de Blesbokroute zijn aanraders om dieren te observeren. U verkent het park lopend of met de auto, de Golden Gate Highlands zijn dag en nacht open voor bezoekers.

 

Vulture Restaurant

Het Vulture Restaurant klinkt als een eetgelegenheid. Dat is het ook, maar niet voor ons mensen. Op een hooggelegen bergplateau met een magisch uitzicht over de Golden Gate Highlands, is deze plek bijzonder omdat hier bedreigde lammergieren en Kaapse gieren in een beschermde omgeving van overgebleven karkassen kunnen eten. Het zijn karkassen van aangereden dieren of dood vee van omliggende boerderijen. Ook beslist een bezoekje waard, is het kerkhof van de familie Van Reenen, die het park zijn naam heeft gegeven. Als u van sportieve wandelingen houdt, om de natuur op zijn best te beleven, sluit u dan aan bij een Cathedral Cave hike: onder begeleiding van een gids trekt u vier uur het landschap door. Snuif de sfeer in dit park goed op, want zo mooi als hier, zijn de Zuid-Afrikaanse rotsen nergens.

Tijdens deze bouwstenen reist u door Golden Gate Highlands
shutterstock_142543636
Midden van Zuid-Afrika

Bouwsteen: Lesotho en Golden Gate Highlands

Lesotho en midden, Zuid-Afrika

 

Vertrek Bloemfontein > Malealea, Lesotho, op pony door natuur > speuren naar bavianen in Tsehlanyane Nationaal Park > wandeltochten vanuit Clarens > eind Johannesburg.

shutterstock_31471042
Midden van Zuid-Afrika

Bouwsteen: Golden Gate Highlands & Drakensbergen

Noord en midden, Zuid-Afrika

 

Vanuit Johannesburg in zuidelijke richting > Clarens, schitterende natuur > bergen en afwisselend landschap Drakensbergen > straatmarkten en stranden Durban.