Nieuwoudtville, Papkuilsfontein Guest Farm

Zuid-Afrika

Rustiek en bijzonder! Gerestaureerde, stenen huisjes op Papkuilsfontein Guest Farm zijn verschoond van alle moderne comfort en elektriciteit.

En daarom juist dè plek om het desolate landschap van de ruige Hantam-Karoo optimaal te ervaren. Niet verder vertellen, hoor!

Locatie

Papkuilsfontein Guest Farm ligt net buiten Nieuwoudtville, ten noorden van de Cederbergen, ingeklemd tussen het Nieuwoudtville Wild Flower Reservaat en de Botanische Tuinen van Hantam. Het robuuste en ongenaakbare landschap verandert elk jaar na hevige regenbuien in een immense zee van kleurrijke, wilde veldbloemen. Alle schakeringen geel, rood, paars en wit zover het oog reikt; de Hantam-Karoo vlakte ontwaakt en de lente regeert volop.

Accommodatie

Papkuilsfontein Guest Farm kent 6 bijzondere, oude huisjes, allemaal verschillend in grootte maar met hetzelfde karakter. Ze dragen klinkende namen als Rondekraal, De Hoop, Gert Boom, De Lande, Jan Voorman se Sinkhuis en Matjiesfontein.  Elk huisjes is compleet met een of meerdere slaapkamers, toilet, een badkamer met douche en/of ligbad, keukentje en veranda. Er is geen elektriciteit. Verwarming en koken gaat op gas en verlichting is met olielampen. Tijdens uw verblijf waant u zich in de tijd van de eerste pioniers aan het einde van de 19e eeuw. Ontbijt en diner is in restaurant Die Waenhuis, een voormalige schuur, waar ooit de paardenwagens stonden. In het bloeiseizoen van de wilde veldbloemen (augustus en september) is het restaurant ook open voor lunch en kunt u verse producten kopen van de boerderij. Vanaf het terras kijkt u uit over het weidse landschap.

Voorzieningen
  • Restaurant
  • Ontbijt en diner
  • Parkeergelegenheid bij huisje
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën