Bouwsteen Namakwaland en Cederbergen

Reis in de lente af naar Zuid-Afrika. De verlaten vlaktes van Namakwaland staan dan vol in bloei. Bloemen, madeliefjes en lelies zult u veelal zien. Namakwaland en de Cederbergen zijn provincies waar relatief weinig toeristen komen. Het zijn echter plaatjes om ontdekt te worden. Maak eindeloze wandelingen langs gekloofde, rode rotsen en kraakheldere rotspoeltjes. Hier komt u helemaal tot rust.

Bruisend Kaapstad
Rooibosthee in Clanwilliam
De bollenhoofdstad Niewoudtville
Eva-Madikwe-Game-Reserve(9)
Eva
Zuid-Afrika is een veelzijdig land dat je absoluut moet bezoeken vanwege het bruisende Kaapstad, spannende safari’s en prachtige kustlijnen.
Zuid-Afrika-Marakele-NP-Caroline_6_620038
Caroline
Tijdens een inspectiereis naar Zuid-Afrika is mijn liefde voor Afrika ontstaan. Het prachtige landschap, de mensen, de geuren en het heerlijke eten.
Een mooie klim op de zandduinen van Namibië
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.

Reis van dag tot dag: Namakwaland en Cederbergen

Dag 1  Kaapstad

Dag 2  Clanwilliam

Dag 3  Clanwilliam

Dag 4  Nieuwoudtville

 

Dag 5  Nieuwoudtville

Dag 6  Springbok

Dag 7  Vertrek Springbok

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Kaapstad

Op een half uur rijden van de luchthaven ligt het bruisende Kaapstad. Op Greenmarket Square vindt u de toeristische markt. Als u een souvenir voor thuis wilt kopen, slaagt u hier gegarandeerd. Het hart van Kaapstad is op Long Street. Struin langs de kledingetalages, drink een glaasje wijn onder een Victoriaans balkon en geniet van Afrikaanse livemuziek in het bekende restaurant: Mama Africa. Meer op zoek naar hippere bars en boetieks? Breng dan een bezoek aan Kloof Street, een mengelmoes van gezelligheid.

 

Overnachting in Kaapstad.

Inclusief transfer

Dag 2 Kaapstad – Clanwilliam

ca. 230 km / 3 uur

Zuid-Afrika-Cederbergen-Rotsen-1 Zuid-Afrika-Cederbergen-rotsschilderingen Zuid-Afrika-Cederbergen-Bomen

We verlaten Kaapstad en rijden naar het schilderachtige plaatsje Clanwilliam. Clanwilliam is gelegen aan de voet van de roestrode Cederbergen. Het is een van de oudste voortrekkersdorpjes van Zuid-Afrika. U vindt hier een aantal prachtige historische gebouwen. Sommige staan zelfs op de nationale erfgoedlijst, zoals het originele huis van de Jan Disselsvalleij boerderij, de Officierenresidentie en de Nederlands hervormde kerk.

 

Overnachting in Clanwilliam.

Inclusief ontbijt, huurauto

 

Dag 3 Clanwilliam

Bent u een theeliefhebber? De berghellingen van de Cederbergen zijn de enige plek ter wereld waar de rooibosplant kan groeien. Een bezoek aan de fabriek van de rooibos-theecoöperatie kunt u niet overslaan. U ziet hoe het proces van de theeproductie gaat en proeft rooibosthee die alleen hier zo lekker smaakt.

 

Maar natuurlijk is er meer! Het gebied leent zich voor prachtige wandeltochten. Meer dan tienduizend jaar geleden beschilderden de Bosjesmannen de wanden van de Cederberggrotten - en dat is vandaag nog steeds zichtbaar. Op uw wandeltocht passeert u gekloofde, rode rotsen en geniet u van de gevarieerde vegetatie. Bavianen, luipaarden en talloze vogelsoorten dwalen rond.

 

Overnachting in Clanwilliam.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Clanwilliam – Nieuwoudtville

ca. 100 km / 1,5 uur

Zuid-Afrika-NorthernCape-Namakwaland9_2 shutterstock_341826770(12)

Heerlijk rustig opstarten. Het is nog geen 100 km rijden naar Nieuwoudtville. Nieuwoudtville noemt zichzelf de bollenhoofstad van de wereld. Niet geheel onterecht gezien de aantallen en varianten bloemsoorten die hier groeien en bloeien. De fraaie exemplaren luisteren naar echte Afrikaanse namen als satynblom, rooikatstert en spogfluweeltje. Rondom Nieuwoudtville liggen grote en kleine natuurreservaten waar kloven, valleien en diverse type ecosystemen het landschap bepalen.

 

Overnachting in Nieuwoudtville.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 Nieuwoudtville

Een volle dag om optimaal te genieten van al die wonderlijke natuurschatten. Wat dacht u van een wandeling? Er zijn diverse routes uitgestippeld om het gebied in al zijn pracht te ervaren.

 

Overnachting in Nieuwoudtville.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 6 Nieuwoudtville - Springbok

ca. 300 km / 3,5 uur

shutterstock_341825843(11)

U reist door naar de Noordkaap van Zuid-Afrika. Op ongeveer 4 uur van Nieuwoudtville ligt Springbok. In de droge halfwoestijn van Namaqualand ligt Springbok. Een rustige stad waar u wandelt over Monument Street, het stadsmuseum in een oude synagoge bezoekt of de kopermijn waardoor de stad zo waardevol was. Het gebied lijkt onherbergzaam, maar de Tuin der Goden transformeert in augustus en september tot een kleurrijk bloementapijt met madeliefjes en lelies. In de vallei van de Noordkaap reist u gemakkelijk naar het Goegap Nature Reserve met wel zeshonderd verschillende bloemsoorten en dieren zoals duikers, bergzebra's en, u raadt het al, springbokken. Huur gerust een auto of 4x4 jeep om het gebied te verkennen, het uitzicht over Namaqualand is fenomenaal.

 

Overnachting in Nieuwoudtville.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 7 Vertrek Springbok

Alweer de laatste dag van deze bouwsteen. Verleng uw reis en reis verder de Noordkaap in. Hier vindt u bovendien de spectaculaire Augrabies watervallen. Een bezoek meer dan waard.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën