Rorke's Drift, Fugitives Drift Guest House

Zuid-Afrika

Overnacht in het oorspronkelijke huis van Johan Potgieter en zijn familie. In dit gebied van The Battlefields was hij een van de grootste verhalenvertellers. Het huis is sindsdien omgetoverd tot een zit- en eetkamer. De originele veranda’s zijn bewaard gebleven met uitzicht over de vlakte met Isandlwana in de verte. Het guesthouse heeft een klein aantal kamers. Vanaf de veranda’s bij de kamers kijk je uit over de tuin, waar ook het zwembad gelegen is.

Locatie

Fugitives’ Drift Guest House ligt op een natuurlijk erfgoed en kijkt uit op Isandlwana en de Oskarsberg bij Rorke’s Drift. Om hier te komen, moet je de laatste 5 kilometer over een onverhard pad sukkelen. Dat geeft al aan hoe ver je bent verwijderd van de bewoonde wereld. De serene stilte is voelbaar. Een passend eerbetoon aan alle soldaten en krijgers die het leven lieten in de bloederige gevechten tussen Britten, boeren en Zulu’s aan het einde van de negentiende eeuw. Om wilde dieren en vogels te bekijken, kan je hier ook door het reservaat heen wandelen.

Accommodatie

De rondvormige mainlodge is gebouwd in Zulu-stijl. Onder het hoge rieten dak vind je de receptie en de lounge. De grote ramen laten veel licht door. Vanaf het terras kijk je eindeloos ver over de vlakte.


Fugitives’ Drift Guest House heeft 6 gasthuiskamers die comfortabel en individueel zijn ingericht met airconditioning, plafondventilatoren, eigen badkamers met een douche en een bad, koffie- en theefaciliteiten en elektrische dekens.


De Guest House kamers zijn geschikt voor maximaal 2 personen en zijn beschikbaar met 2 aparte bedden of een kingsize bed. De kamers hebben een veranda met uitzicht op de tuin en het ‘bushveld’.

Voorzieningen
  • Gratis wifi
  • Restaurant        
  • Bar
  • Buitenzwembad
  • Tuin      
  • Excursiemogelijkheden                               
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën