Bouwsteen Battlefield-route

Kent u Shaka Zulu? Benieuwd waar de Boerenoorlogen over gingen? Tijdens deze reis door Vrijstaat en KwaZulu-Natal, krijgt u antwoord op deze vragen. De Battlefield route voert u langs plekken waar historische veldslagen hebben plaatsgevonden, zoals die bij Bloedrivier en Rorkes Drift. Gevechten tussen opstandige Boeren, Britse kolonisten en heldhaftige Zulu.

Terug in het verleden
Straatkunst in Johannesburg
Rijke geschiedenis
Eva-Madikwe-Game-Reserve(9)
Eva
Zuid-Afrika is een veelzijdig land dat je absoluut moet bezoeken vanwege het bruisende Kaapstad, spannende safari’s en prachtige kustlijnen.
Zuid-Afrika-Marakele-NP-Caroline_6_620038
Caroline
Tijdens een inspectiereis naar Zuid-Afrika is mijn liefde voor Afrika ontstaan. Het prachtige landschap, de mensen, de geuren en het heerlijke eten.
Een mooie klim op de zandduinen van Namibië
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.

Reis van dag tot dag: Battlefield-route

Dag 1             Durban

Dag 2             Dundee

Dag 3             Dundee

Dag 4             Johannesburg

Dag 5             Johannesburg

100% maat werk

Dag 1 Naar Durban

Durbans gouden zand schittert onder de zon aan de Golden Mile: een strandgebied tussen de hotels en de Indische Oceaan. Het is best een chaotische stad met musea en historische gebouwen. Er heerst een subtropisch klimaat met regelmatige regenval en veel zon: ideaal voor suikerrietplantages.

 

Overnachting in Durban.

Inclusief huurauto

Dag 2 Durban - Dundee

ca. 275 - 300 km / 3,5 uur

Een gedenkteken van de vele gevechten die hier hebben plaatsgevonden, Zululand, Zuid-Afrika

Er zijn twee wegen die u leiden naar Dundee. Kiest u voor een prachtig uitzicht op de Drakensbergen of reist u via de provinciale weg?

 

Informatie Dundee:

Dundee is een welvarende mijnbouwstad, gelegen in een vallei van de Biggarsberg en heeft zijn naam te danken aan een Schotse pionier. Het rotsige berglandschap met zijn glooiende heuvels deed hem denken aan thuis en zijn geboorteplaats Dundee. Vandaag de dag is landbouw de belangrijkste bron van inkomsten en herinneren slechts een aantal historische gebouwen, het interessante Talana Hill museum aan de tijd van vroeger.

 

Overnachting in Dundee.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 3 Dundee

De regio rondom Dundee is doorspekt met geschiedenis. Interessant om vandaag de Battlefield route te rijden. U komt langs plekken waar veldslagen tussen boeren, Britse kolonisten en de Zulu hebben plaatsgevonden. Bij Bloedrivier worden de gesneuvelden van de Slag bij Bloedrivier herdacht met 64 levensgrote bronzen ossenwagens.

 

Overnachting in Dundee.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Dundee - Johannesburg

ca. 380 km / 4,5 uur

Eten in de overdekte hallen The Sheds in Johannesburg, Zuid-Afrika Johannesburg Nelson Mandela Square (11) Johannesburg Nelson Mandela Centre of Memory (11)

Op weg naar het bruisende Johannesburg. Het is het financiële centrum van Zuid-Afrika, met hoge wolkenkrabbers en groene buitenwijken. Vanaf Constitution Hill heeft u een grandioos uitzicht, maar wordt u ook geraakt door de geschiedenis. In het Old Fort Prison Complex hebben onder meer Nelson Mandela en Mahatma Gandhi vastgezeten. Het Apartheidsmuseum staat bekend als het meest indrukwekkende museum van het land, en hier sluiten wij ons bij aan. In de buitenwijk Soweto heeft Nelson Mandela gewoond en zijn huis is te bewonderen. De krottenwijken, muziek en het Afrikaanse straatleven vormen een levendig geheel dat u onder begeleiding van een lokale gids op de fiets kunt bezoeken. Zo ervaart u Zuid-Afrika's mix van arm en rijk op een bijzondere manier.

 

Overnachting in Johannesburg

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 Johannesburg

Blijft u nog een dagje langer in Johannesburg? Het is een mooi moment om te fietsen in Soweto. U komt langs het oude huis van Nelson Mandela en leert meer over de geschiedenis.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën