Boek voor 30 april en annuleer kosteloos tot wel 6 weken voor vertrekLees meer

Reisverhalen en blogs Myanmar

Onze medewerkers reizen regelmatig naar Myanmar voor inspectie, maar zijn ook voor u op zoek naar de mooiste reisbelevenissen. Unieke plekjes of bijzondere bezienswaardigheden. Deze vindt u weer terug op onze website. Onze klanten sturen ons vaak prachtige reisverhalen over de reisavonturen in Myanmar. Laat u inspireren door onderstaande belevenissen!

Mijn inspectiereis naar Myanmar
Michelle

Mijn inspectiereis naar Myanmar

Michelle Myanmar 27-3-2018

Afgelopen november ben ik voor Van Verre op reis geweest naar het mooie Myanmar. Uiteraard vond ik dit in eerste instantie best spannend. Helemaal gezien de situatie in Myanmar op dit moment, en daarbij ging ik ook nog alleen op reis. Ik heb me geen moment onveilig gevoeld en ook van de situatie op dit moment met de vluchtelingen heb ik niets meegekregen. 

Boedhabeelden Sagaing in Myanmar
Emmy Nijman

Wie herkent dit? Kinderklasje in Myanmar zingt een heel bekend liedje!

Emmy Nijman Myanmar 10-7-2017

Ik was een paar dagen in Mandalay en bezocht Sagaing, even buiten de stad. Sagaing is één van de voormalige koningssteden uit het verre verleden. Mijn chauffeur bracht me tot aan de top, naar de prachtige Swan Oo Pon Nya Shin-pagode.Daar was een aantal moeders met kroost gezellig samen. En tot mijn verbazing hoor ik een heel bekend kinderliedje. Zo bijzonder!

Top 5 plaatsen in Myanmar (Birma)
Renée Bulthuis

Top 5 plaatsen in Myanmar (Birma)

Renée Bulthuis Myanmar 21-2-2017

Er is echt ontzettend veel te zien en te doen tijdens een rondreis Myanmar. Om echt het hele land te kunnen zien (waar het voor toeristen toegankelijk is om te reizen), heeft u toch wel 4 weken of langer de tijd nodig.

Spectaculaire treinreis in Myanmar
Renée Bulthuis

Spectaculaire treinreis in Myanmar

Renée Bulthuis Myanmar 19-9-2016

Een beleving is de treinreis in Myanmar zeker! Voor de trein bij de brug komt, slingert hij zigzaggend naar beneden. U ziet de brug dan al liggen. Iedereen rent van de ene kant van de trein naar de andere kant om steeds een glimp te kunnen opvangen van de imposante brug. Eenmaal aangekomen bij de kloof rijdt de trein stapvoets de kloof over: spectaculair! Wat een enorme diepte!

Loikaw, meer dan alleen de langnekstammen!
Renée Bulthuis

Loikaw, meer dan alleen de langnekstammen!

Renée Bulthuis Myanmar 6-7-2016

Voor Van Verre heb ik een prachtige inspectiereis naar het nog niet zo bekende Myanmar mogen maken. Ook voor mij was dit een bestemming waar ik nog nooit was geweest, maar altijd erg benieuwd naar was. Onder andere ook Loikaw met een bezoek aan de Padaung stammen (de vrouwen met de ringen om hun nek, ook wel langnekstammen genoemd) trok wel mijn interesse om te bezoeken. Loikaw blijkt nog veel meer te bieden te hebben dan alleen een bezoek aan de Padaung stammen!

Birmese make-up: Thanaka!
Emmy Nijman

Birmese make-up: Thanaka!

Emmy Nijman Myanmar 25-6-2016

Je blijft je verwonderen als je door Myanmar reist: bijna alle meisjes en vrouwen (soms ook jongens) brengen thanakapoeder op hun gezicht aan. En dit kan zeer fotogenieke beelden opleveren (vraag altijd even of het goed is als je een foto maakt). Je ziet dit alleen in Myanmar, uniek dus. Maar wat is thanaka?

Een geweldige reis naar Myanmar!
Redactie

Een geweldige reis naar Myanmar!

Redactie Myanmar 11-12-2015

Een week geleden zijn wij teruggekeerd van onze – bij jullie geregelde - vakantie in Myanmar. De reis was in één woord geweldig! Wat een mooi land, wat een lieve mensen. We zijn blij dat we nú zijn gegaan want we denken wel dat het de komende jaren flink zal veranderen. We vonden het betoverend mooi, een reis om nooit te vergeten. Een dikke 10 dus!

 

Reisverslag familie Rubens
Redactie

Reisverslag familie Rubens

Redactie Myanmar 28-4-2015

Wij zijn terug van een prachtige rondreis door Myanmar. Dankzij de goede organisatie van Van Verre is dit een onvergetelijke reiservaring geweest. Vriendelijke, stipte en zorgzame chauffeurs, propere voertuigen met airco, altijd koud water bij de hand, privéboten en zeer goede hotels.

Reisverslag mevrouw Wolsink
Redactie

Reisverslag mevrouw Wolsink

Redactie Myanmar 15-4-2015

Van 16 maart tot 4 april ben ik samen met mijn dochter met van Verre naar het prachtige Myanmar geweest. Na Laos, Cambodja en Vietnam was dit weer een nieuwe ervaring in een duidelijk ander land. Ten eerste omdat er veel minder Engels wordt gesproken door de bevolking blijft het contact wat oppervlakkiger, maar de bevolking is erg vriendelijk en behulpzaam, de lach voor toeristen is eindeloos. Ook de vele tempels en Boeddha's maken dat veel te zien, te ontdekken en te bewonderen valt.