Verre reizen blog Indonesië

Onze medewerkers reizen regelmatig naar Indonesië voor inspectie, maar zijn ook voor u op zoek naar de mooiste reisbelevenissen. Unieke plekjes of bijzondere bezienswaardigheden. Deze vindt u weer terug op onze website. Onze klanten sturen ons vaak prachtige reisverhalen over de reisavonturen in Indonesië. Laat u inspireren door onderstaande belevenissen!

Natuur tijdens treinreis over Java
Jan Kesteloo

Reizen naar Indonesië: op zoek naar familiegeschiedenis (deel 4)

Jan Kesteloo Indonesie 13-5-2018

De trein arriveert prima op tijd. Ik zoek mijn wagon op en loop naar mijn vaste plaats. Een plekje aan het raam met rechts de bergen en links de kust. De trein is in ieder geval een stuk koeler dan buiten maar ik snap niet dat ik iets warms mee moest nemen. Ik zit in een executive coupé met slaapstoelen en voetensteunen, er liggen kussentjes en voldoende beenruimte waarvan de KLM nog iets van kan leren. De trein zoeft door het groene landschap wat zich afwisselt met groene sawa’s en oerwouden met teakbomen en klapperbomen vol met vruchten.

Bij de Borobudur op Java
Jan Kesteloo

Reizen naar Indonesië: op zoek naar familiegeschiedenis (deel 3)

Jan Kesteloo Indonesie 11-5-2018

De rit naar de Borrobudur is maar een klein uurtje inclusief de tussenstop bij de baboe die vandaag mijn vuile was te verstouwen krijgt. Ondanks dat we al vroeg aankomen bij de Borrobudur zien we al een behoorlijke drukte van vooral schoolgaande kinderen. Ik merk direct dat vele ogen op mij gericht zijn. Ik denk: ontspan en geniet, ik kijk ook naar hen. Ik loop eerst even naar de plattegrond van het complex om te zien waar ik ben en welke route ik wil lopen

De zonsopgang bij de Bromo vulkaan
Jan Kesteloo

Reizen naar Indonesië: op zoek naar familiegeschiedenis (deel 2)

Jan Kesteloo Indonesie 9-5-2018

Het is zaterdag ochtend. Ik ben om 02.30 opgestaan om te vertrekken naar een zonsopgang op de Bromo. Om 03.00 uur werd ik opgepikt door een Four-wheel drive Toyota. Als je denkt dat je de enige bent op deze tour dan kom je zwaar bedrogen uit. Ik denk dat ‘s ochtend een kleine duizend van deze 4-wheels naar boven hachelen. Met ongeveer net zo veel brommers en motoren. Na een hobbelige reis van 1 uur met mijn jeep kwam in om 04.00 uur aan. Nu hoefde ik nog maar 200 meter te lopen. Momenteel zit ik op het hoogste punt op een soort uitkijkpunt.

Reizen naar Indonesië: op zoek naar familiegeschiedenis (deel 1)
Jan Kesteloo

Reizen naar Indonesië: op zoek naar familiegeschiedenis (deel 1)

Jan Kesteloo Indonesie 8-5-2018

Vandaag vertrek ik naar Surabaya, Indonesië Java, het land waar mijn grootouders en mijn vader en zijn zus sinds begin 1936 hebben gewoond en geleefd. Ik ga dus op zoek naar een stuk geschiedenis over het reilen en zeilen van mijn grootouders en mijn vader gedurende hun verblijf op Java.

Wat zijn de mooiste stranden van Indonesie?
Irene Dijkstra

Wat zijn de mooiste stranden van Indonesie?

Irene Dijkstra Indonesie 5-4-2018

Als u aan stranden in Indonesië denkt, komt u waarschijnlijk al snel uit op Bali en misschien Gili Trawangan. Veel mooie stranden op Bali zijn alleen al erg druk. Toch zijn er ook nog plekjes in Indonesië waar prachtige stranden zijn waar nog niet zoveel toeristen komen.

Strand Sulawesi
Irene Dijkstra

Buton: een nog onontdekt eiland bij Sulawesi

Irene Dijkstra Indonesie 22-3-2018

Er zijn meerdere eilanden bij Sulawesi. De bekendeste eilanden bij Sulawesi zijn de Togian eilanden, maar een nog onbekend eiland is Buton vlak voor de zuidoostkust van Sulawesi. Er gaan weinig toeristen heen, ik ben er in ieder geval geen één tegengekomen tijdens mijn verblijf op Buton.

Koraal adoptie bij Lovina op Bali
Ilse Klein

Koraal adoptie bij Lovina op Bali

Ilse Klein Indonesie 1-12-2017

Altijd al gefascineerd geweest van de onderwaterwereld? Dan kunt u nu een steentje bijdragen aan het behoud en opbouw van het prachtige koraal. Nadat vissers jaren geleden met dynamiet visten en er daardoor helaas veel koraal bij Lovina Beach is verwoest heeft men het initiatief genomen om het koraal te herstellen.

Papoea's op Irian Jaya
Irene Dijkstra

Terug in de tijd naar de Baliemvallei

Irene Dijkstra Indonesie 21-11-2017

Ik blijf het zeggen: als u in de Baliemvallei aankomt, lijkt het wel alsof u met een tijdcapsule bent verplaatst. Het is ongelooflijk dat mensen nog zo leven. Natuurlijk loopt niet iedereen meer in een peniskoker en een grasrokje. Maar net zoals wij voor de kerst een leuk jurkje en een net overhemd aantrekken, zo doen de mensen hier hun traditionele kleding aan bij festiviteiten. Het leukste is om een varkensfeest te laten organiseren. Daarbij komen mensen uit diverse dorpen uit de omgeving om mee te zingen, te dansen en natuurlijk te genieten van het vers bereide varken.

Zeker doen: stap in de becak!
Emmy Nijman

Zeker doen: stap in de becak!

Emmy Nijman Indonesie 10-10-2017

Waar u ook bent:  neem eens een becak (fietstaxi). Het is een heel leuke manier om een plaats te verkennen. Niet vergeten: tawarren (onderhandelen).

Duikvakantie Bali
Lara Huisenga

Dit zijn de mooiste duiklocaties bij Bali

Lara Huisenga Indonesie 8-8-2017

Bali staat bekend om de prachtige rijstveleden en boeiende cultuur, maar het is ook heel leuk om een duikvakantie op Bali te doen. U kunt ter plaatse een duikcursus doen, maar ook als ervaren duiker zijn er prachtige duiklocaties. De mooiste duiklocaties bij Bali heb ik voor u op een rij gezet!

 

De Green Canyon bij Pangandaran op Java
Britt Dekker

5 redenen om naar Pangandaran op Java te reizen

Britt Dekker Indonesie 13-6-2017

Het eiland Java heb ik al meerdere keren bezocht, maar iedere keer dat ik terugging ontdekte ik weer nieuwe, prachtige plekken. Java staat vooral bekend om de prachtige tempels, de koloniale gebouwen, het lekkere eten en de vriendelijke bevolking. Als ik droom over Java dan komt er bij mij 1 plaats op in mijn gedachte en dat is Pangandaran. Pangandaran ligt aan de zuidkust van midden Java. Het was vroeger een klein vissersdorpje waar alleen becaks mochten rijden.

Indonesie luchtvaartmaatschappij
Renée Bulthuis

Kun je rechtstreeks vliegen naar Indonesie?

Renée Bulthuis Indonesie 6-6-2017

Vaak horen wij van onze klanten dat ze graag rechtstreeks willen vliegen. Eigenlijk is er maar één luchtvaartmaatschappij die rechtstreeks en non-stop naar Indonesië (Java, Jakarta) vliegt vanaf Amsterdam en dat is Garuda Indonesia, de nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië.

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.