Verre reizen blog Indonesië

Onze medewerkers reizen regelmatig naar Indonesië voor inspectie, maar zijn ook voor u op zoek naar de mooiste reisbelevenissen. Unieke plekjes of bijzondere bezienswaardigheden. Deze vindt u weer terug op onze website. Onze klanten sturen ons vaak prachtige reisverhalen over de reisavonturen in Indonesië. Laat u inspireren door onderstaande belevenissen!

Ongerept Seram (de Molukken) – Tips voor jouw bezoek
Melany, Van Verre

Ongerept Seram (de Molukken) – Tips voor jouw bezoek

Melany, Van Verre Indonesie 16-5-2024

De Molukken, gelegen tussen Sulawesi en Papoea, kent tientallen eilanden. Veel Nederlanders kennen de Molukken door de geschiedenis van de Molukken met Nederland. Op diverse eilanden, zoals Ambon en Saparua, zie je ook nog veel oude forten en kerkjes terug uit de Nederlands koloniale tijd. Maar wat veel reizigers alleen niet weten, is dat de Molukken nog veel meer te bieden hebben. Dat ontdekte ik tijdens mijn rondreis over deze bijzondere eilandengroep, waarbij ik onder andere het grote eiland Seram bezocht. Op slechts 2 uur varen met de fast ferry vanaf hoofdeiland Ambon. Vooraf kon ik mij weinig voorstellen van het eiland, maar wat heeft Seram mij verrast!

Duiken Nusa Lembongan
Irene, Van Verre

Geheime plekjes op Bali

Irene, Van Verre Indonesie 17-5-2023

Wil je op rondreis door Indonesië, maar liever niet naar Bali omdat het té toeristisch is? Er zijn inderdaad veel plekken waar het heel druk is, maar sla Bali zeker niet over, ook als je van het pure, authentieke Indonesië houdt. Er zijn nog zoveel mooie, geheime plekjes op Bali. We delen een paar tips.

Duiken Nusa Lembongan
Melany, Van Verre

De onderwaterwereld rondom de Nusa-eilanden

Melany, Van Verre Indonesie 24-2-2023

Als fanatiek hobby duiker ga ik altijd op zoek naar de mooiste duikspots op de bestemming waar ik naartoe reis. Rondom Bali vind je de kleurrijke en diverse onderwaterwereld bij Nusa Lembongan en Nusa Penida. De Nusa-eilanden zijn tropische eilandjes waar je vanaf Bali in een half uurtje heen vaart. Maar wat voor bijzondere en kleurrijke vissen kun je hier allemaal verwachten onderwater?

Blije chauffeurs op Java
Emmy, Van Verre

Blije chauffeurs op Java

Emmy, Van Verre Indonesie 19-11-2020

Onze chauffeur Rudi Juned is blij met de hulp vanuit Nederland. Hij is de spreekbuis van de groep chauffeurs op Java, die voor Van Verre werkt. Oprichter Emmy Nijman zocht contact met Rudi en vroeg hem hoe hij de coronatijd doorkomt. 

Prachtige bounty eilandjes bij Lombok
Lara, Van Verre

Prachtige bounty eilandjes bij Lombok

Lara, Van Verre Indonesie 24-7-2020

Ontdek de verschillende eilanden bij Lombok: de Gili's. De bekende noordelijke Gili-eilanden zijn Gili Trawangan, Gili Air en Gili Meno, en de rustige zuidelijke eilanden zijn Gili Asahan en Gili Gede. Elk eiland is anders en daarmee voor iedereen een eiland dat op de wensen aansluit. 

Bounty strand voor Padang - Sumatra
Melany, Van Verre

De 5 mooiste stranden van Sumatra

Melany, Van Verre Indonesie 17-7-2020

Om je rondreis over Sumatra op een bounty strand af te sluiten, hoef je helemaal niet naar Bali te vliegen. Sumatra heeft zelf ook veel mooie stranden te bieden. In dit blog lees je over verschillende strandbestemmingen bij Sumatra en hoe je deze kan combineren tijdens jouw rondreis. 

Bali bezoeken als homoseksueel
Wim, Van Verre

Bali bezoeken als homoseksueel

Wim, Van Verre Indonesie 16-7-2020

In Indonesië is homeseksualiteit legaal, maar het wordt nog niet altijd als normaal gezien door de bevolking. Tijdens een rondreis op het eiland Bali heeft collega Wim met zijn vriend mogen ervaren hoe vriendelijk de bevolking hier is en hoe mooi de omgeving is. Een eiland waar je kan zijn wie je bent!

Glamping op Bali
Manon, Van Verre

Glamping op Bali

Manon, Van Verre Indonesie 29-6-2020

Glamping vakanties is het helemaal. Ook op Bali kun je in een luxe tent slapen met het mooiste uitzicht. Collega Manon heeft op verschillende glampings mogen slapen en was als een niet kampeerder erg tevreden over haar glamping ervaring in Indonesië. 

Dagboekverhalen van Nederlands-Indië
Emmy, Van Verre

Dagboekverhalen van Nederlands-Indië

Emmy, Van Verre Indonesie 6-5-2020

Wat een bijzonder verhaal vertelde mijn klant Sanne Biesheuvel mij, toen ze begin maart bij mij op kantoor kwam. Zij vertelde het verhaal van haar vader, die Indië-veteraan was in de woelige periode na WOII. Benieuwd waarom dit verhaal zoveel indruk op mij maakte?

Dé 6 hoogtepunten van Nusa Penida
Lisanne, Van Verre

Dé 6 hoogtepunten van Nusa Penida

Lisanne, Van Verre Indonesie 3-5-2019

Nusa Penida heeft mijn hart gestolen. De sfeer is hier anders dan op het vasteland. Het eiland is puur en ongerept en ontzettend groen. De kliffen zijn spectaculair en het water blauw. Echt een droom!

Ik neem je mee langs de hoogtepunten van Nusa Penida.

Indonesië - Munduk
Manon, Van Verre

Mijn 7 Indonesië tips

Manon, Van Verre Indonesie 18-2-2019

Als ik op reis ga wil ik in contact komen met de lokale bevolking, de meest bijzondere plekjes ontdekken en het staat hoog op mijn lijstje om alle 7 wereldwonderen te bezoeken.

Ik denk nog vaak terug aan mijn laatste rondreis door Indonesië. Ik bezocht de eilanden Sumatra, Java en Bali. Wat is Indonesië een bijzonder en divers land. Ik heb mijn 7 favoriete plekjes op een rij gezet. Ik hoop dat je wat hebt aan deze Indonesië tips.

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen