Boek voor 30 april en annuleer kosteloos tot wel 6 weken voor vertrekLees meer

Reisverhalen en blog Laos

Onze medewerkers reizen regelmatig naar Laos voor inspectie, maar zijn ook voor u op zoek naar de mooiste reisbelevenissen. Unieke plekjes of bijzondere bezienswaardigheden. Deze vindt u weer terug op onze website. Onze klanten sturen ons vaak prachtige reisverhalen over de reisavonturen in Laos. Laat u inspireren door onderstaande belevenissen!

Bolaven Plateau, Laos
Kim, Van Verre

5 redenen om naar Zuid-Laos te gaan!

Kim, Van Verre Laos 29-4-2019

Laos, een prachtige stukje Azië. Tijdens mijn inspectiereis dit jaar, ben ik voor Van Verre naar het zuiden van Laos gereisd en dit gedeelte heeft mij verrast! Ik heb 5 reden op een rij gezet om Zuid-Laos zeker te bezoeken.

Irene Dijkstra

6 bijzondere slaaplekken in Laos

Irene Dijkstra Laos 27-6-2017

Ik heb tijdens mijn rondreis door Laos veel bijzondere plekken ontdekt om te overnachten.  Ga bijvoorbeeld overnachten op de Mekong rivier of overnacht in een voormalig koninklijk paleis in Luang Prabang. 

Een hele belevenis om nog vaak aan terug te denken.

Fietsen in Laos
Irene Dijkstra

Must-sees en must-do’s in Laos

Irene Dijkstra Laos 20-4-2017

Laos wordt vaak gezien als een leuke toevoeging voor een reis naar Thailand, Cambodja of Vietnam. En dat kan prima, maar Laos is ook leuk als bestemming op zich! Er is zo ontzettend veel te zien en te doen!

Laos is Zennnn
Susan Watertor

Laos is Zennnn

Susan Watertor Laos 17-11-2016

Toen ontdekte ik Laos… Vanaf het moment dat ik voet op Laotiaanse bodem zette viel de gejaagdheid van me af en dompelde ik onder in voor mij, ongekende, serene rust. Wauw! Dat had ik nog nooit eerder zo ervaren. Tijdens mijn reis door dit pure land ging ik er meer en meer van houden.

Heilige reis over de Mekong
Redactie

Heilige reis over de Mekong

Redactie Laos 15-9-2015

Journalist Jaap van Splunter beleefde een bijzonder avontuur in Laos met Van Verre Reizen. Een boottocht over de Mekong rivier in het zuiden van Laos.
Lees zijn verslag welke ook is gepubliceerd in diverse regionale dagbladen.

Varen op de Mekongrivier in Laos
Susan Watertor

Varen op de Mekongrivier in Laos

Susan Watertor Laos 17-3-2015

De manier om Laos te ontdekken: een prachtige boottocht maken op de Mekong! Tijdens mijn inspectiereis voor Van Verre in het ongerepte Laos heb ik genoten van de weelderig begroeide bergen en kleine dorpen langs de oever van de Mekong. 

Op bezoek bij onbekende bergstammen in Laos
Susan Watertor

Op bezoek bij onbekende bergstammen in Laos

Susan Watertor Laos 7-5-2014

Als ik op reis ga, wil ik zoveel mogelijk zelf mijn weg zoeken zodat ik de mooiste plekjes kan vinden buiten de gebaande ‘toeristische’ paden. In Laos is gebleken dat dat niet altijd gemakkelijk is. Vervoer is hierbij het struikelblok. Toen ik in het noorden van Laos op inspectie was voor Van Verre wilde ik graag de bergstammen bezoeken die daar hoog in de bergen leven. Daar gaat geen bus naar toe! 

Ongerept Zuid-Laos
Irene

Ongerept Zuid-Laos

Irene Laos 24-1-2014

Zuid Laos, tot voor kort bij mij onbekend, maar nu erg bemind! Het land Laos is nog vrij onbekend, en minder bezocht door toeristen dan de buurlanden Cambodja en Thailand. Eigenlijk is dat onterecht, want Laos is leuk en mooi. De sfeer is er heerlijk, de mensen zijn er vriendelijk, het eten is lekker en bovendien goedkoop.