Top 5 plaatsen in Myanmar (Birma)
Renee2

Top 5 plaatsen in Myanmar (Birma)

Renée Bulthuis Algemeen 21-2-2017

Wat zijn de 5 belangrijkste of mooiste plekken op Myanmar die u eigenlijk gezien moet hebben?

 

Er is echt ontzettend veel te zien en te doen tijdens een rondreis Myanmar. Om echt het hele land te kunnen zien (waar het voor toeristen toegankelijk is om te reizen), heeft u toch wel 4 weken of langer de tijd nodig. Ik, en zoals vele andere reizigers met mij, hebben vaak maar twee of drie weken de tijd tijdens de vakantie. En daarmee komt natuurlijk gelijk de vraag, wat moet ik in ieder geval gezien hebben tijdens mijn reis door Myanmar?

 

Dit is mijn top 5 van plaatsen die u echt gezien moet hebben wanneer u naar Myanmar reist.

 

Bagan

Een echt must-see tijdens uw rondreis Myanmar is een bezoek aan Bagan! U vindt er de meeste boeddhistische tempels, ruines en stoepa’s ter wereld! Er zijn ruim 4400 tempels en pagodes in een gebied van 42 vierkante kilometer, de Bagan Archaeological Zone. Vanaf sommige tempels heeft u een prachtig uitzicht over de vlakte. Zeker met zonsondergang (als de weergoden mee zitten) heeft u een adembenemend uitzicht.

Tip: ga het gebied per fiets verkennen. Bijna alle hotels verhuren wel fietsen of anders zijn er genoeg fietsverhuurbedrijfjes waar u een fiets kunt huren voor een dag.

 

Yangon

Hier vindt u één van de mooiste pagodes van Myanmar, de Shwedagon Pagode. De tempel is bedekt met 50.000 kilo bladgoud en duizenden edelstenen. Aan het einde van de middag glinstert de grootste goudreserve ter wereld in de ondergaande zon. Tip: bezoek de Shwedagon Pagode in de avond, de tempel is dan prachtig verlicht.

 

Inle Lake

Het Inle Lake is is een van de meest bijzondere plekken van Azië, zo’n meer treft u nergens anders aan. Het is gelegen in het midden van het land, op 900 meter boven zeeniveau. De lokale bevolking verbouwt hier groenten in de drijvende tuinen die in het meer gelegen zijn. De vissers op het meer vissen niet met hun armen, maar met hun benen. Op deze manier hebben ze hun handen vrij om het visnet uit te gooien of op te halen. Prachtig om te zien!

Tip: In de omgeving van het Inle Lake is ook nog genoeg te zien. Bezoek ook zeker Indain en Kakku, beide zijn zeer mooie pagode-complexen.

 

Mandalay

Mandalay zelf is al de moeite waard om te bezoeken met Mandalay Hill (vanaf hier heeft u een mooi uitzicht over de stad), Kuthodaw-pagode (hier vindt u ’s werelds grootste boek) en de Shwenandaw-klooster (teak-houten klooster met prachtige houtsnijwerken), maar de omgeving van Mandalay is ook zeker de moeite waard! Vanuit Mandalay kunt u uitstapjes maken richting Mingun, Amarapura en Inwa.

Tip: bdezoek de U Bein Bridge bij Amarapura tijdens zonsondergang, u kunt hier dan de meest prachtige foto’s maken. Fototoestel in de aanslag dus!

 

Ngapali Beach

Om de reis af te sluiten met een strandvakantie is Ngapali Beach zeker aan te raden. Het strand is wel alleen per vliegtuig te bereiken, u vliegt aan op de luchthaven van Thandwe. Het strand is in 2016 zelfs door Tripadvisor uitgeroepen tot het mooiste strand van Azië! Let wel op; dit strand is niet het gehele jaar geopend. Alleen in de periode van oktober tot en met mei kunt u hier verblijven. In verband met het regenseizoen (wat er aan de kust hevig aan toe kan gaan) zijn alle hotels en de stranden gesloten.

 

Bekijk alle reizen naar Myanmar.

 

Lees meer blogs over Myanmar.