Blog Nieuw-Zeeland

Laat u inspireren met de mooiste reisbelevenissen van onze specialisten. Ontdek unieke plekjes, mooie reisroutes en neem alvast een kijkje in het leven van Nieuw-Zeeland.

Walvissen spotten bij Kaikoura
Chantal, Van Verre

Walvissen spotten bij Kaikoura

Chantal, Van Verre Nieuw-Zeeland 14-12-2021

Al weken van tevoren was ik de site aan het volgen over de walvissen en orka’s bij Kaikoura; deze dieren stonden zo hoog op mijn lijstje om een keer in het wild te zien! Voor de kust van Kaikoura, op het Zuidereiland, komen met grote regelmaat potvissen en bultruggen, orka’s en dolfijnen voor.

Rondreis langs de hoogtepunten van het Zuidereiland
Redactie, Van Verre

Rondreis langs de hoogtepunten van het Zuidereiland

Redactie, Van Verre Nieuw-Zeeland 7-7-2021

Net als velen vind ik Nieuw-Zeeland het mooiste land wat ik gezien heb. De natuur is zo verschillend en zo spectaculair, je valt van de ene verbazing in de andere. Van tropische baaien met palmbomen en kristalhelder water naar enorme steile, grillige rotsformaties en naar turquoise meren met besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. Ik neem je hieronder mee langs mijn top 10 hoogtepunten.

Bucketlist: een helivlucht naar de Frans Jozef Gletsjer
Redactie, Van Verre

Bucketlist: een helivlucht naar de Frans Jozef Gletsjer

Redactie, Van Verre Nieuw-Zeeland 21-6-2021

De Franz Josef-gletsjer en de Fox-gletsjer zijn de bekendste gletsjers van Nieuw-Zeeland. Mijn persoonlijke favoriet is absoluut de Franz Josef! Deze imposante gletsjer ligt samen met nog 60 kleinere gletsjers in het prachtige Westland National Park, gelegen in het westen van het Zuidereiland. Ik hem hem beklommen en vertel je er graag meer over in mijn blog.