Blog Nieuw-Zeeland

Laat u inspireren met de mooiste reisbelevenissen van onze specialisten. Ontdek unieke plekjes, mooie reisroutes en neem alvast een kijkje in het leven van Nieuw-Zeeland.

Op bezoek bij de Hobbits
Melany, Van Verre

Op bezoek bij de Hobbits

Melany, Van Verre Nieuw-Zeeland 25-2-2022

De natuur op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland is zo indrukwekkend, dat je soms niet weet waar je moet kijken en het gevoel krijgt dat je terecht bent gekomen op een filmlocatie. Soms is dat ook echt zo, zoals filmlocaties van The Lord of the Rings en The Hobbit.

Ontdek de hoogtepunten van het Noordereiland in 2 weken
Melany, Van Verre

Ontdek de hoogtepunten van het Noordereiland in 2 weken

Melany, Van Verre Nieuw-Zeeland 14-12-2021

Spuitende geisers, besneeuwde bergtoppen, paradijselijke stranden en gekleurde meren: dit zijn nog maar een paar beelden die je tegen kunt komen op het Noordereiland. Ik neem je mee langs de hoogtepunten die niet mogen ontbreken tijdens een 2-weekse rondreis over het Noordereiland en ik vertel je over de must see’s onderweg.

Walvissen spotten bij Kaikoura
Chantal, Van Verre

Walvissen spotten bij Kaikoura

Chantal, Van Verre Nieuw-Zeeland 14-12-2021

Al weken van tevoren was ik de site aan het volgen over de walvissen en orka’s bij Kaikoura; deze dieren stonden zo hoog op mijn lijstje om een keer in het wild te zien! Voor de kust van Kaikoura, op het Zuidereiland, komen met grote regelmaat potvissen en bultruggen, orka’s en dolfijnen voor.

Rondreis langs de hoogtepunten van het Zuidereiland
Astrid, Van Verre

Rondreis langs de hoogtepunten van het Zuidereiland

Astrid, Van Verre Nieuw-Zeeland 7-7-2021

Net als velen vind ik Nieuw-Zeeland het mooiste land wat ik gezien heb. De natuur is zo verschillend en zo spectaculair, je valt van de ene verbazing in de andere. Van tropische baaien met palmbomen en kristalhelder water naar enorme steile, grillige rotsformaties en naar turquoise meren met besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. Ik neem je hieronder mee langs mijn top 10 hoogtepunten.

Bucketlist: een helivlucht naar de Frans Jozef Gletsjer
Astrid, Van Verre

Bucketlist: een helivlucht naar de Frans Jozef Gletsjer

Astrid, Van Verre Nieuw-Zeeland 21-6-2021

De Franz Josef-gletsjer en de Fox-gletsjer zijn de bekendste gletsjers van Nieuw-Zeeland. Mijn persoonlijke favoriet is absoluut de Franz Josef! Deze imposante gletsjer ligt samen met nog 60 kleinere gletsjers in het prachtige Westland National Park, gelegen in het westen van het Zuidereiland. Ik hem hem beklommen en vertel je er graag meer over in mijn blog.