Blog Zuid-Afrika

Onze landendeskundigen reizen regelmatig naar Zuid-Afrika voor inspectie, maar zijn ook voor u op zoek naar de mooiste reisbelevenissen. Unieke plekjes of bijzondere bezienswaardigheden. Laat u inspireren door onderstaande belevenissen!

Safari in  Amakhala wildreservaat
Sharon Schravemade

Big five spotten in het Amakhala wildreservaat in Zuid-Afrika

Sharon Schravemade Zuid-Afrika 30-5-2017

Wie Zuid-Afrika zegt, denkt gelijk aan de prachtige wildparken die het land rijk is. Op safari gaan is dan ook een must wanneer u dit indrukwekkende land gaat bezoeken. De meeste reizigers kennen het Kruger National Park, maar Zuid-Afrika heeft nog zoveel meer mooie wildparken te bieden.

Wijn Kaapstad
Ingrid Ypema

De vier leukste activiteiten rondom Kaapstad

Ingrid Ypema Zuid-Afrika 23-5-2017

Kaapstad is een van de meest bruisende steden er wereld. Het is ‘hot’ en biedt voor zowel jong als oud heel veel afwisseling. Iedereen kent de Tafelberg, het Kaapse Schiereiland en de wijnstreek, plaatsen die natuurlijk niet mogen ontbreken tijdens een vakantie door Zuid-Afrika. Er zijn meer activiteiten te ondernemen en ik heb de vier leukste voor u op een rijtje gezet. Lees even mee.

Gnoe safari Zuid-Afrika
Martin van Amersfoorth

Geen Big Five, maar de Ugly Five

Martin van Amersfoorth Zuid-Afrika 21-3-2017

Afrika is safari en wellicht heeft u in dat verband al eens gehoord van de Big Five? Het zijn de vijf gevaarlijkste wilde dieren waarop vroeger werd gejaagd: olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel.

Indrukwekkende safari in Welgevonden Wildreservaat
Martin van Amersfoorth

Indrukwekkende safari in Welgevonden Wildreservaat

Martin van Amersfoorth Zuid-Afrika 22-9-2016

Mhondoro Game Lodge is een exclusieve safari lodge in het Welgevonden wildreservaat. Een rit van minder dan drie uur vanuit Johannesburg. We snellen gauw naar de ondergrondse doorgang (de ingang bevindt zich – goed verstopt - achter de bar) en lopen 65 meter door een automatisch verlichte tunnel naar de drinkplaats. Aan het einde van de gang, staan recht tegenover mij, een paar zebra’s en waterbokken hun dorst te lessen

Welke safari zou u maken?
Martin van Amersfoorth

Welke safari zou u maken?

Martin van Amersfoorth Zuid-Afrika 7-4-2016

Op safari in een nationaal park of wildreservaat, speurend naar beestachtig wild, waaronder de Big Five: leeuw, neushoorn, luipaard, buffel en olifant. Het is een absoluut hoogtepunt tijdens uw rondreis Zuid-Afrika. Wist u dat er verschillende manieren zijn om op safari te gaan? Elk met een eigen benadering, maar altijd uniek en onvergetelijk. 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.