Verre reizen blog Sri Lanka

Onze medewerkers reizen regelmatig naar Sri Lanka voor inspectie, maar zijn ook voor u op zoek naar de mooiste reisbelevenissen. Unieke plekjes of bijzondere bezienswaardigheden. Deze vindt u weer terug op onze website. Onze klanten sturen ons vaak prachtige reisverhalen over de reisavonturen in Sri Lanka. Laat u inspireren door onderstaande belevenissen!

Ontdek de ongerepte natuur van Gal Oya National Park
Julie, Van Verre

Ontdek de ongerepte natuur van Gal Oya National Park

Julie, Van Verre Sri Lanka en De Malediven 2-7-2024

Een absoluut hoogtepunt tijdens onze mooie rondreis door Sri Lanka was ons bezoek aan het Gal Oya National Park, gelegen in het zuidoosten van het land. Dit is het minst bezochte nationale park van Sri Lanka en daarmee echt een ware oase van rust en authenticiteit. Door veel locals wordt het park geroemd om haar mooie natuur, wildlife en rijke cultuur. Benieuwd wat je in Gal Oya National Park kunt zien en doen? Ik vertel je er in deze blog meer over. 

 

Vogels spotten in Sri Lanka
Redactie, Van Verre

Vogels spotten in Sri Lanka

Redactie, Van Verre Sri Lanka en De Malediven 16-1-2020

Voor de echte vogelliefhebber is Sri Lanka één van beste reisbestemmingen ter wereld. Op dit geweldige eiland leven zo'n 425 vogelsoorten.

Grote kans om één van deze bijzondere vogels te spotten. Lees wanneer je als vogelspotter het beste naar Sri Lanka kunt gaan.

Een droom: huwelijksreis Sri Lanka en Malediven
Redactie, Van Verre

Een droom: huwelijksreis Sri Lanka en Malediven

Redactie, Van Verre Sri Lanka en De Malediven 11-8-2017

Na mijn eerste rondreis Sri Lanka heeft deze bestemming mijn hart gestolen. De mensen hier zijn zo oprecht vriendelijk, het eten is heerlijk, de reisafstanden zijn niet zo groot en onderweg valt er zoveel te zien en te beleven. De keuze voor onze huwelijksreis was dan ook snel gemaakt; het moest een huwelijksreis naar Sri Lanka en de Malediven worden.

Bezoek aan bejaarde wezen op Sri Lanka
Emmy, Van Verre

Bezoek aan bejaarde wezen in Hollands dorp op Sri Lanka

Emmy, Van Verre Sri Lanka en De Malediven 18-5-2017

Al jaren wilde ik hier naar toe: naar het ’Monnickendammer’ dorp op Sri Lanka. Je weet niet wat je ziet: een stukje Nederland in oosterse sferen. Huizen met trap- en klokgevels, alleen zijn de huizen in allerlei kleuren geschilderd. Ik ben er geweest: het was ontroerend. Hier worden ouderen opgevangen, die geen kinderen hebben, niemand dus die voor ze zorgt; bejaarde wezen.

Olifanten spotten in Sri Lanka
Redactie, Van Verre

Olifanten spotten in Sri Lanka

Redactie, Van Verre Sri Lanka en De Malediven 14-2-2017

Bij een bezoek aan Sri Lanka denkt iedereen meteen aan olifanten. Deze bijzondere woudreuzen gaat u dan ook zeker zien tijdens uw reis. Met veel geluk ziet u ze al aan de kant van de weg of misschien steken ze zelfs de weg al over. Een prachtig gezicht helemaal als er jonge olifantjes zijn die met hun kleine slurf de staart van hun voorganger vasthouden.

Op avontuur in het Yala National Park
Redactie, Van Verre

Op avontuur in het Yala National Park

Redactie, Van Verre Sri Lanka en De Malediven 4-8-2016

Spannend, tijdens mijn inspectiereis voor Van Verre breng ik een bezoek aan het Yala National Park. Zou het dan toch echt gebeuren en zullen we dan eindelijk luipaarden zien. We worden bij onze accommodatie opgehaald per jeep, het echte avontuur kan dan beginnen. 

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen