Spectaculaire treinreis in Myanmar
Renee2

Spectaculaire treinreis in Myanmar

Renée Bulthuis Algemeen 19-9-2016

In veel landen is het mogelijk om een stuk met de trein te reizen. Uit onze ervaring blijkt dat veel reizigers een treinreis graag opnemen in hun reis. Het is niet alleen reizen van A naar B, maar het is een beleving op zich. Een beleving is de treinreis in Myanmar zeker!

 

Reizen naar Hsipaw per trein

U reist met een lokale trein vanuit Pyin Oo Lwin richting Hsipaw (het kan ook andersom, maar dan is de treinreis iets minder spectaculair). Bij deze treinreis kunt u het beste tourist class reizen, tussen de lokale bevolking (een mooie manier om met de lokale bevolking in contact te komen). Verwacht dus absoluut geen luxe, maar u hebt redelijke zitplaatsen. Deze coupé heeft geen ramen, waardoor u prachtige foto’s en filmpjes kunt maken (geen krassen op de ramen die uw foto’s of filmpjes verpesten) en airco is dus ook niet nodig. De rit duurt ongeveer 2,5 á 3 uur.

 

 

Hoogtepunt treinreis Goteik brug

Na ongeveer 2 uur merkt u dat iedereen wat actiever wordt in de trein. Het indrukwekkende moment van de treinrit nadert, namelijk de Goteik brug! Deze brug stamt uit het begin van de vorige eeuw, prachtig om te zien. Voor de trein bij de brug komt, slingert hij zigzaggend naar beneden. U ziet de brug dan al liggen. Iedereen rent van de ene kant van de trein naar de andere kant om steeds een glimp te kunnen opvangen van de imposante brug. Eenmaal aangekomen bij de kloof rijdt de trein stapvoets de kloof over: spectaculair! Wat een enorme diepte!

 

Wilt u alvast een indruk krijgen van deze treinreis, bekijk dan onderstaand filmpje:

 

 

 

Renée Bulthuis, Van Verre