Boedhabeelden Sagaing in Myanmar
Emmy4

Wie herkent dit? Kinderklasje in Myanmar zingt een heel bekend liedje!

Emmy Nijman Algemeen 10-7-2017

Wat maakt reizen in Myanmar zo geweldig? Nou, heel veel dingen, maar vooral ontmoetingen met de lokale bevolking geven zoveel meerwaarde aan uw rondreis door Myanmar

 

Kindertjes zingen in tempel op de heuvels van Sagaing

Ik was een paar dagen in Mandalay en bezocht Sagaing, even buiten de stad. Sagaing is één van de voormalige koningssteden uit het verre verleden. Mijn chauffeur bracht me tot aan de top, naar de prachtige Swan Oo Pon Nya Shin-pagode.
Daar was een aantal moeders met kroost gezellig samen. En tot mijn verbazing hoor ik een heel bekend kinderliedje. Zo bijzonder!

Mijn vraag is: welk liedje wordt er gezongen? Als u het leuk vindt: hieronder kunt u reageren. Ik ben benieuwd. 

    

Bezienswaardigheden in Myanmar: 600 kloosters in Sagaing

De kindertjes vond ik aandoenlijk, de locatie is geweldig! U weet niet wat u ziet als u langs de oevers van de Ayarwaddy-rivier rijdt en aan de overkant de heuvels van Sagaing ziet opdoemen: Ze zijn bezaaid met duizenden tempels, pagodes en kloosters. Het is zo groots. Het wordt ook wel klein-Bagan genoemd (hoewel totaal anders).

Sagaing was korte tijd hoofdstad van Myanmar (1760-1764). Het grote belang weerspiegelt zich in de grote hoeveelheid boeddhistische bouwwerken: overal gouden en witte pieken. Het is een droom. De schoonheid ervan weerspiegelt in de rivier de Ayarwaddy (ook wel Irrawady genoemd), de levensader van het land, die uiteindelijk in Yangon in zee verdwijnt.

 

 

U zou er misschien wel dagenlang kunnen ronddwalen, maar daar komt het bijna nooit van. U kunt Sagaing onderweg bezoeken als u van Mandalay naar Monywa rijdt; vroeg weg, dan heeft toch wel een uur of 2 om de mooiste tempels te bezoeken. En geniet met volle teugen van het schitterende uitzicht over de met witte en gouden pagodes bezaaide heuvels en de Ayarwaddy-rivier.

 

 

U komt zo makkelijk in contact hier met de bevolking in Myanmar

Even indrukwekkend: de vele Birmezen die één van de tempels of pagodes bezoeken. U kunt hier zo makkelijk in contact met de mensen hier. Neem er de tijd voor, ga zitten en aanschouw het spirituele leven van de bewoners. En hopelijk bent u ook getuige van een bijzonder tafereel, wat dan ook. Als u zich er voor openstelt, ziet u het gebeuren. Een ervaring die u niet snel zal vergeten na uw reis door Myanmar.

 

Emmy Nijman, directeur