Reisverhalen en blog Vietnam

Onze medewerkers reizen regelmatig naar Vietnam voor inspectie, maar zijn ook voor u op zoek naar de mooiste reisbelevenissen. Unieke plekjes of bijzondere bezienswaardigheden. Deze vindt u weer terug op onze website. Onze klanten sturen ons vaak prachtige reisverhalen over de reisavonturen in Vietnam. Laat u inspireren door onderstaande belevenissen!

Rijstveld in Vietnam
Gionne van Wijnen

Wat is de beste reistijd voor Vietnam?

Gionne van Wijnen Vietnam 30-11-2018

Vietnam is zo’n bestemming waar u het hele jaar door naartoe kunt.

Het is echter onmogelijk om een maand te noemen waarin u van het noordelijkste bergtopje tot het zuidelijkste strand van Vietnam zou kunnen reizen zonder een keer een heftige tropische regenbui op uw hoofd te krijgen. Hoe beslist u dan wanneer te gaan?

Hoi An
Redactie

Onze reis naar Vietnam

Redactie Vietnam 15-12-2017

Mijn partner en ik reizen graag af naar Azië. Maar onze eerste Noord Vietnam rondreis vinden we toch wat spannend. Bij Van Verre kon ik de reis helemaal zelf samenstellen met behulp van bouwstenen. Maar ook met de hulp van Susan, die ons goede adviezen kon geven,, omdat zij het land zelf door en door kent vanwege haar eigen reiservaring door Vietnam.

Eten in Vietnam
Gionne van Wijnen

Eten in Vietnam

Gionne van Wijnen Vietnam 31-10-2017

Ben ik een foodie? Ik dacht van niet, totdat ik erop gewezen werd dat ik altijd vertel over wat voor lekkers een land te bieden heeft als mij naar mijn reizen wordt gevraagd. Als ik op reis ga lees ik me in; ik speur de reisgidsen door en geef extra aandacht aan het hoofdstuk over lokale lekkernijen. Voor mijn reis naar Vietnam verheugde ik me niet alleen op de Vietnamese loempia's, ook de Pho (traditionele noodlesoep) klonk mij hemels in de oren.

Hanoi Hoan Kiem meer
Nicole Engeltjes

Wat te doen in Hanoi?

Nicole Engeltjes Vietnam 3-10-2017

Goedenavond Vietnam! Na een goede vlucht met China Southern kwam ik samen met mijn vriend aan in de hoofdstad van Vietnam, Hanoi. 

My Son Vietnam Hoi An
Gionne van Wijnen

4 Vietnamese Unesco werelderfgoederen in 3 dagen

Gionne van Wijnen Vietnam 14-9-2017

 In centraal Vietnam liggen de culturele schatten voor het oprapen. Dat heeft Unesco ook gezien, en zij hebben daarom maar liefst vier indrukwekkende, en totaal verschillende, bezienswaardigheden tot werelderfgoed benoemd. En in drie dagen tijd zijn te alle vier te bezoeken.

Vietnam wierook
Redactie

Prachtige prive rondreis Vietnam

Redactie Vietnam 9-8-2017

Langs deze weg willen wij u dank zeggen voor de organisatie van onze prive rondreis Vietnam. Alles maar dan ook alles was perfect door u geregeld en klopte als een bus.

Vietnamees in VIetnam
Redactie

Vietnam en Cambodja in 3 weken

Redactie Vietnam 3-8-2017

Ik ben inmiddels bijgekomen van de reis door Vietnam en Cambodja in 3 weken. Ik wil je, mede namens mijn reisgenoten, hartelijk dankzeggen voor deze heerlijke reis. Wij hebben er volop van genoten en daardoor weer veel energie opgedaan.

Vietnam rijstveld
Redactie

Schitterende individuele rondreis Vietnam

Redactie Vietnam 2-8-2017

We hebben een werkelijk schitterende individuele rondreis Vietnam gehad. Van Verre heeft samen met de lokale agent DiscoverEast een uitstekende prestatie geleverd in het organiseren van onze reis! 

Kindje in onontdekt Vietnam
Susan Watertor

Dit zijn de verborgen plekken van Vietnam

Susan Watertor Vietnam 1-6-2017

Vietnam heeft veel verborgen plekken waar het niet toeristisch is. Ik heb voor Van Verre een hele bijzondere reis naar het noorden van Vietnam gemaakt. De reis erheen was best heel lang, maar voerde door een fantastisch mooi gebied op weg naar het onbekende Dong Van Karst Plateau. Stelt u zich kegelvormige bergen voor van zwart gesteente, veel bamboebossen langs de rivieren, rijstterrassen, akkers en hier en daar een dorp.

Vietnamezen aan zee
Redactie

Vietnam en Cambodja

Redactie Vietnam 1-6-2017

In De wilde wagen (M.Toonder, 1963) gaat de held van het verhaal op reis. Hij wil ook wel eens iets beleven om in de 'Kleine club' over te kunnen vertellen, zoals zijn buurman de Markies. Zijn verlangen is opgemerkt door de bejaarde reisleider Hocus Pas, die een veelbelovend traject uitzet en arrangeert, en die de reiziger zorgvuldig volgt via zijn kristallen bol. 

Wierook Vietnam
Irene Dijkstra

Top 10 dingen om te doen in Ho Chi Minh City

Irene Dijkstra Vietnam 23-5-2017

Ho Chi Minh niet zo’n leuke stad? Er alleen maar naar toe als begin- of eindpunt van een reis door Vietnam omdat er een internationale luchthaven is met goede verbindingen? Het is een gemis als u niet enkele dagen in en om de stad doorbrengt!

Dit mag u niet missen in Vietnam
Emmy Nijman

Dit mag u niet missen in Vietnam

Emmy Nijman Vietnam 2-5-2017

In wapperende gewaden komen zo tussen half 12 en 12 uur komen de honderden volgelingen van de Cao Dao-godsdienst aangefietst bij de kerk in het zuiden van Vietnam: in hun mooie, witte, typisch Vietnamese gewaden. Zorg dat u er dan bent, u maakt de mooiste foto’s, ook in de kerk. De dienst begint om 12 uur en als u wilt mag u er bij zijn. De priesters hullen zich in het rood, blauw en geel. Motto: 'God en de Mensheid, Liefde en Gerechtigheid'. Kenmerk: het Alziend Oog!

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.