Verre reizen blog Japan

Wil je meer lezen over dit prachtige land of alvast inspiratie opdoen voor je reis? Lees dan onze blogs over Japan.

Tempelovernachting Nagano
Van Verre

Tempelovernachting Nagano

Van Verre Japan 9-3-2024

Tijdens onze rondreis door Japan overnachtten wij, Evelyn en Wendy, in een wel heel bijzondere omgeving. We slapen namelijk in een Boeddhistische tempel in Nagano en wonen daar ook een meditatie en verschillende ceremonies bij. Ben je benieuwd hoe wij dit hebben ervaren? We vertellen je er meer over in deze blog. 

Ontdek Hakone met een Hakone Free Pass
Evelyn en Wendy

Ontdek Hakone met een Hakone Free Pass

Evelyn en Wendy Japan 9-3-2024

Wij, Evelyn en Wendy, hadden tijdens onze rondreis door Japan één hele dag om het gebied rondom Hakone ontdekken. Hiervoor gebruikten we de Hakone Free Pass, waarmee we vrij kunnen reizen met al het openbaar vervoer in de regio Hakone. Het dorpje Hakone wordt omgeven door prachtige natuur en is onderdeel van het Fuji-Hakone-Izu National Park. Deze regio staat bekend om de warmwaterbronnen, het prachtige landschap en uiteraard het uitzicht op Mount Fuji. We nemen je mee naar de plekken die je met de Hakone Free Pass kunt bezoeken. 

Japan kyoto kinkakuji-temple
Van Verre

Japan on a budget

Van Verre Japan 16-10-2023

Japan staat bekend om zijn cultuur, landschappen en traditionele gerechten. Van oude tempels tot historische kastelen en neon verlichte metropolen; het is slechts een glim van wat Japan te bieden heeft. Verblijf in de steden zoals Tokyo en Kyoto en maak dagtripjes naar de gebieden daarom heen. Een rondreis naar Japan an hoog in de kosten oplopen, maar ook voor reizigers met een wat kleiner budget heeft Japan veel te bieden!

Kersenbloesem in Kanazawa Castle Park in Japan
Deborah

Een must-see in Japan: de kersenbloesem

Deborah Japan 2-12-2019

Je kent het vast wel; de foto’s uit Japan met die kleurrijke en vol in bloei staande bomen. Dit is de kersenbloesem die je echt een keer gezien moet hebben tijdens je reis door Japan.

Ze staan maar kort in bloei dus ik vertel je graag wanneer je waar moet zijn voor de mooiste plaatjes.

Pumpkin in Naoshima
René, Van Verre

Japan voor (moderne) kunstliefhebbers

René, Van Verre Japan 15-11-2019

Voor de kunstliefhebbers onder ons is Japan een geweldig land om naar toe te gaan. Er zijn verschillende musea waar je kunt genieten van verschillende kunststromen. Tijdens de kunstweek daarom een aantal tips van niet te missen musea in Japan! 

5 bijzondere bergactiviteiten in Japan
Linuccia, Van Verre

5 bijzondere bergactiviteiten in Japan

Linuccia, Van Verre Japan 6-8-2019

Een groot deel van Japan bestaat uit berglandschap. Zodra je de stad uit reist kom je al snel in de bergen terecht. En doe dit ook zeker, want er zijn zoveel mooie plekken om te bezoeken. Het is dan ook lastig om een selectie te maken van de leukste plekken, maar ik heb toch geprobeerd om 5 bijzondere activiteiten uit te kiezen.

Een nog onbekend stukje Japan, waar je heen wilt!
René, Van Verre

Een nog onbekend stukje Japan, waar je heen wilt!

René, Van Verre Japan 20-6-2019

Een stad die (nog) niet op het verlanglijstje staat van elke Japan-reizigers maar toch ook een onvergetelijk verblijf kan bieden is Kanazawa, ten Noord-Westen van Tokyo, bij de kust in de prefectuur Ishikawa. Inmiddels ben ik terug na een derde bezoek aan deze stad en ik ben nog altijd onder de indruk van de veelzijdigheid en het vriendelijke karakter van Kanazawa!  

Hotspring in Japan
René, Van Verre

De mooiste hotsprings in Japan

René, Van Verre Japan 29-3-2019

Japan is vulkanisch en er zijn dan ook praktisch in elk deel van het land wel hotsprings te vinden. In Japan is dit een populaire activiteit om even lekker te ontspannen. Ik kan het dan ook echt iedereen aanraden om het tijdens een rondreis één of meerdere keren te doen. 

Maar wat is het nou precies, hoe werkt het en waar vind je de mooiste hotsprings van Japan?

Japan Ema
Linuccia, Van Verre

Tempelbezoek in Japan

Linuccia, Van Verre Japan 25-9-2018

Japan is een land van regeltjes en ook bij een bezoek aan een tempel of heiligdom zijn er veel gebruiken waar u mee te maken krijgt. Van toeristen wordt overigens niet verwacht dat u op de hoogte bent van deze regels, maar het is toch leuk om te weten wat u moet doen.

Eten in Japan
Linuccia, Van Verre

7 lekkerste gerechten in Japan

Linuccia, Van Verre Japan 20-9-2018

Het eten in Japan is een belangrijk onderdeel van de cultuur en daarom een van de hoogtepunten tijdens een rondreis door Japan. De meeste Nederlanders denken bij Japans eten vaak als eerste aan sushi, maar de Japanse keuken heeft zoveel meer te bieden.

Jizo beelden in de buurt van Miyajima - Japan
Linuccia, Van Verre

Wanneer naar Japan reizen?

Linuccia, Van Verre Japan 10-10-2017

Er is niet één periode aan te geven dat het beste is om een reis te maken naar Japan. De meest spectaculair periode is natuurlijk de kersenbloesemtijd. Ook de herfst is een populair periode om naar Japan te reizen. Maar ook de andere seizoenen hebben z'n charme.

De opvallende rode kleuren van een tempel in Kyoto in Japan
Linuccia, Van Verre

Op vakantie naar Japan

Linuccia, Van Verre Japan 30-6-2017

Ik heb al meerdere reizen naar Japan gemaakt en vrienden en kennissen vragen mij ook, wat vind je zo bijzonder aan Japan? U leest hier wat ik zo bijzonder vind aan dit land en waarom ik al meerdere malen ben teruggegaan om dit unieke land verder te ontdekken.