Reisverhalen en blog Cambodja

Onze medewerkers reizen regelmatig naar Cambodja voor inspectie, maar zijn ook voor u op zoek naar de mooiste reisbelevenissen. Unieke plekjes of bijzondere bezienswaardigheden. Deze vindt u weer terug op onze website. Onze klanten sturen ons vaak prachtige reisverhalen over de reisavonturen in Cambodja. Laat u inspireren door onderstaande belevenissen!

Cambodja Mekong rivier
Gionne van Wijnen

Stung Treng: bijzondere plek in Cambodja

Gionne van Wijnen Cambodja 6-9-2018

Mijn eerste reactie toen ik de auto uitstapte bij mijn verblijf in Stung Treng in de jungle: wat een bijzondere plek in Cambodja! De komende twee nachten zou ik in een houten bungalow op palen verblijven, met als grootste wauw-effect de veranda met zicht op de rivier én met een schommelstoel. Een heel verschil met de drukte van de stad Siem Reap die ik deze ochtend achter me heb gelaten voor het vervolg van mijn rondreis Cambodja. 

Reizen in Cambodja per tuktuk
Gionne van Wijnen

Reizen in Cambodja per tuktuk

Gionne van Wijnen Cambodja 21-8-2018

Ik ben gek op fietsen, dus aangekomen in Siem Reap in Cambodja dacht ik alles wel te gaan fietsen. Niet dus. Vanwege de drukkende warmte (ik was er in juni, net na het echt hete seizoen) is zelfs een tochtje van 5 kilometer al zwaar. De oplossing: de tuktuk! 

Kampot Bokor Hill
Emmy Nijman

Het spookt bij Kampot in Cambodja

Emmy Nijman Cambodja 23-3-2017

Kampot ligt op ruim 2.5 uur rijden ten zuiden van Phnom Penh. Je weet niet wat je ziet! Met mos begroeide gebouwen uit het begin van de 20ste eeuw, al lange tijd geleden verlaten, geven dit gebied een sinistere aanblik.

Indrukwekkende reis naar Cambodja
Redactie

Indrukwekkende reis naar Cambodja

Redactie Cambodja 4-8-2016

Eindelijk was het zover dat we op vakantie mochten naar Bangkok en het prachtige Cambodja. Na vijf dagen in Bangkok verder gevlogen naar Siem Riep. Daar aangekomen merk je meteen dat je in een toeristisch gebied bent dat best wel druk is, zelfs aan het begin van het regenseizoen. Prima hotel met lekker eten. Uiteraard de 2e dag een dagexcursie met tuk-tuk en gids die on het gehele binnengebied van Angkor heeft laten zien. Erg indrukwekkend en mooi. 

Cambodja, onbekende charme
Jur Nijman

Cambodja, onbekende charme

Jur Nijman Cambodja 18-3-2014

Onlangs heb ik voor Van Verre Cambodja verkend. Het is een klein land, maar heeft veel mogelijkheden, buiten natuurlijk de fantastische hoogtepunten rondom Siem Reap, de Angkor-cultuur en -geschiedenis. Het land leeft er zo'n beetje van.

Van de Thais/Cambodjaanse grens naar Siem Reap
Jeroen Ruisch

Van de Thais/Cambodjaanse grens naar Siem Reap

Jeroen Ruisch Cambodja 24-1-2014

Het avontuur van deze reis begint al bij het Thaise deel van de grensovergang bij de Cambodjaanse plaats Poipet. Hier bevindt zich een gigantische markt, de Ban Khlong Luek Border Market. De omvang van deze markt op deze locatie is niet voor niets: het is dè grensovergang voor al het landvervoer vanuit Bangkok naar Siem Reap en Phnom Penh. 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.