Mijn inspectiereis naar Myanmar
DSC_4309

Mijn inspectiereis naar Myanmar

Michelle Algemeen 27-3-2018

In november 2017 ben ik voor Van Verre op reis geweest naar het mooie Myanmar. Uiteraard vond ik dit in eerste instantie best spannend. Helemaal gezien de situatie in Myanmar op dit moment, en daarbij ging ik ook nog alleen op reis.

 

Is Myanmar veilig?

Ik heb me geen moment onveilig gevoeld en ook van de situatie op dit moment met de vluchtelingen heb ik niets meegekregen.
Veel mensen vragen wat ik het mooist vond. Dat vind ik eigenlijk lastig om te zeggen, want juist de combinatie van alles maakt Myanmar tot een geweldig reisland. De mensen zijn ontzettend hartelijk. Ik ben verliefd op dit land geworden en zal zeker terugkeren! Juist nu is Myanmar nog zo authentiek, dus voelt u zich tot dit land aangetrokken, dan kan ik het alleen maar aanbevelen.

 

De mooie omgeving van Mandalay


Mijn reis naar Myanmar

29 oktober: na het afscheid van mijn man en dochtertje kon het avontuur beginnen! Eenmaal gearriveerd in Mandalay werd ik vriendelijk ontvangen door mijn gids. De komende dagen stond Mandalay met zijn mooie koningssteden op het programma. Met een bootje over de Ayarwaddy rivier richting Mingun, waar de grootste koperen bel ter wereld staat. Ook de gigantisch “ongafgemaakte” tempel trok mijn aandacht. Wat een bijzonder gezicht!

Ook erg leuk: het tripje met paard en wagen door Inwa. Ook dit is een oude koningsstad in de omgeving van Mandalay.

 

Van Mandalay naar Monywa 

Vanuit Mandalay reden wij via Sagaing naar Monywa. Ik heb een zeer interessant klooster ontdekt in Sagaing. Deze is nog niet zo bekend en u kunt prachtige foto’s maken van de monniken die in rijen staan om het gedoneerde eten in ontvangst te nemen. U kunt er ook voor kiezen om naar het nonnen klooster te gaan. In principe hetzelfde tafereel, maar dan naar de nonnen in plaats van de monniken. Ik vond het zo bijzonder om dit te zien.

 

Een prachtig uitzicht over de vlakte van Bagan met de vele tempels


De tempels van Bagan

Een ander hoogtepunt van mijn reis was toch wel de historische vlakte van Bagan. Al klimmend op een stoepa heb je een schitterend uitzicht over de vlakte. Overal waar je kijkt zie je tempels en stoepa’s. Tip: ga eens met een E-bike (elektrische scooter) op pad door de historische vlakte. Dit is echt een leuke manier om de omgeving te verkennen. Ook bijzonder, ga met een bootje de Ayarwaddy rivier op tijdens zonsondergang.

 

Bij een tocht over het Inle Lake zie je veel bootjes met de typische beenroeiers


Kalaw en Inle Lake

Na vooral veel sightseeing te hebben gedaan, vond ik het heerlijk om naar Kalaw en het Inle Lake te gaan. Een compleet andere omgeving. Het heuvelachtige landschap geeft je het gevoel alsof je je in Engeland waant. Helemaal vanwege de oud Engels-koloniale huizen die je hier nog treft. Het Inle Lake vond ik ook prachtig met zijn beenroeiers (vissers op het meer peddelen met hun been). Vele families oefenen hier al generaties lang hun ambacht uit.

 

Na een kort bezoek aan Yangon zat mijn reis erop. Ik heb genoten van dit land. Het is zo anders!

 

Bekijk onze rondreizen in Myanmar of onze bouwstenen in Myanmar.

 

Michelle
Landenspecialist Myanmar