terug naar overzicht

Bouwsteen Headhunters trail & Pinnacles

In het kort over Headhunters trail & Pinnacles

Deze bouwsteen start in Mulu (waar u vanaf diverse plaatsen naartoe kunt vliegen). De avontuurlijke route begint met een bezoek aan de spectaculaire grotten van Mulu National Park: Deer-, Lang-, Clearwater- en Wind-Cave. Deer Cave is een ruim twee kilometer lange grot en wordt bewoond door miljoenen vleermuizen. Er is een speciaal aangelegde uitkijkplaats waar u de vleermuizen kunt zien uitvliegen, een indrukwekkend schouwspel. Vanaf Camp 5, nabij de berg Gunung Api en de Pinnacles, trekt u over delen van de oeroude Headhunters trail.

Oorspronkelijk gebruikt als oorlogspad door de inheemse Kayan stam. Andere stammen die in de nabije omgeving woonden werden regelmatig het slachtoffer van de koppen snellende Kayans. Vele oudere Kayans koesteren nog steeds tatoeages als symbool voor de hoofden die zij hebben genomen. Deze bouwsteen eindigt op de luchthaven van Limbang. 

Mulutrekkings(10)

Route

Dag 1     Naar Mulu National Park

Dag 2     Camp 5

Dag 3     Camp 5

Dag 4     Limbang Longhouse

Dag 5     Vertrek Limbang Longhouse 

DSCN5114(10)

Maatwerk

Deze reis is een voorbeeld van wat er mogelijk is in Maleisië. Laat u zich inspireren door dit reisschema. Geef uw persoonlijke ideeën aan ons door, en wij passen de reis graag aan op uw wensen. Deze reis kent geen vaste vertrekdata.     

mulu6565(10)

Tips

  • De eerste nacht kunt u ook in een accommodatie bij Park Headquarters overnachten. Deze accommodatie is eenvoudiger en daardoor ook iets voordeliger.
  • Het is ook mogelijk om deze bouwsteen in te korten door bijvoorbeeld de dag waarop de beklimming van de Gunung Api gepland staat te laten vervallen. 

Overige informatie

Accommodatie

De eerste nacht slaapt u in het luxe Mulu Marriott Resort. Daarna twee nachten in Camp 5; een zeer eenvoudig kamp. Prachtig gelegen middenin de natuur aan een rivier. U overnacht op een houten, overdekte verhoging (lekker in de buitenlucht) in de door uzelf meegebrachte slaapzak. De laatste nacht in Limbang Longhouse; slapen bij de lokale bevolking. U overnacht op de overdekte veranda van een traditioneel Longhouse. Een bijzondere ervaring, maar wel heel erg eenvoudig. 

 

Vervoer

U wordt per minibus en bootjes naar uw plaatsen van bestemming gebracht (m.u.v. de gedeeltes die u te voet aflegt natuurlijk).

 

Aantal deelnemers

U reist met uw eigen gezelschap, of dat nu voor twee of twintig personen (of meer) is. Het is dus een privéreis, geen groepsreis. Tijdens de transfers, boottochten en excursies reist u echter wel in kleine internationale groepjes. Per locatie zijn dit praktisch altijd andere reizigers. Privé reizen kan ook, maar de prijs is dan wel behoorlijk hoger.

 

De vluchten naar Maleisië

Wij regelen deze graag voor u. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.