Namaqua National Park

Het Namaqua National Park in Zuid-Afrika

U gelooft uw ogen niet in het Namaqua National Park. Regenbuien in juli, augustus en september  veranderen de normaal dorre, stoffige vlakte in een spectaculaire bloemenzee. Wandel door dit kleurrijke, Zuid-Afrikaanse schouwspel en laat u verbluffen.

 

Bloemen

De Noordkaap in Zuid-Afrika is een warm, droog gebied. Bruingele velden strekken zich uit over een lege vlakte, de hete zon is hier in overvloed aanwezig. Maar als de lente begint, verandert alles. Van augustus tot oktober trekken regenbuien via de Atlantische Oceaan landinwaarts. Bij een grote heuvelrug die het binnenland van Namaqua van de kust scheidt, blijven de zware wolken hangen. Wanneer de langverwachte regen over het stenige landschap heeft gesproeid, schieten kiemen maar al te graag uit hun zaden en verschijnt er een dik, kleurrijk, vrolijk tapijt van talloze bloemsoorten.

 

Hier vindt u madeliefjes, lelies, aloë’s en margrieten – meer dan 1000 van de 3500 plantensoorten in de regio zijn uniek! Zelfs vlinders en vogels lijken verbaasd over het schouwspel heen te zweven. Namaqua National Park is een prachtig kleurenpalet van ontelbare bloemen.

 

Skilpad Wild Flower Reserve

Bij het park hoort het Skilpad Wild Flower Reserve. Dit is een natuurreservaat met een grote verzameling van bloemen als margrieten en gazania’s, in oranje, geel, rood, wit en paars. Zelfs als de rest van de regio nog grijs is, zult u hier de mooiste bloemen vinden. Ook vliegen hier ruim 90 vogelsoorten, en lopen er onder meer gemsbokken, springbokken, bavianen, vleermuizen en schildpadden. De mooiste flora en fauna van Zuid-Afrika komt hier samen.

 

Namaqualand

U hoeft uw bezoek aan het Namaqua National Park niet te bewaren voor het bloemenseizoen – ook daarbuiten heeft de streek veel te bieden. Let echter wel op de temperatuur: in de Zuid-Afrikaanse zomer is het hier soms warmer dan 40 graden, terwijl de wintertemperatuur soms tot onder het nulpunt zakt. Geniet van spectaculaire wandelingen langs de ongerepte kustlijn van de Atlantische Oceaan, het halfwoestijngebied met mooie valleien, karakteristieke kokerbomen, granieten rotsformaties en een heldere sterrenhemel.

 

Huur een mountainbike om het park te verkennen, of wandel langs de bloemvelden met uw fotocamera bij de hand. Een verblijf in het Namaqua National Park brengt u volledig tot rust, zodat u uw Zuid-Afrika reis ontspannen kan voortzetten.

 

 

 

Tijdens deze rondreis en bouwstenen reist u naar Namaqua NP
Lesotho-Malelealea-dorpswandeling
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Westkust en Lesotho

Zuid: Kaapstad. West: Paternoster Clanwilliam, rooibosthee > Springbok, bloemenzee in Nawakma. Midden: Augrabies Watervallen > Kimberley > BloemfonteinLesotho: Malealea & Tsehlanyane, flora & fauna. Midden: Clarens, wandelen

shutterstock_270278957
Zuid-Afrika en Namibië

Autorondreis: Kaapse kust en puur Namibië

Zuid-Afrika, zuid: Kaapstad. West: Paternoster > Clanwilliam > Springbok > Namibië, zuid: Fish River Canyon > Aus > Sossusvlei > midden: Swakopmund > Twyfelfontein > Noord: Etosha National Park > Midden: Windhoek.

Zuid-Afrika-Cederbergen-Mond
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Bouwsteen Zuid-Afrika: Namakwaland en Cederbergen

 

Van het bruisende Kaapstad naar de theevelden in Clanwilliam. Daarna door naar Nieuwoudtville en Springbok waar kleurrijke bloemenvelden op u staan te wachten.