Addo Elephant National Park

Het Addo Elephant National Park in Zuid-Afrika

Addo Elephant National Park ligt aan de zuidkust van Zuid-Afrika, 72 kilometer ten noorden van Port Elizabeth. Het immense gebied huist talloze diersoorten waaronder de Big 7 en is een geweldige bestemming voor een safaritocht. De olifant is het stralende middelpunt van het Addo Elephant National Park, een ontmoeting met dit dier zal u niet snel vergeten. Het Zuurberg National Park is ook onderdeel geworden van Addo.

 

Olifantenjacht

Addo Elephant National Park is opgericht in 1931. Jaren van oorlog tussen olifanten en zijn grootste vijand, de mens, is hieraan voorafgegaan. Bijna was het te laat, de olifantenpopulatie van de Oostkaap was bijna volledig uitgeroeid - de leeuw en neushoorn waren in dit gebied bovendien al verdwenen. De strijd begon met kolonisten die zich vestigden in de omgeving van Algoa Bay en op de trekroutes van de olifanten hun boerderijen neerzetten. De grote dieren verwoestten hun velden en omheiningen dus de jacht was geopend.

 

Jarenlang zijn er talloze olifanten afgemaakt, er is wel 7.6 ton ivoor geëxporteerd! Het record kwam van Philip Pretorius, die in 1919 gedurende elf maanden honderdtwintig olifanten heeft afgeschoten. In 1931 waren er nog maar elf angstige dieren over, en is besloten voor de oprichting van het beschermde gebied Addo Elephant National Park.

 

Olifantenpark

Inmiddels telt het Addo Elephant National Park 180000 hectare grond en zijn de olifanten uitgegroeid tot een kudde van ruim zeshonderd! Ga tijdens uw Zuid-Afrika reis naar dit park en sta oog in oog met de bravoure van de gigantische dieren. U zult zien dat de olifanten in het park iets anders zijn dan de rest van Zuid-Afrika, zo hebben ze geen (de vrouwtjes) of kleine slagtanden en zijn hun oren wat ronder en kleiner dan normaal.

 

U komt in tegenstelling tot bijvoorbeeld het Kruger Park de majestueuze dieren gegarandeerd tegen. In droge periodes komen de olifanten bovendien vaak samen bij een waterpoel nabij de hoofdingang van het park en kunt u op het terras bij het restaurant genieten van het onvergetelijke uitzicht op de kudde. Uw bezoek vult u in zoals u het zelf wilt. Addo Elephant National Park biedt begeleide ritten aan, maar u kunt ook zelfstandig door het park rijden of over het vrij intensieve maar mooie Alexandria Trail wandelen.

 

Big 7

Het olifantenpark is nog steeds aan het uitbreiden, al huizen hier inmiddels al talloze dieren. Omdat het park inmiddels aan de kust grenst, kunt u hier naast vogels, antilopen, bokbokken, wrattenzwijnen, hyena’s  en pinguïns, de Big 7 aantreffen. Dat betekent dat ook haaien en walvissen zijn toegevoegd aan de traditionele Big 5: leeuwen, buffels, neushoorns, luipaarden en natuurlijk olifanten. Reis eens naar een uitkijkpunt zoals het Kadouw of Zuurkop Lookout en rijd daarna regelrecht op de dieren af!

 

Het park heeft lage en middelhoge begroeiing, waaronder veel dichte doornstruiken, dus u zult ze zeker vinden. Houd de grond ook in de gaten, want hier woont de inheemse loopmestkever, die maar al te graag met uitwerpselen van andere dieren rondloopt. Het Addo Elephant National Park is één van de mooiste safariparken in Zuid-Afrika.

Tijdens deze rondreizen en bouwstenen reist u Addo N.P.
Zuid-Afrika-Graaf-Reinet
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Autorondreis Zuid-Afrika: Nationale Parken en Karoo

Zuid: Kaapstad, Tafelberg. West: Paternoster, vissersdorp. Zuid: Tulbagh, wijngebied > Beaufort-West, Karoo > Graaff-Reinet, historische gebouwen > Addo Elephant NP, olifanten > Amakhala Wildreservaat, safari.

Zuid-Afrika-Olifanten
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Autorondreis Zuid-Afrika: Hoogtepunten van Zuid-Afrika

Noord: Johannesburg > Hazyview > Krugerpark. eSwatini (Swaziland): Ezulwini. Midden: St. Lucia > Durban > Port St. Johns. Zuid: Coffee Bay > Cintsa > Addo Elephant NP > Nature's Valley > Oudtshoorn > Hermanus > Stellenbosch > Kaapstad

elephants_walking_at_addo by NMBT_2
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Bouwsteen Zuid-Afrika: Karoo en safari in Addo

 

Van het historische stadje Graaff-Reinet naar Cradock. Oog in oog met Victoriaanse huizen en daarna op safari in het Addo Elephant National Park.