Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Hele dag

Een verblijf in Kaapstad zonder de markante Tafelberg te betreden? Dat kan niet.. Deze excursie combineert uw bezoek aan de Tafelberg met de andere hoogtepunten van de stad.

 

Het aanzicht van de Tafelberg is indrukwekkend. Nu is het tijd om het uitzicht bovenop te beleven! U wordt opgehaald bij uw hotel en naar het station van de kabelbaan gebracht, vanwaar u naar de top van de Tafelberg wordt getakeld. Daar begint een adembenemende wandeling met een professionele gids die u langs de gehele voorkant van de berg leidt. Op Maclear’s Bacon, het hoogste punt, staat u op 1087 meter hoogte! U loopt terug via een andere route, op een heldere dag zijn de vergezichten spectaculair. De wandeling duurt in totaal twee uur.

 

Eenmaal weer beneden aangekomen, wordt u naar de schilderachtige Bo-Kaap gebracht. Deze Kaapse wijk staat bekend om zijn gekleurde huisjes, slingerende straatjes en gezellige sfeer. De inwoners zijn van Kaaps-Maleise afkomst. In deze wijk leert u alles over hun invloed op de cultuur van Kaapstad en Zuid-Afrika, terwijl u smult van een traditionele lunch (op eigen kosten). Daarna rijdt u door de geplaveide straatjes in de multiculturele wijk naar de Company’s Garden, in het hart van Kaapstad. Het park is de oudste botanische tuin van het land: al in 1652 begon kolonist Jan van Riebeeck het eerste groentetuintje. Neem een kijkje bij bijzondere gebouwen, zoals het South African Museum uit 1852. Hier komt u van alles te weten over de biologische en culturele diversiteit van de wereld, zowel in het verleden als nu.

 

Tenslotte wacht u een bezoek aan het oudste gebouw in Zuid-Afrika: Kasteel de Goede Hoop. Dit fort is nog steeds in gebruik als militair hoofdkwartier. U vindt er een militair museum en een verzameling historische kunst en voorwerpen van zakenman William Fehr. Hier werd de geschiedenis van Kaapstad geschreven! In de namiddag wordt u bij uw hotel teruggebracht.

 

Samen met andere (internationele) reizigers.

Inclusief Tafelberg kabelbaan, Kasteel de Goede Hoop & South African Museum