terug naar het overzicht

Rondreis West-Maleisië in Luxe

Een perfecte kennismakingsreis langs de westkant van West-Maleisië waarin u in de meest luxueuze hotels zult verblijven. Geniet tijdens deze reis van de prachtige cultuur en natuur van een indrukwekkend Aziatisch land dat vele gezichten kent. De reis start in Kuala Lumpur, de levendige hoofdstad met zijn imposante Twin Towers. Vervolgens reist u door naar het mooie eiland Pangkor Laut. Dit eiland is privé bezit en alleen toegankelijk voor gasten van het gelijknamige en zeer luxe Pangkor Laut Resort. Genieten! De reis gaat vervolgens richting de Cameron Highlands. Een zee van groen in dit gebied met prachtige panorama’s.
De uitgestrekte (en veel koelere) hooglanden zijn bedekt met theeplantages, dichtbegroeide jungle, watervallen en talloze groente- en fruitkwekerijen. U bezoekt vervolgens het eiland Penang. Het mystieke Georgetown met zijn vele Chinese Pagoden en tempels is betoverend. Ook gaat u hier fietsen in een landelijke omgeving. Daarnaast biedt Penang talloze andere historische bezienswaardigheden. Een eiland om niet uitgekeken te raken. De reis eindigt op het eiland Langkawi waar u in uw luxe resort heerlijk tot rust kunt komen.

Wat maakt deze reis bijzonder
Luxe hotel op privé eiland
Levendige hoofdstad Kuala Lumpur
Historisch Georgetown op Penang
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Prijsindicatie: vanaf € 3300,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: West-Maleisie in luxe

Dag 1      Naar Kuala Lumpur

Dag 2      Kuala Lumpur

Dag 3      Pangkor Laut

Dag 4      Pangkor Laut

Dag 5      Pangkor Laut

Dag 6      Cameron Highlands

Dag 7      Cameron Highlands

Dag 8      Penang
Dag 9      Penang

Dag 10    Penang

Dag 11    Langkawi

Dag 12    Langkawi

Dag 13    Langkawi

Dag 14    Langkawi

Dag 15    Vertrek Langkawi

100% maat werk

Dag 1 Naar Kuala Lumpur

KualaLumpur-citynightview20(13)

U wordt in de aankomsthal van de luchthaven opgewacht door onze vertegenwoordiger, deze persoon heeft een bordje bij zich met uw naam erop. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief transfer  

Dag 2 Kuala Lumpur

vrouwmetkroon(8) KualaLumpur-chinatown-eten(8)

Deze dag is ter vrije besteding. Ontdek zelf de stad of maak een mooie excursie. Wat dacht u van een fietstocht door de straten van Kuala Lumpur?

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt

Kuala Lumpur, Cave and Country
Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, Cave and Country

U wordt ’s ochtends opgehaald bij uw hotel en u bezoekt de wereldberoemde Royal Selangor fabriek, ongeveer 12...

Dag 3 Kuala Lumpur - Pangkor Laut

Maleisië-Pangkor-neushoornvogels(8) pangkor-laut-resort-Sea Villas-7(8)

U wordt ’s ochtends opgehaald bij uw hotel en naar het plaatsje Marina Island nabij Lumut gebracht. De rit duurt tussen de 3 en 4 uur. Bij de pier bij Marina Island meldt u zich bij het kantoor van het Pangkor Laut Resort. U moet minimaal 20 minuten voor vertrek aanwezig zijn. Met de eigen speedboot van het resort vaart u vanaf hier in 15 minuten naar Pangkor Laut.

 

Informatie Pangkor Laut:
Pangkor Laut is een adembenemend mooi eiland. Het eiland is privé bezit en u vindt er slechts één resort. Liefhebbers van rust, luxe, natuur en romantiek zijn hier aan het juiste adres. Zowel het resort als de locatie zijn uniek! Het eiland is bedekt met ondoordringbare jungle, en er leven vele diersoorten zoals neushoornvogels, aapjes, varanen enzovoorts. Op Pangkor Laut vindt u één van de mooiste stranden ter wereld; Emerald Bay staat zelfs in de top 10. De zonsondergang vanaf dit werkelijk prachtige brede zandstrand is overweldigend. Bij het omschrijven van Pangkor Laut mag het woord paradijs zeker gebruikt worden!

 

Overnachting op Pangkor Laut.

Inclusief ontbijt, transfer, ferryovertocht

Dag 4 t/m 5 Pangkor Laut

Emerald Bay_groot Estate Two Exterior_groot

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

  

Overnachtingen op Pangkor Laut.

Inclusief ontbijt

Dag 6 Pangkor Laut - Cameron Highlands

Cameronhighlands-theeplant23(13)

Na het ontbijt wordt u naar de pier gebracht en neemt u de ferry terug naar Lumut. De komende dagen heeft u de beschikking over een auto met chauffeur. De chauffeur spreekt Engels en fungeert tevens als gids. De chauffeur wacht u op bij de ferry afvaart. U rijdt over een mooi kronkelende route door de prachtige natuur naar de Cameron Highlands. De rit duurt ongeveer 4 uur.

 

Overnachting in de Cameron Highlands.

Inclusief ontbijt, boottocht en privé-auto met Engelssprekende chauffeur

Dag 7 Cameron Highlands

Cameronhighlands-telephonebooth(8) Cameronhighlands-theeblad(8) maleisie-Cameronhighlands-theeplukker(8)

Vandaag gaat u de Cameron Highlands verder ontdekken met uw auto met chauffeur. U rijdt door de prachtige heuvels die groen bebost zijn of bedekt zijn met theeplantages. Een bezoek aan een theeplantage, waar u het proces mee kunt maken, hoe de thee wordt behandeld, is zeker een aanrader. De BOH theeplantage is de grootste en meest indrukwekkende theeplantage van de Cameron Highlands. Andere bezienswaardigheden zijn o.a. de ‘Butterfly Farm’ met een vlindertuin en een apart gedeelte waar verschillende dieren uit de Maleise jungle te bewonderen zijn of de ‘Honey Bee Farm’. Ook is het leuk om even een markt te bezoeken die u onderweg vast zult tegenkomen. Hier worden met name de producten verkocht die in de Cameron Highlands worden gekweekt.

 

Overnachting in de Cameron Highlands.

Inclusief ontbijt en privé-auto met Engelssprekende chauffeur

Cameron Highlands, Mountainbiken
Cameron Highlands

Cameron Highlands, Mountainbiken

Vandaag gaat u op een avontuurlijke manier de hooglanden ontdekken: op de fiets. Het is wat heuvelachtig maar...

Cameron Highlands, Mossy Forest Park
Cameron Highlands

Cameron Highlands, Mossy Forest Park

Vlakbij de Cameron Highlands vindt u het Mossy Forest Park, de naam zegt het al, een bos waar alle bomen...

Dag 8 Cameron Highlands - Penang

Penang-fishermanjettyJelutong(13)

Vandaag verlaat u de Cameron Highlands. Het eerste stukje rijdt u over de kronkelende bergwegen, daarna gaat u de snelweg op. Onderweg kunt u onder andere stoppen bij een vlinder- en bijenfarm en ziet u een aantal prachtige uitzichten. Ook het paleis van de sultan en de prachtige moskee in Kuala Kangsar zijn de moeite waard. Dan rijdt u over de 7 kilometer lange brug van het vasteland naar het eiland Penang. De tocht van vandaag duurt ongeveer 5 à 6 uur.

 

Overnachting op Penang.

Inclusief ontbijt en privé-auto met Engelssprekende chauffeur

Dag 9 Penang

Penang-KhooKongsi-Chinesetempleentrance2(8) DSC_0826 (9) Penang-Penanghilltramcar(8)

Vandaag verkent u het eiland Penang gezamenlijk met uw privé chauffeur. Indrukwekkend is de Kek Lok Si tempel (paradijs in het westen); de grootste Boeddhistische tempel van Zuidoost Azië. De tempel bevindt zich in Air Itam, een voorstadje van Georgetown. De plannen voor de tempel waren een initiatief  van de Chinese monnik Beow Lean, die in het klooster van Guan Yin in Georgetown woonde. De bouw startte in 1890, maar werd pas in 1930 voltooid. De Kek Lok Si bestaat uit vele gebedshallen, pagodes, klokkentorens, met elk hun eigen bouwstijl, uit Birma, Thailand of China. U mag in de Kek Lok Si overal foto’s nemen. Bijzonder is het bezoek aan de pagode. Men is met de bouw begonnen in 1915, nadat de koning van Thailand de eerste steen had gelegd. De pagode heet officieel ook ‘De pagode van Rama VI’. In de souvenirwinkel kunt u dakpannen kopen, waarop uw naam wordt geschilderd. Deze dakpannen zullen gebruikt worden voor de afdak van de ‘Kuan Yin Statue’. Dan de pagode in en een klim naar boven maken. De 32 meter hoge tempeltoren is gewijd aan alle verschijningen van Boeddha. Langs de wenteltrappen die naar de top leiden, staan ontelbare Boeddhabeelden en ziet u afbeeldingen van Boeddha op de wandtegels. De toren wordt daarom ook de ‘pagode van de tienduizend Boeddha’s’ genoemd. Erg leuk is de tocht per kabelspoortrein naar de top van de Penang Hill. De beklimming van de 780 meter hoge, steile Penang Hill is een belevenis. Het uitzicht boven over Georgetown en de Straat van Melaka is sensationeel. Op een heldere dag kun je zelfs Buttersworth op het vasteland zien liggen.  Het hoogteverschil laat zich voelen. Het is boven aangenamer en koeler dan beneden. Natuurlijk mag ook een bezoek aan hoofdstad van Penang, Georgetown niet ontbreken. In deze bedrijvige stad is de geschiedenis voelbaar. Bezoek Fort Cornwallis met o.a. een in Nederland gegoten kanon uit de V.O.C. tijd. Wandel door het mystieke China town en ontdek verborgen tempels, pagodes en clanhouses.

 

Aan het einde van de middag neemt u afscheid van uw chauffeur.

 

Overnachting op Penang.

Inclusief ontbijt en privé-auto met Engelssprekende chauffeur

Penang, Hill and Temple
Penang

Penang, Hill and Temple

Deze excursie brengt u naar de Kek Lok Si tempel (paradijs in het westen), de grootste Boeddhistische tempel...

Penang, Kookworkshop
Penang

Penang, Kookworkshop

Wilt u de geheimen van de Maleisische keuken leren kennen? Dan is deze kookworkshop iets voor u! Rond 08.00...

Dag 10 Penang

Per fiets gaat u het platteland van Penang verkennen, een erg leuke en interessante tocht. Om de ergste hitte te vermijden stapt u al om 08.30 op uw mountainbike. Tijdens deze 2 uur durende fietstour verkent u de landelijke omgeving rondom Balik Pulau. Hier vindt u een labyrint van smalle verharde wegen en paden welke heel goed per fiets te verkennen zijn. U fietst langs fruitboomgaarden en door vele traditionele (vissers)dorpjes terwijl u geniet van een verfrissend briesje. Geen zware tour, maar een fijne ontspannen fietstocht door het platteland van Penang. U krijgt een flesje water bij aanvang van de fietstour, maar neemt u zelf ook voldoende te drinken mee (vanwege de warmte kan deze fietstocht wel als vrij zwaar worden ervaren). Onderweg stopt uw gids regelmatig om u te vertellen over het lokale leven en de fruitsoorten en planten die hier groeien. U bezoekt een vissersdorpje, een geitenboerderij en een nootmuskaat-plantage. Deze excursie is samen met andere reizigers, in klein internationaal gezelschap (veelal minder dan 10 personen). Kinderen vanaf 7 jaar kunnen deelnemen aan deze fietstocht, voor hele jonge kinderen zijn er ook mountainbikes met kinderzitjes achterop.

 

Overnachting op Penang.

Inclusief ontbijt, Fietsexcursie

Dag 11 Penang - Langkawi

Maleisie-Langkawi-mooistrand(8) Langkawi-skybridge20(8)

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de haven gebracht. De overtocht naar het eiland Langkawi duurt ongeveer 3 uur. De vaartijd is afhankelijk van het weer. De ferry is geen luxe boot, maar is wel uitgerust met airco en de stoelen zijn vergelijkbaar met die in een bus. Bij aankomst transfer naar uw hotel.

 

Overnachting op Langkawi.

Inclusief ontbijt, transfers en boottocht

Dag 12 Langkawi

maleisie-langkawi-strandstoeltjes(13)

De komende dagen kunt u heerlijk tot rust komen op het mooie eiland Langkawi, maar er zijn ook veel leuke uitstapjes die u in en vanaf Langkawi kunt maken. Van Verre biedt een aantal mooie excursies.

 

Overnachting op Langkawi.
Inclusief ontbijt

Dag 13 t/m 14 Langkawi

Langkawi-Sevenwellswaterfall(8) maleisie-langkawi-bootjemetvissers(8)

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

 

Overnachtingen op Langkawi.

Inclusief ontbijten

Dag 15 Vertrek Langkawi

De laatste dag van uw reis kunt u gebruiken om nog wat laatste inkopen te doen, nog even lekker bij het zwembad te liggen en u voor te bereiden op de terugreis naar Amsterdam. U wordt in de loop van de avond bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën