Penarik, Terrapuri Heritage Village

West-Maleisië

Zeer bijzondere kleinschalige accommodatie met traditionele huizen die elders zijn afgebroken en door Terrapuri weer zijn opgebouwd en gerestaureerd. Hoewel de huizen meer dan 100 jaar oud zijn, zijn ze van binnen van alle moderne comfort voorzien. Terrapuri betekent "land der paleizen", en deze naam is juist gekozen. De huizen zijn stuk voor stuk kleine paleisjes!

Locatie

Het Terrapuri Heritage Village is schitterend, en heel rustig, gelegen tussen de velden. Grenzend aan zowel een mangrove gebied als aan het strand. Vlak voor Terrapuri stopt de asfaltweg en gaat de route door als smalle gravelweg langs de kust. Het dichtstbijzijnde dorpje is Penarik. Een rustig vissersdorpje, bekend vanwege de lokale lekkernij: gefrituurde inktvis. Langs de weg die door Penarik loopt bevinden zich eenvoudige visrestaurantjes. Penarik bevindt zich ongeveer in het midden tussen de steden Kota Bharu en Kuala Terengganu; beide steden zijn in circa anderhalf uur rijden te bereiken. Ook kunt u een verblijf in Terrapuri goed combineren met een verblijf op één van de eilanden voor de oostkust. Terrapuri bevindt zich op circa 40 minuten ten zuiden van de pier in Kuala Besut en op circa 20 minuten ten noorden van de pier in Merang.

Accommodatie

De 20 gerestaureerde Maleische huizen staan op palen boven de grond. Ze staan verspreid in de prachtige tuin met veel bloemen en waterpartijen. Alle huizen beschikken over een grote veranda met zitje, een hemelbed met klamboe, airconditioning, fan, minibar, koffie- en thee-faciliteiten, een enorme badkamer (bijna net zo groot als de slaapkamer) met dubbele wastafel, houten badkuip, inloop-regendouche en toilet. Om de traditionele Maleische stijl te eren liggen er een sarong en slippers voor u klaar. Ook vindt u op uw kamer een bus anti-muggenspray, want helaas vliegen er in dit mangrovegebied erg veel muggen rond. De huizen zijn onder te verdelen in 3 typen:

- Superior Villa (3 huizen): het kleinste type, maar al erg ruim! Beschikt over een kingsizebed.

- Deluxe Villa (13 huizen): iets groter dan de Superior Villa, maar qua inrichting gelijk. Beschikt over een kingsizebed of twee éénpersoonsbedden. Eventueel kunnen hier voor families nog twee matrassen op de grond bijgeplaatst worden. In één van deze dertien huizen staat zowel een kingsizebed als een éénpersoonsbed.

- Executive Villa (4 huizen): het grootste type. Qua indeling gelijk, maar in het interieur zijn Chinese elementen verwerkt (de kleur rood is in veel accessoires terug te vinden). Beschikt over een kingsizebed. Eventueel kunnen hier voor families drie matrassen op de grond bijgeplaatst worden.

Voorzieningen

Het kleinschalige restaurant serveert a-la-carte gerechten uit zowel de Aziatische als de internationale keuken. Vooral de ligging van het restaurant is bijzonder; op een verhoging met uitzicht over het Terrapuri Heritage Village en de omliggende velden en mangrove. Om bij het strand te komen moet u de omheining rondom Terrapuri door, en de gravelweg oversteken. Op het strand bevinden zich enkele ligbedden. Vanuit het mangrove gebied stroomt een riviertje Terrapuri in. Er liggen kajaks voor u klaar waarmee u op de rivier of in zee kunt kajakken. Ook staan er enkele mountainbikes tot uw beschikking om de mooie omgeving mee te verkennen. Vanuit het infinity zwembad heeft u prachtig uitzicht over het riviertje en de mangrove.

In de kleine Spa kunt u heerlijk ontspannen tijdens een massage of bloemenbad. Het Terrapuri Heritage Village biedt allerlei leuke excursie aan, zoals o.a. boottochtjes door de mangrove om vuurvliegjes te zien, stadstours door Kota Bharu of Kuala Terengganu, tours naar diverse watervallen, een dagtocht naar Redang of Bidong Island (snorkelen), naar Kenyir Lake National Park, enzovoorts. In het winkeltje kunt u mooie sarongs of handgemaakte ansichtkaarten kopen.

Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën